bezdrotova spajkovacka na rekreacne pouzitie

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
jcdenton12
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 22. Dec, 2005, 20:00

bezdrotova spajkovacka na rekreacne pouzitie

Príspevok od používateľa jcdenton12 »

nazdar vsetci
tak by sa mi prave zisla spajkovacka a ziadnu po ruke nemam.
Doma mam milion rokov staru este z CSSR co pouzival otec
starsie generacie as budu pamatat

obcas proste potrebujem nieco priletovat, raz za rok si urobim maly plosak a tam mi treba daco prispajkovat
ked ju pouzijem raz za mesiac, tak prehanam

no a rozmyslam, ze by som si kupil nieco nove a celkom ma laka moznost bezdrotu

nasiel som ze moznosti su but na baterie alebo na plyn
je aj nieco ine?

ma to zmysel nieco taketo?

co odporucite?
...
zedolsi
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 25. Jún, 2014, 13:24

Re: bezdrotova spajkovacka na rekreacne pouzitie

Príspevok od používateľa zedolsi »

testoval som jednu plynovú a kým sa to nažhavilo trošku to trvalo, mal som na to nervy a ani z ďaleka sa to nevyrovnalo spájkovacej stanici čo mám doma drôtovú... neskúšal som dremel tak neviem ako sú na tom tie ale toto bola presná jej kópia a neviem nebol som spokojný, nejaký plošný spoj pájkovať si stým neviem predstaviť... mám TUTO a spokojnosť, mám tam najtenší hrot aký som našiel a pájkoval som bezproblémovo odpory SMD 0805 (1,2mmx2mm) celkom zábava :D
NTB ASUS Vivobook M3504YA AMD Ryzen 7 7730U, RAM 16GB, 1TB PHONE iPhone 13 PRO - 256GB Watch Series 7 (45mm)
Fullesh
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: So 05. Apr, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa Fullesh »

do exterieru na montaze mam plynovu, doma mam tranformatorovu a na doma jedine transformatorovu.
|MB| MSI B450I Gaming Plus |CPU| AMD Ryzen 5 5600G |CPU's Cooler| AIO 140mm
|RAM| G-Skill 2x8GB DDR4 3200MHz Trident-Z |GPU| AMD Vega 7
|SSD| Intel 660p 1024GB M.2 NVMe |PSU| NZXT 650W 80Plus Gold |Case| NZXT H1 V1
|LCD| BenQ BL3200PT |Mouse| Logitech G603 |Pad| Razer Goliathus Speed |OS| Microsoft Windows 10 Pro x64 SK
|OC| Celeron D 330 E0 / Pentium E2160 M0 / Pentium E5200 M0 / Pentium E5200 R0 / Phenom II X3 720 C2 / Core i5 2500K / Core i5 6600K
.
Hexaris

Príspevok od používateľa Hexaris »

Plynova je super v tom, ze ked das dole hrot, tak dokazes prehriat aj velke veci a nasledne ich priletovat (celokovove). Mikropajka to nestiha zohriat. Sice mam stanicu mikro + horkovzduch, ale obcas proste pride aj na plynovu, hlavne v terene.
lepermessiah
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41

Príspevok od používateľa lepermessiah »

ja som si pred par rokmi kupil tuto:
http://www.gme.sk/superpro-125-p730-116

funguje vyborne, nastavitelny prietok plynu (cize si ju rozohrejem a potom uz len udrziavam na nizkom ohni :D ), vyduch plynu rovno pouzivam na buzirky, dokupil som si k tomu tenky hrot (standardny je asi 2-3mm siroky plochy) a tiez rezaci hrot (taky klin). na moje pouzitie som sa sice mohol uskromnit, ale nelutujem kupu, so slabsou pajkovackou by som mozno aj frflal. (ja som pajkar amater/fuser, ale tak kazda skusenost asi dobra pri rozhodovani :) )

95% ju pouzivam ked si nieco upravujem v aute (senzory, kamery, svetla a pod..), doma pouzivam pajkovacku z Lidla :D na drobne veci a staru transformatorovu ked treba toho robit viac
Spoiler: ukázať
[NAS]: Synology DS920+ / 12GB RAM / 4x IronWolf ST6000VN001 R.6 / 2x GigaByte GSM2NE3512GNTD + 2.5G ethernet
[Laptop]: Lenovo Legion 5 Pro / 82JQ00C3CK | 5800H + 2x Samsung 970 EVO Plus 2TB + 64GB RAM
[Home]
[LCD]: Dell U4025QW
[Peripherals]: Topping DX3 Pro | Wavemaster Mx-3 | Superlux HD-662F | Logitech G815 + Kensington Slimblade Pro
[Work]
[LCD]: Dell U4320Q
[Peripherals]: Sabaj D2 | AKG K72 | Logitech G413 Silver + Kensington Slimblade

Návrat na "Nákupná poradňa"