R9 280X
R9 280X
Ahojte. Prednedavnom som kupil graficku kartu z bazosu SAPPHIRE R9 280X DUAL-X OC 3GB. Vsetko fachalo ako ma az do dnes. Dnes som zapol CSGO a pri hre mi to asi 4x vyhodilo na monitor sivu az ciernu obrazovku s miernymi pasikmi. Neskor po restartoch to prestalo a teraz v noci znova 2x v GTA V. Neviem co by to mohlo robit. Ovladace mam najnovsie- 15.4 Beta. Moze byt poskodena grafika? poslat to na RMA? ... jedine co ma napadlo skusit tie starsie ovladace z ati webu- Omega (14.12) a skusit to s nimi. Za kazdu radu budem vdacny
Screeny na ukazku- Screen1 Screen2
Screeny na ukazku- Screen1 Screen2
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 25. Sep, 2013, 12:05
Re: R9 280X
Posli na RMA, myslim ze vsetkym ostatnym to len budes oddialovat. Jedna dobra rada, ak budes vyberat nabuduce kartu, zober HD7970 od dualxu, asi naj karta co sa da z tychto kariet zohnat. R9 280X dualx ma oproti HD7970 dualx daleko mensi pasiv na ukor ktoreho sa zvysuju teploty aj hlucnost. Tak isto som mal problem s R9 280X, crashing driver a karta kupena od nejakeho pana z bazosu, ktory mi za nu obratom rovno peniaze vratil.
Na nezmyselne komenty miestnych intelektualov nereagujem.
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45
Zníž takty. Ja som takto musel "opraviť" HD7970 Ghz edition.
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
Spoiler: ukázať
zmenil som driver a 2 hodiny hrania a stale nic ... jak zniz takty ja nic znizovat nejdem ved na tie takty musi byt stavana, ked je pokazena to dam na RMA (predajca z bazosu to bral z alzy to zanesem tu do ziliny na RMA a vybavene). Ja len ze ci to je na RMA alebo softwarovo to je odstranitelne.
// takze v CSGO mi to hodilo znova pasiky a sound loop idem skusit znizit takty. O kolko mam znizit?
// takze v CSGO mi to hodilo znova pasiky a sound loop idem skusit znizit takty. O kolko mam znizit?
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
je to klasický "GSOD"
je tisíc a jedna vec čo pomôže alebo nepomôže btw RMA
ty aj tak môžeš špekulovať iba z ovládačmi možno ešte bios ale to pochybujem
ak dáš dole takty je to na rma
je tisíc a jedna vec čo pomôže alebo nepomôže btw RMA
ty aj tak môžeš špekulovať iba z ovládačmi možno ešte bios ale to pochybujem
ak dáš dole takty je to na rma
to neni opravaShatterhand napísal:Zníž takty. Ja som takto musel "opraviť" HD7970 Ghz edition.
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45
Preto tie úvodzovky, že áno.
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
- dexterav
- Sponzor fóra gold
stačí to zadať do google a bude toho dosť
"" mali byť na klasický
ale je to stará vec a nejak sa to furt opakuje kedže to majú tie grafiku už od HD4xxx
ja som to mal na HD5870 tam to riešil bios
"" mali byť na klasický
ale je to stará vec a nejak sa to furt opakuje kedže to majú tie grafiku už od HD4xxx
ja som to mal na HD5870 tam to riešil bios
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Takty zniz len na pamatiach..skus to davat dole po 10Mhz
Popripade zvys otacky na fane a tiez pomoze,ak zlepsis airflow v skrini.
Popripade zvys otacky na fane a tiez pomoze,ak zlepsis airflow v skrini.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
znižovanie taktov je na RMA, kedže karta nejde tak ako má tam neni čo riešiť
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
ak sa chces drbat s rma,ktoru ti mozno ani neuznaju tak nech sa paci
druha moznost je mierne podtaktovat pamat,ak to das dole o 20MHz napr,tak ti ani neklesne fps
toto je znama vec ze to robia pamate..
druha moznost je mierne podtaktovat pamat,ak to das dole o 20MHz napr,tak ti ani neklesne fps
toto je znama vec ze to robia pamate..
podtaktoval som jadro o 100 mhz a zatial nepadlo nic....
Hod to na rma, casom sa ti to zhorsi a potom uz bude neskoro ked nebude v zaruke.
RMA, mne tak uz vymenili 2x grafiku, dosiel som domov s novou, zapojil a v ten den znova to iste.
//
//aj ked si vygooglis "amd r9 horizontal lines" tak najdes dost pripadov, kazia sa asi ako na beziacom pase
//
//aj ked si vygooglis "amd r9 horizontal lines" tak najdes dost pripadov, kazia sa asi ako na beziacom pase
CPU: AMD Ryzen 5 3600 + Noctua NH-D14, MB:MSI B450M Mortar MAX,
VGA: Sapphire RX580 8GB, RAM: PATRIOT Viper 4 Blackout 32GB 3200Mhz, NVMe: Kingston FURY Renegade 2TB, Samsung 980 1TB, HDD: Toshiba 2TB, TOSHIBA 3TB, TOSHIBA 6TB
PSU:EVGA Supernova GS650 Gold, Case: SilverStone Lucid LD01, OS: Windows 11 Pro, LCD: AOC Q3279VWF
Keyboard: Logitech G910 Orion Spectrum, Mouse: Logitech G604 Lightspeed
VGA: Sapphire RX580 8GB, RAM: PATRIOT Viper 4 Blackout 32GB 3200Mhz, NVMe: Kingston FURY Renegade 2TB, Samsung 980 1TB, HDD: Toshiba 2TB, TOSHIBA 3TB, TOSHIBA 6TB
PSU:EVGA Supernova GS650 Gold, Case: SilverStone Lucid LD01, OS: Windows 11 Pro, LCD: AOC Q3279VWF
Keyboard: Logitech G910 Orion Spectrum, Mouse: Logitech G604 Lightspeed
- diemkej
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 14:25
Vyriešil si to nejak? Ja mám Gigabyte R9 280X OC Windforce rev. 2 a robí mi to isté... Kupoval som ju tu na fóre a po týždni mi začala robiť toto...
ano Sky to vyriesil s rma ved to pisal hore...
a Sangala to asi vyriesil tym podtaktovanim tj. vsetko to co som ti napisal aj do temy.
a Sangala to asi vyriesil tym podtaktovanim tj. vsetko to co som ti napisal aj do temy.