A DOSŤ !!!!
Re: A DOSŤ !!!!
2 SHiro: Akú krutú pravdu si ty prosím Ťa napísal? No len povedz akú, že sa ožierame? toto je tvoja kultúra vyjadrovaniaa tá krutá realita? v tom tvojom rozbore a citáciach len tápeš...(nechám spustený server, nechám neviem čo, zálohy, však autori PHPbb by to určite tak nespravili...) .... ty máš azda vešteckú guľu a vieč čo je nasosané do fóra - či je to čistá verzia, alebo zašpinená rokmi problémov určitých. Proste tápeš a čiastočne len si čosi myslíš čo by mohlo byť.
Rozhodne sme určité veci už skúšali a nepomáhajú ... a rozhodne ani to odsúhlasovanie príspevkov nie je ružová vec - som zvedavý kedy začny mrmlať novozaložení ľudia.
Rozhodne sme určité veci už skúšali a nepomáhajú ... a rozhodne ani to odsúhlasovanie príspevkov nie je ružová vec - som zvedavý kedy začny mrmlať novozaložení ľudia.
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Okej vysvetlim, aj ked neviem co je nepochopitelne na sucasnom stave vs. to, co som k tomu napisal.
Kruta pravda - pisal som o tom ze sa s forom dlho nic nerobi, pretoze nevidno ziadny postup v rieseni, nieje nikde zhrnute ziadne poriadne info pokope, aby uzivatelia videli v akom to je stave, a ako na tom su oni+forum+spravcovia fora.
A ako vidim, ocividne som sa trafil do ziveho, kedze uz ma tu nazvali dementom a pritom je na fore spamovy bordel uz hodne dlho. Za pridlhe riesenie tohoto vlecuceho sa problemu preco nikto nebol nazvany nejakou nadavkou? Trva to dlho jak sudy na slovensku
A ohladom mojho rozboru a citacii, ako si to nazval - uz som to pisal predtym a opakujem, neviem ako presne je toto forum robene, netusim ake moduly v phpbb bezia atd. Preto som sa dotkol len obecnych veci (databaza, zalohy). A pri pouziti sediackeho rozumu s tym nema byt preco problem. Pokial tu su nejake specialnosti, je to pochopitelne samozrejme.
A tiez neviem co komu realne brani riesit tento problem. Obzvlast ked vidim ze trva niekolko mesiacov a neexistuje ziadne ucelene info co sa skusalo a s akym vysledkom a v akom je forum stave. Tak sa potom necudujte ze si dakto mysli ze na to kaslete a chlastate v krcme ci co. Pretoze logicky, kde niesu informacie, ludia si vymyslaju vlastne "preco".
Ako moze niekto nechapat taketo zakladne veci?
Kruta pravda - pisal som o tom ze sa s forom dlho nic nerobi, pretoze nevidno ziadny postup v rieseni, nieje nikde zhrnute ziadne poriadne info pokope, aby uzivatelia videli v akom to je stave, a ako na tom su oni+forum+spravcovia fora.
A ako vidim, ocividne som sa trafil do ziveho, kedze uz ma tu nazvali dementom a pritom je na fore spamovy bordel uz hodne dlho. Za pridlhe riesenie tohoto vlecuceho sa problemu preco nikto nebol nazvany nejakou nadavkou? Trva to dlho jak sudy na slovensku

A ohladom mojho rozboru a citacii, ako si to nazval - uz som to pisal predtym a opakujem, neviem ako presne je toto forum robene, netusim ake moduly v phpbb bezia atd. Preto som sa dotkol len obecnych veci (databaza, zalohy). A pri pouziti sediackeho rozumu s tym nema byt preco problem. Pokial tu su nejake specialnosti, je to pochopitelne samozrejme.
Je samozrejme dobre, ze sa daco deje, ze sa to snazite riesit, ale - ake veci sa skusali? Proste stale tu kazdy pise ze "daco dakde volaco nejako". A potom sa este cudujete ze dakto ma nervy z toho ze je neinformovany, lebo z takehoto popisu jasne ze kazdy vie prd.Rozhodne sme určité veci už skúšali a nepomáhajú ... a rozhodne ani to odsúhlasovanie príspevkov nie je ružová vec - som zvedavý kedy začny mrmlať novozaložení ľudia.
A tiez neviem co komu realne brani riesit tento problem. Obzvlast ked vidim ze trva niekolko mesiacov a neexistuje ziadne ucelene info co sa skusalo a s akym vysledkom a v akom je forum stave. Tak sa potom necudujte ze si dakto mysli ze na to kaslete a chlastate v krcme ci co. Pretoze logicky, kde niesu informacie, ludia si vymyslaju vlastne "preco".
Ako moze niekto nechapat taketo zakladne veci?
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Kingston FURY 32GB DDR4 3600 MHz CL18 Beast Black | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi 14T 256GB
Xiaomi 14T 256GB
- Odar
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Tebe nie je nikto z moderatorov / adminov / majitelov povinny spovedat sa, kolko hodin na tom odrobil a ake boli opatrenia. Viem si sam predstavit, ako ich to sere, ale v prvom rade musia zivit svoje rodiny aktivitami, ktore zarabaju peniaze. Forum je vedlajsia kolaj. Ked ti to tak velmi vadi, tak sa odhlas a jednoducho toto forum nenavstevuj. Je to velmi jednoduche - alternativ je na internete dost.
- shiro
- Pokročilý používateľ
Neukladam to nikomu ako povinnost, ma ich to trknut samych, minimalne kvoli uzivatelom na fore. Nieje nic zle na tom, informovat ludi. Skorej sa cudujem, preco ich to netrklo. Nech skratka ludia vidia co vsetko robia, nech vidia ze sa fakt snazia.
Povedat niekomu, kto otvorene kritizuje riesenie (ci skor neriesenie) dlhotrvajucich problemov, aby sa zdekoval je najtrapnejsie a najubohejsie riesenie, hodne 4r decka z pieskoviska. Pretoze problemy tymto neodstranis a casom sa ozve niekto iny, a potom dalsi a dalsi. Nic nedosiahnes.
Povedat niekomu, kto otvorene kritizuje riesenie (ci skor neriesenie) dlhotrvajucich problemov, aby sa zdekoval je najtrapnejsie a najubohejsie riesenie, hodne 4r decka z pieskoviska. Pretoze problemy tymto neodstranis a casom sa ozve niekto iny, a potom dalsi a dalsi. Nic nedosiahnes.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Kingston FURY 32GB DDR4 3600 MHz CL18 Beast Black | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi 14T 256GB
Xiaomi 14T 256GB
- Leon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
ale nastavené je to iba na prvý príspevok ? to by snáď nikoho nemuselo ani trápiť,... veď jeden príspevok prežije a Ďalej ak to nieje bot, tak môže príspievať Ďalej. A snáď sa dá nastaviť minimálne na 1 príspevok. Zase aby schvaľovali moderátori novým užívateľom 20-30 prvých príspevkov je tiež odveci.GABO napísal:a rozhodne ani to odsúhlasovanie príspevkov nie je ružová vec - som zvedavý kedy začny mrmlať novozaložení ľudia.
Odar: no niekam niekoho posielat, no riesenie nic extra ... Inak ja sem napisem dve veci ktore sa u mna osvedcili dost dobre pri registracii:
- logicka otazka, kludne spojena so slovenskom
- hidden honeypot polia (html)
Uz ked sa to tu znova nacalo, tak ten kto vie o tejto problematike nieco, nech da hore tlapku a hodi sem nieco co moze pomoct ...
p.s. gabo ked uz vodku tak aspon beluga
- logicka otazka, kludne spojena so slovenskom
- hidden honeypot polia (html)
Uz ked sa to tu znova nacalo, tak ten kto vie o tejto problematike nieco, nech da hore tlapku a hodi sem nieco co moze pomoct ...
p.s. gabo ked uz vodku tak aspon beluga

- shiro
- Pokročilý používateľ
Ano, toto povazujem aspon docasne za riesenie. Obzvlast ked sa to este novacikovi napise nejakym vyraznym textom, ze preco je nutne schvalenie, ludia to isto pochopia. A obmedzi to botov.
Xiaomi 14T 256GB
Xiaomi 14T 256GB
- Leon
- Pokročilý používateľ
Za 2 týždne je tu cca 18 unikátnych užívateľov. A j e tu 18 globálnych modov. Aby jeden kontroloval 1 nový príspevok na deň je proste nič oproti mazaniu 15-20 botov denne. Na iPhone fore majú napr schvalovanie prvých 30 príspevkov
,... čiže tak 

- themaestrohun
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 28. Dec, 2010, 19:26
všetci jak deti
namiesto zbytočnych hadok by ste mi mohli pomoct tu http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopi ... 8&t=107583
namiesto zbytočnych hadok by ste mi mohli pomoct tu http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopi ... 8&t=107583
Spoiler: ukázať
Práve to je problém, že sa pravdepodobne len tak ľahko nedáLeon napísal:ale nastavené je to iba na prvý príspevok ? to by snáď nikoho nemuselo ani trápiť,... veď jeden príspevok prežije a Ďalej ak to nieje bot, tak môže príspievať Ďalej. A snáď sa dá nastaviť minimálne na 1 príspevok. Zase aby schvaľovali moderátori novým užívateľom 20-30 prvých príspevkov je tiež odveci.GABO napísal:a rozhodne ani to odsúhlasovanie príspevkov nie je ružová vec - som zvedavý kedy začny mrmlať novozaložení ľudia.

PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
- Leon
- Pokročilý používateľ
teraz to máte pozerám nastavené ešte vyššie,... mám nastavené upozorňovanie na nové príspevky. Bliklo mi, že je tu nový príspevok a bol to príspevok od Lukasa Matulu (5 príspevkov vyššie), ktorý tu pred tym nebol. Čiže čakal na schválenie. A to má už 95 príspevkov,.. takže teraz to máte nastavené tak na 100vku asi, nie? to už je strašne veľa,.. myslel som, že tam je možnosť anstaviť 1 prvý príspevok.
Práve, že štandardne danú možnosť nevidím nikde v ponuke čo sa týka limitovania príspevkov...riešime. Každopádne zdá sa, že takto to bude lepšie a zatiaľ to drží (detaily nebudem písať)...
- Odar
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Niekde som videl aj take riesenie, ze prispevok ide pridat iba raz za 30 sekund. Tak isto bolo obmedzene vyhladavanie. Ale to mi skor prislo ako "pribrzdit" uzivatelov kvoli performance DB. Problem spamu ty to asi neriesilo, nakolko bot to predpokladam generuje v cykle a proste by tych 30 sekund pockal. A otazne je, ci by nezatazil server este aj tym, ze by ho pocas tych 30 sekund "opluval". Neviem, ako je to cele z PGM hladiska spravene.
Konecne riesenie -> registracia na pozvanky, toto by asi nepreslo u vedenia
Uz som skorej pisal, ze by asi dost pomohol limit na SK/CZ krajinu cez geoip, len neviem odkial zombie pc vobec chodia, takze to brat s rezervou.

- geroswen
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 03. Jan, 2015, 23:54
tvl... co su to za blbe napady?
Preco botov neriesite hned pri registracii?

Preco botov neriesite hned pri registracii?
Dell M4500 - i7-920xm @3.87Ghz, quadro 1800m