R9 390 8GB je +/- to isté ako GTX970, rozdiel je len vo VRAM a spotrebe.
Pre AMD + 8GB VRAM
Pre nVidiu + spotreba
Nič viac. Ak niekto hráva módovateľné hry ako Skyrim a podobne, 8GB VRAM sa šikne. Čo sa pozeral testy, GTX u väčšine hier má + 1FPS. Niekde je lepší aj AMD. Cenovky máte prakticky totožné.
Ešte by som sa rád spytal, či je tu niekto, kto sa fakt vyzná do komponentov atď. Na nejakú menšiu "poradu". Ak sa to tak dá nazvať. Napr. v PM, skype, alebo tak nejak. Mal by som pár otázok.
Ja by som si nechal navrhnut pc na www.tichepc.sk mam odtial osobne skusenosti velmi dobre.Urcite budu aj zodpovedane tvoje otazky a vsetko ti vysvetlene.
Na to aby si clovek vybral 4 dolezite komponenty podla miliona testov nemusi byt genius.
Predpokladam, ze planujes hrat v rozliseni 1080p, na to by som nevahal zobrat GTX970, ponukne ti vyvazenejsi vykon ako AMD. Spomeniem len project cars, whitcher.
Viac ako 4GB v tomto rozliseni nevyuzijes, budes mat skvele moznosti OC, kartu ktora nezerie, nehreje a v lepsom pripade nehuci.
CPU si vybral dobre, otazka ale znie, planujes ho pretaktovat?
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
EVGA ponuka rozsirenu zaruku na 3 roky po regristraci ich produktu na ich stranke. EVGA 970 GTX mam doma je to ticha karta do 65 stupnov mi ide pasiv od 65 stupnov sa karta prepina do aktivneho chodu aj to ventilatory si kara reguluje podla zataze.
A ja len dodám, že 970-ka za 370 eur nie je vôbec vynikajúca cena.
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
SSD zbytočne drahé, vymeň ho. Ten CM Seidon nie je nejak extra tichý, to ťa len upozorňujem. VGA neskôr vezmi inú, veľmi sa s ňou nezahráš. Zdroj vymeň za výhodnejší s porovnateľnými parametrami, netreba ti taký drahý.
ten SSD nieje najlepsi co sa tyka rychlosti a zivotnosti?
Je dobre zobrat vodnika na CPU, alebo mi staci nejaky vzduchovy, len nechcel som obrovsku vezu, ktora zabera pol skrine. CM seidon vymenim, ak je hlucny. Aj skrinu beriem so zvukovou izolaciou, lebo nemam rad PC hluk.
Co sa tyka grafiky, tak aku zobrat do 200e s ktorou sa mozem aj zahrat? Zdroj chcem Gold plus. Doteraz som mal Corsair Bronze a som spokojny. Jedine ze ho vymenim za tento: Corsair zdroj 550W CS550M Gold Plus