HellAngel napísal:lepsia prilezitost? to je co . 2km rovinka aby som bezpecne obehol sajrat na ceste? Mne momentalne staci 200m.
Ano, dostatocny priestor s dostatocnym vyhladom vzhladom k akceleracii tvojho auta. Ale zase nejdeme do extremu, samozrejme, akonahle ti ide nieco oproti, radsej nepredbiehat, ako tipovat ci to vobec stihnes.
HellAngel napísal:A obehnutie mam maximalne bezpecne, prave koli tomu vykonu auta.
Omyl, predbiehanie nieje nikdy maximalne bezpecne.
HellAngel napísal:Ale vravim je to kazdeho vec, kazdy ma svoj nazor. nech si kazdy jazdi ako chce. Ale tvrdenie ze vykon nie je potrebny, stym nesuhlasim a ani stym, ze vykonejsie auto, hned robi zo sofera pretekara.
To iste plati aj o zbraniach. Nie zbran moze za to ze niekoho zabila, ale clovek co tu spust stlacil.
Porovnaj si styly jazdenia ludi s fabkou/feldou ci podobnymi autami a ludi s SUV, BMW, audi a podobnymi vykonnymi autami.
Za svoju motoristicku karieru som videl hodne prikladov a keby som to mal vsetko na kamere, zaplni to niekolko CDcok v divx-e.
HellAngel napísal:Tico, 106 no ako pre vozenie rodiny niekde po okreskach a dialniciahc by som to isto nekupil. To su auta do mesta. Mna len pichne v zadnici pri pomysleni ze nahodou mi streli na ticu guma a ja sa vyvalam do garata. Rovno ma stym autom pochovaju aj s rodinou.
Kto tu vravi o 25 000e aute? ja nemam 25 000e auto a uz vobec nie TDi
Vyvalat sa mozes aj na Hyundai i30tke, alebo hocicom vacsom ked ti streli guma. Nik ti nezaruci za sa nic nestane. Vela slovakov je rado, ze ma aspon na take auto a stym treba pocitat. Ziadne take ze "mam velke auto s velkym motorom, tym padom som v bezpeci, vsetko stihnem, nic sa nestane" - zabudni na toto. A ostatni ucastnici premavky co? Tak daj kazdemu na minimalne rovnako bezpecne auto ako ams ty a potom sa mozeme o niecom bavit. Pretoze svet nieje spravodlivy, co sa aut tyka. Ak mas daco vacsie a zrazis sa s feldou tak jasne ze s posadky feldy moze ostat mastny flak a ty budes iba doskrabany od skla...
felipe25 napísal:je dlho zname, a potvrdene x analyzami, ze silne auto zvysuje riziko nehody, pretoze si sofer isty svojimi konmi pod kapotou dovoli taky predbiehaci manever, ze vodic slabsieho auta by o nom aby nepremyslal..
odhliadnuc od nejakych studii, felipe to vystihol presne.
Aj keby som mal 100kw auto, tak nepredbieham ako pako len preto, ze si myslim, ze to vsetko a vsade stihnem. Pretoze myslim dopredu a viem co sa moze stat. A ono sa moze stat, pretoze Murphy so svojimi zakonmi je keket, to vsetci vieme. Ked ma clovek slabsie auto, tak je automaticky pred takymto nebezpecenstvom akoby chraneny, lebo ani neriesi nejake tlacenie sa dopredu a predbiehanie.
HellAngel napísal:
Na motorizaciu uz serte, kazdy si jazdi na tom co chce a co povazuje za dobre, bezpecne.
No prave o tom sa bavime, videl si niekedy vodica fabie ci podobneho slabsieho auta robit riskantne predbiehacky tak casto, ako vodica silnych aut?
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB