Zhodnotenie a doplnenie zostavy [1.300€]
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Re: Zhodnotenie a doplnenie zostavy [1.300€]
žiadna doska nebude nič brzdiť
hlavne pokiaľ tam máš cpu čo sa nedá taktovať
hlavne pokiaľ tam máš cpu čo sa nedá taktovať
Spoiler: ukázať
- Leon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
No dobre, dám na Vás,... ale aj tak mi to nejde do hlavy,.. prečo tam nedať povedzme aj dosku za rovnakú cenu, ktorá zoberie tie RAMky na 1866 (keď už kupujem 1866), ale tlačíte mi stále túto dosku ,... nemyslím to zle, ale proste tiež si nekupujem auto a potom zničím jeden valec len proste tak ,... ale ok , počítal som, že na dosku pôjde tak dvojnásobok. Aspoň som ušetril
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
a preco xeon a nie radsej nieco Kckove?
- Leon
- Pokročilý používateľ
prečo Kčko a nie Xeon?
-
- Pokročilý používateľ
napr koli oc? mozno ti casom vykon stock stacit nebude.
- Leon
- Pokročilý používateľ
svoju i5 750 som sa nataktoval až až až ,... a s hraním som prestal pred 4 rokmi
-
- Pokročilý používateľ
tak ale za rovnake peniaze mat sluuusnu porciu rezervy do buducna? no dobre to bol len navrh,nakolko ja vzdy hladam bestbuy
- Leon
- Pokročilý používateľ
Veď môžeš mi sem hodiť alternatívu k tomu Xeonu a uvidíme
no taktovateľná alternatíva k tomu xeonu je i5-4690k a i7-4790K a doska s chipsetom Z97. Potom už jedine Hi-end platforma s2011-3. Ale tam by som sa z hladiska rozpoctu nehrnul. A vzhladom na to, co bolo spomenute v ramci vyuzitia v prvom poste tejto temy do taktovatelneho Comba Z97 +i5/i7k tiez nie.
xeon + B85 doska + lacny chladič s 12cm vrtulou je primitivne, nenarocne a vzhladom na vykon/cena celkom efektivne riesenie pre pracu a hry na hodne dlho. Ventilator nastavis na minimalne otacky na ktorych este vie bezat a nemusis nic riesit.
Zober najlacnejší Xeon s 8 vláknami pre s1150 a budes vysmiaty hodne dlho.
xeon + B85 doska + lacny chladič s 12cm vrtulou je primitivne, nenarocne a vzhladom na vykon/cena celkom efektivne riesenie pre pracu a hry na hodne dlho. Ventilator nastavis na minimalne otacky na ktorych este vie bezat a nemusis nic riesit.
Zober najlacnejší Xeon s 8 vláknami pre s1150 a budes vysmiaty hodne dlho.
- Leon
- Pokročilý používateľ
A s tým chladičom ako teda? Ten ešte nemám vybratý. ten výrok "lacny chladič s 12cm vrtulou" zameňme za "kvalitný chladič s 12cm vrtulou"
dexterav napísal:tranqiullo je v pohode
dex ti to tu napísal
EDIT: ako poviem ti zbytocne by si vymyslal s chladicom. Ci kupis nejaku ozrutnu dvojvezu, Mugen Max alebo tam nechas to Tranquillo tak to tomu xeonu bude jedno. Uchladi ho to v totalnom peaku na najmensie otacky takže to bude tiché. Lebo 12cm fukar musi byt tichy ked je zregulovany. Za mna zbytocne vyhodene peniaze za iny chladic.
Ale ak chces lepsi tak Mugen Max.
-
- Pokročilý používateľ
sory ale zostavu za 1300e si predstavujem lepsiu ,ako lacna doska a najnizsi xeon+chladic zadara.tot vse.
tak urcite ze mu mozme sem nabuchat i7 4790k, chladic za kilo a dosku za 250. To nerobi problem hadam nikomu, kto do tejto temy prispel.
Lenže ked si realne vezmes poziadavky ktore ma tak v pohode dokaze usetrit pricom pocitovy rozdiel zo zostavy s taktovatelnou i7 nebude žiadny. A meratelny rozdiel zanedbatelny.
Ak chces ticho investuj do skrine, airflow, odhlucnenia a lepsieho disku ako wd blue.
Lenže ked si realne vezmes poziadavky ktore ma tak v pohode dokaze usetrit pricom pocitovy rozdiel zo zostavy s taktovatelnou i7 nebude žiadny. A meratelny rozdiel zanedbatelny.
Ak chces ticho investuj do skrine, airflow, odhlucnenia a lepsieho disku ako wd blue.
- Leon
- Pokročilý používateľ
Tie fany už mi popísal v druhom príspevku loleq, tie by boli vyriešené, tak ?
Čo sa týka skrinky, čo myslíš tym investuj do skrine ? ktorú odhlučnenú zobrať? ale chcem priehľadnú bočnicu.
Čo sa týka skrinky, čo myslíš tym investuj do skrine ? ktorú odhlučnenú zobrať? ale chcem priehľadnú bočnicu.
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
povedal chalanisko s jeho zostavou v popisequicky napísal:sory ale zostavu za 1300e si predstavujem lepsiu ,ako lacna doska a najnizsi xeon+chladic zadara.tot vse.
spravme si nejaké zhrnutie
1. Skrinka + ventilátory:
https://www.alza.sk/fractal-design-defi ... 268942.htm
+
3x https://www.alza.sk/noctua-nf-a14-uln-d395092.htm
+
1x https://www.alza.sk/noctua-nf-s12a-uln-d407768.htm
--
bum, skrinka a chladenie komplet
2. Zdroj - EVGA G2 750 - mňamóza
--
bum, skrinka, chladenie a zdroj - famózny a sakra kvalitný základ, ktorý sakra dlho vydrží a oplatí sa každý jeden cent, ktorý sa do toho buchne
3. MB + CPU + CPU Chladič
citovaný komentár vyššie nemá úroveň - B85-G43 a 1231 v3 sú perfektné komponenty + tranquillo je solídny chladič - i keď je pravda, že nie tak vizuálne hodiaci sa do tej zostavy, no čo už...stále je možnosť kúpiť namiesto pôvodného ventilátora na tranquille https://www.alza.sk/noctua-nf-f12-pwm-d289675.htm a nepoužiť tú plastovú krytku na vrch tranquilla - zrazu sme znovu na použitých farbách
4. GPU - niet o čom - akurát môžeme tam dať GTX 970, no využije ju autor ? v žiadnom prípade - v skutočnosti mu bude aj 960 nanič (pokiaľ som dobre pochopil zámer)
5. SSD + HDD - MX200 jedno z najlepších SSD na trhu a disk - tam sa dá špekulovať - napríklad možno trošku zaplatiť za nejaký WD RED PRO a dať to napríklad do himura https://www.alza.sk/scythe-hdd-himuro-a ... d90803.htm namiesto celého koša na 3,5" disky (len neviem, ako a či by sa zmestil ventilátor na spodok skrinky) - osobne sám plánujem v budúcnosti niečo také (u mňa to bude 1 SSD na systém a SW, 2. SSD na hry, 3. HDD (WD RED) nejaké 4+TB v himure na spodku R5)
--
bum...sme na konci a vidím tu samé kvalitné komponenty, žiadne kompromisy a aj sme ušetrili, čo môžeme dať do telky, prípadne zainvestovať do audia a podobne - nejaký dac/amp, prípadne repro
Naposledy upravil/-a loleqboleq v Po 25. Máj, 2015, 20:00, upravené celkom 1 krát.
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305