@ satanicek666...
Takto, penu rieš až nakoniec, najprv si vylaď airflow, počet fanov a keď budeš spokojný s hlukom aj teplotami, tak nakoniec zaplníš všetky prázdne miesta čo zostanú penou.
V prvom rade ide o to ako to chceš regulovať. Viem, že bedňa má vstavaný regulátor so splitterom na 3-pin fany, ak chceš využiť ten, tak treba vybrať dobre regulovateľné 3-pin vetráky na airflow. Vtedy by som odporúčal radšej tie Noiseblockery PK-1 a PK-2 než Noctua /štartujú na nižšom napätí a vedia točiť nižšie otáčky než 3-pin Noctuy/, samozrejme cez ten hub to vieš regulovať len na pevné otáčky, čo ale pri väčšom počte fanov nemusí vadiť. Ale všeobecne je dokonalejšia automatická regulácia podľa teploty CPU, lebo netreba robiť kompromisy ticho vs. výkon v záťaži aj mimo nej.
Na CPU chladič určite tú NF-F12 a regulovať na doske cez PWM.
Pri regulácii cez dosku treba najprv zistiť či vieš regulovať 3-pin fany zmenou napätia. V manuáli od dosky je popis na všetkých fan konektoroch na druhom pine iba +12V, čo väčšinou znamená, že doska nevie vôbec regulovať zmenou napätia, ďalej sa ale v nastaveniach v Monitoring Screen píše o rôznych modoch aj manuánych nastaveniach na všetkých konektoroch, takže skôr myslím, že zanedbali popisky konektorov, než že by doska vôbec nevedela regulovať 3-pin konektory. S tým som sa už u Z87 nestretol. Pre mňa voľba č. 1 by bola... na intake 2x Noiseblocker PK1 , a na outtake 2x buď tie isté PK-1 alebo PK2, ak chceš mať rezervu vo výkone. Prípadne ešte ponechať aj pôvodný 140 mm NZXT, ale to už by bol dosť overkill.
Ak by sa regulovať zmenou napätia náhodou nedalo, tak voľba č. 2 je na jediný 4-pin CHA_FAN1 napojiť cez rozdvojky 2x Noctua NF-A14 PWM na intake + 2x tie isté na outtake. Všetky štyri potom regulovať spoločnou krivkou. Je to o niečo horšia voľba, lebo by si musel všetky 4 fany regulovať na rovnaké otáčky, ak ide o ticho, tak je lepšie točiť intake fany na nižších otáčkach. Pre teploty je dôležitejší výfuk a predné fany je zvyčajne aj viac počuť než zadné.
Každopádne malo by to ísť aj na 3-pin konektoroch, najlepšie bude ak si to vyskúšaš naostro na tej 140-ke čo máš v bedni na všetkých konektoroch a zistíš možnosti nastavení. Aspoň budeš mať predstavu na aké min. otáčky ťa asi doska pustí. Až potom by som objednával fany.
Ešte k tomu Silentmaxxu...
Od toho veľa nečakaj čo sa týka odvibrovania, sú tam len nejaké gumičky pod skrutky, to veľa nespraví. HDD Killer je celkom iná liga, tam celý disk visí na gume bez žiadneho priameho kontaktu so skriňou. Ide o to či je u teba problém viac hluk točiaceho sa disku alebo vibrácie čo prenáša do skrine. Na hluk disku platí box a na vibrácie zas Killer. Prípadne zavrieť disk do boxu a položiť na podlahu na hrubšiu vrstvu peny, to je asi maximum čo sa dá spraviť.satanicek666 napísal:a hdd dam do silentmaxu a pripevnim normalne do skrine,lebo som citam ze k tobu kitu na hdd su aj antivibracne podlozky
Ten silikón pod zdroj je podľa mňa zvytočný. Po tomto celom ladení si myslím, že bude pre teba najväčší problém skôr fan v zdroji, než jeho neexistujúce vibrácie.