ee, takto to nefunguje, kanal si vzdy nastavuje clovek co router spravuje.jaffar napísal: 5GHz neskúšam ani, je mi jasné, že ten cez steny nemá zmysel. Skúsim sa doma pohrať s kanálmi, ale bol som v tom, že dnešné routery to robia už samé, teda vyberú si najrozumnejší voľný kanál, uvidíme.
Keby to bolo na automatike, tak by kazdy router musel priebezne skenovat kde kto na akom kanali vysiela. Rusilo by sa to navzajom, proste chaos a problemy.
Od toho je to repeater, jeho podstata je posuvat signal dalej, takze o vykon by som sa nebal.jaffar napísal: Práveže vôbec neriešim estetiku, ani terajšia 9dBA anténa, ktorá je pomaly vyššia ako telka ma nes...trápi.
Na repeater sa pýtam preto, či má tá malá krabička dosť výkonu na posunutie signálu, keď bude schovaná za stenou, viď nákres hore, i.e. či repeater za stenou bude mať vačší. resp. vôbec nejaký vplyv na kvalitu signálu.
Jedna stena je vzdy menej ako tri, ale uplny ideal je, aby to nebolo kryte nicim, bude o problem menej.
V tvojom pripade jedine repeater alebo na pigtaili vytiahnut wifi antenu z pc/ntb dakam blizsie.jaffar napísal: Ako sa šíri signál mi je cca jasné, bohužiaľ možnosti sú, aké sú (alebo skôr nie sú ), preto riešim, ako tomu aspoň trocha pomôct. Na strane PC už by problém nemal byť, resp nie hlavná príčina, výmena karty za 3anténu so silnejšími anténami problém čiastočne vyriešila (čítaj ako, už to aspoň niečo chytí)
Ale ako uz bolo napisane, najlepsie to vyriesis tak, ze si oskenujes ako mas v byte signal rozlozeny a podla toho poumiestnujes veci.