Zdroj zvuku do receivera
Zdroj zvuku do receivera
Čaute mám v pláne kúpiť nejaký receiver pre 7.1 domáce kino, repro mám vlastné, o to nejde.
Receiver bude napr. YAMAHA RX-V567
Napájať ho budem z pc, moja otázka teda znie, aký zdroj signálu použiť? Je nejaký rozdiel ak do neho pustím optiku z integrovanej zvukovky alebo nejakej inej?
Alebo je lepšie do neho strčiť analog? K dispozícií momentálne mám:
creative sound blaster x-fi surround (to je 5.1 tak z nej nič)
creatiuve Sound Blaster Audigy 4
integrovanú z msi z68a-gd65
Čo bude najlepšie? Optiku nejak naštudovanú nemám tak sa v tom orientovať neviem.
Momentálne mám napojený sound blaster x-fi, z neho 5.1 zvuk do zosilňovačov a na ne repro.
Za rady vopred ďakujem
Receiver bude napr. YAMAHA RX-V567
Napájať ho budem z pc, moja otázka teda znie, aký zdroj signálu použiť? Je nejaký rozdiel ak do neho pustím optiku z integrovanej zvukovky alebo nejakej inej?
Alebo je lepšie do neho strčiť analog? K dispozícií momentálne mám:
creative sound blaster x-fi surround (to je 5.1 tak z nej nič)
creatiuve Sound Blaster Audigy 4
integrovanú z msi z68a-gd65
Čo bude najlepšie? Optiku nejak naštudovanú nemám tak sa v tom orientovať neviem.
Momentálne mám napojený sound blaster x-fi, z neho 5.1 zvuk do zosilňovačov a na ne repro.
Za rady vopred ďakujem
Re: Zdroj zvuku do receivera
nikto?
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
urcite optika. Optika v aute kde je kopec rusenia, je brutal rozdiel medzi analogom a optikou v prospech optiky.
Ak mas na doske optiku, teda SPDIF out, tak to staci, kedze tam sa prevadza digitalny signal (tam je to jedno), potom zalezi na kvalite DACu v receivery
Ak mas na doske optiku, teda SPDIF out, tak to staci, kedze tam sa prevadza digitalny signal (tam je to jedno), potom zalezi na kvalite DACu v receivery
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Cez S/PDIF (optika, koax) prenesies DD, DTS audio. Maximalne 192 kHz. Ak si dobre pamatam, maximalne 5(+1) kanalov. Cez HDMI vies preniest aj Dolby True HD a DTS HD. Zalezi, co od toho chces. Najjednoduchsie je pichnut HDMI do AVR a druhy HDMI z AVR do TV.
7.1 a aby mi vsetko fungovalo. Aby som nenusel riesit, ze tento film ma dd tak ten mi ide a tento ma iny tak ten nie.
Opticky kabel mam. Cize je lepsie to davat cez hdmi? Ono je to nejak proti logike, ze cez kabel kde mam aj video+zvuk to pojde lepsie ako cez samostatny?
Opticky kabel mam. Cize je lepsie to davat cez hdmi? Ono je to nejak proti logike, ze cez kabel kde mam aj video+zvuk to pojde lepsie ako cez samostatny?
- GASPi
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 01. Jún, 2007, 08:00
Urcite z PC mas najlepsie HDMI, ktory ti prenesie obraz + digitalny zvuk bez straty.
Zvuk z AVR ide do reproduktorov a video len "pretecie" cez dalsi HDMI do TV.
SPDIF by som riesil, len ak by slo o samotne audio, co nie je tvoj pripad.
Zvuk z AVR ide do reproduktorov a video len "pretecie" cez dalsi HDMI do TV.
SPDIF by som riesil, len ak by slo o samotne audio, co nie je tvoj pripad.
Cize hdmi do yamahy a z yamahy dalsi hdmi do monitora? Pokial budem chciet nieco vo zvuku nastavit tak vsetko cez receiver alebo sa da aj v pc?
- GASPi
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 01. Jún, 2007, 08:00
Ano.
Do AVR idu vstupy, teda zvuk a obraz cez HDMI z PC. Z AVR dalsi HDMI do TV, ci monitora.
Zvuk by som potom ovladal len cez AVR. Samozrejme, ked zmenis zvuk na PC, tak sa to prejavi aj na konci signalu (hlasitost, efekty, ...).
Ak sa tu vsak bavime, ze pozerat budes z PC na monitore, tak mi pripada zbytocne komplikovat zvuk cez AVR a repro.
To si si mohol rovno kupit nejake surround repraciky. Kvalita sice nebude oslniva, no to uz ani pozeranie na monitore nie je bohvieaky zazitok .
Do AVR idu vstupy, teda zvuk a obraz cez HDMI z PC. Z AVR dalsi HDMI do TV, ci monitora.
Zvuk by som potom ovladal len cez AVR. Samozrejme, ked zmenis zvuk na PC, tak sa to prejavi aj na konci signalu (hlasitost, efekty, ...).
Ak sa tu vsak bavime, ze pozerat budes z PC na monitore, tak mi pripada zbytocne komplikovat zvuk cez AVR a repro.
To si si mohol rovno kupit nejake surround repraciky. Kvalita sice nebude oslniva, no to uz ani pozeranie na monitore nie je bohvieaky zazitok .
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Ano. Na AVR je vstup oznaceny spravidla ako HDMI IN (z PC) a vystup ako HDMI OUT (do TV). V AVR potom treba nastavit, aby siel zvuk do reprosustav. Lebo je mozne poslat to aj cele so zvukom do TV a zvuk by siel z reproduktorov na TV. Treba si nastudovat manual k AVR.P3T077 napísal:hdmi do yamahy a z yamahy dalsi hdmi do monitora?
Tak postupne, neskor k tomu planujem projektor/tv.
Receiver som riesil preto, ze mam vlastne repro, k tomu aj zosilnovace len sa mi drbu a uz nemam cas ich opravovat/robit nove.
Na zvuk si ako tak potrpim cize tam nechcem mat nejake obmedzenie.
Ono sa potom k tomu pridavat dalsie veci, lepsi sub, lepsie repra etc.
Teraz riesim to prepojenie pc avr lcd. Ak hdmi tak to poprepajam tak.
Receiver som riesil preto, ze mam vlastne repro, k tomu aj zosilnovace len sa mi drbu a uz nemam cas ich opravovat/robit nove.
Na zvuk si ako tak potrpim cize tam nechcem mat nejake obmedzenie.
Ono sa potom k tomu pridavat dalsie veci, lepsi sub, lepsie repra etc.
Teraz riesim to prepojenie pc avr lcd. Ak hdmi tak to poprepajam tak.
No tak som narazil na problém. Keďže môj monitor pracuje na rozlíšení 1920x1200 tak po pripojení pc->avr->monitor je rozlíšenie len vo fullhd a nastaviť na natívne sa podarilo len až vytvorením vlastného rozlíšenia v nvidia control panely, aj to po urputnom boji, keď monitor nemohol nájsť signál atď.
Čo je ale väčší problém, tak po prepnutí avr do režimu tuner(rádio) sa signál z pc do monitora preruší
Zatiaľ fungujem pc do monitora hdmi a do avr optikou. Neskôr kúpim dvi kábel do monitora a hdmi zapojím do avr. Poriešil by som to aj 2xhdmi ale na grafike mám len jeden
Čo je ale väčší problém, tak po prepnutí avr do režimu tuner(rádio) sa signál z pc do monitora preruší
Zatiaľ fungujem pc do monitora hdmi a do avr optikou. Neskôr kúpim dvi kábel do monitora a hdmi zapojím do avr. Poriešil by som to aj 2xhdmi ale na grafike mám len jeden