Dual SIM smartfón

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
CageJ
Redaktor
Redaktor
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43

Re: Dual SIM smartfón

Príspevok od používateľa CageJ »

myslim, ze to funguje vtedy, ak ma telefon 2 samostatne okruhy anteny... teda 2 nezavisle anteny... castokrat dual sim telefony bezia len na jednej antene
standby rezim je podla mna problem len vtedy, ak ti neustale bezi na jednej karte 3G/LTE.... vtedy je mozne, sa ti nikto nedovola ani na druhu, ale odskusane to nemam... aj ked som mal DS, nikdy som to neriesil...

ten active vyzera zaujimavo, ale to uz musi byt radiovy pekac :D kto to pustil na EU trh ? :hysterical:

EDIT: wiki to ma slusne popisane
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa faugusztin »

Este existuje medzistupen medzi standby a active - a tou je Smart Dual SIM. Maju to u WP Lumie; ma to aj napriklad Samsung pre Android. Prakticky ti to nastavuje u operatora presmerovanie hovoru medzi oboma tvojimi cislami, ak je telefon (resp. SIM) nedostupny- co je aj v pripade ked na jednej SIM prebieha hovor a teda druha SIM nemoze byt aktivna pri standby dual SIM telefonoch. A potom uz zalezi od tvojho nastavenia, ci mas zapnutu notifikaciu o prichodzom druhom hovore (call waiting).

Samozrejme nie je to zadarmo (platis ako keby si sam volal z tvojho cisla, z ktoreho presmerovavas na cielove telefonne cislo), a mozes si to spravit asi aj rucne (ide o sluzbu Podmienené presmerovanie hovorov, standardne bezplatna sluzba u postpaid programov, samozrejme az na vycerpane minuty pri samotnom presmerovani). Ale Smart Dual SIM aplikacie ti to ulahcuju, resp. sami nastavuju.

PS: Datove prenosy nikdy nezablokuju volania v 3G a novsich sietach : https://en.wikipedia.org/wiki/Dual_Transfer_Mode
Používateľov profilový obrázok
MaxMan
Redaktor
Redaktor
Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa MaxMan »

Tak a som úplne zamotaný. Teraz mám v rukách na test Dual SIM ZOPO ZP980. Všade v špecifikáciách (aj tu: http://www.zopomobileshop.com/zopo-rom/ ... ehands-on/) píšu, že je dual SIM STANDBY. Pritom som si otestoval, keď volám z jednej SIM, tak na druhú SIM sa v pohode dá dovolať a môžem hovor prijať - tvári sa ako ACTIVE.

Čiže už ani špecifikáciám sa nedá veriť :( Pritom tento model je tak 2 roky starý a už vtedy bol ACIVE...

EDIT:
Pozerám na štítok s IMEI a je tam len jedno (pri ACTIVE by mali byť 2 rôzne IMEI, či sa mýlim?)
Ani srnky netušia čo som mal/mám...
scream
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa scream »

objednat z eshopu, alebo vyskusat na predajni... pre meizu je distributor o2
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
mArtinko5MB
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 04. Jan, 2012, 23:32

Príspevok od používateľa mArtinko5MB »

Tak sme nakoniec dospeli k tomu, ze to je tak ako som pisal ja :)

Kludne ber cez heureku najlacnejsiu ponuku, ked som kupoval ja, tak mali v MALL cenu 215 a dali mi aj powerbank "zdarma".
It might make sense just to get some in case it catches on. If enough people think the same way, that becomes a self fulfilling prophecy.
- Satoshi Nakamoto
mArtinko5MB
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 04. Jan, 2012, 23:32

Príspevok od používateľa mArtinko5MB »

Otestoval som SIM a buhuzial, ked som volal z jednej a na druhu mi kamos zavolal, hlasilo mu ze je nedostupna. Takze nie je v tom case aktivna.

ps. sorry ze az teraz, uvedomil som si v piatok, ze tam ide micro sim a nemal som az dovcera.
It might make sense just to get some in case it catches on. If enough people think the same way, that becomes a self fulfilling prophecy.
- Satoshi Nakamoto
MaxMan
Redaktor
Redaktor

Ďakujem za otestovanie. Síce ma to nepotešilo, ale čo už...
Takže Meizu M1 note ani Lenovo P70 nemajú ACTIVE dual SIM.

Bude to ťažké hľadanie a rozhodovanie...
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15

Príspevok od používateľa HellAngel »

v tej cene ani nezozenies, za tie peniaze su to vyborne telefony. meizu je trochu pre pokrocilejsich uzivatelov, ale po hw stranke je v uplne inej cenovej urovni
NB: Asus ROG Strix G16 G614 + G Helper
LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49

Príspevok od používateľa LordKJ »

Pozerám na štítok s IMEI a je tam len jedno (pri ACTIVE by mali byť 2 rôzne IMEI, či sa mýlim?)
blbost, ci? mam 2x IMEI a mam urcite pri volani aktivnu len jednu simku
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
MaxMan
Redaktor
Redaktor

LordKJ: ani ja tomu nerozumiem - nedá sa proste spoľahnúť ani na IMEI

HellAngel: cenovku veľmi dvíhať nechcem

Pozeral som aj ten Vibe X2, len tá cena :( a slabšia batéria. Asi začnem uvažovať aj nad "standby". Nejako to už prežijem...
Teraz hľadám MEIZU M1 note a v MALL ho už nemajú :(
Našiel som len tu: http://mobilne-telefony.heureka.sk/meizu-m1-note/
Ale ani jeden z tých obchodov nepoznám (neviem čo sú zač a či im veriť).

EDIT:
mArtinko5MB: keď si mal obe SIM v mobile, ako to bolo s kvalitou signálu? U niektorých číňanov býva problém so signálom na niektorých slotoch (napr. slot SIM1 signál OK, ale SIM2 sotva 2 paličky - hovor vypadáva, prípadne zruší už pri vyzváňaní)
LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49

Príspevok od používateľa LordKJ »

musis mat 2x imei, lebo by si nemohol mat ani standby, kedze pokial si dobre pamatam tak sa imei pouziva na prihlasenie k ustredni [alebo vezi, ci co ja viem k comu sa to pripaja :D ]
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

kazdy dual sim telefon ma 2x imei ci?

pozri sem:
http://www.xiaomiforsale.com/cs/meizu/1 ... -note.html
MaxMan
Redaktor
Redaktor

Nemala by tam byť 2-ročná záruka zo zákona, keďže predajca je v CZ? Alebo je to len odrb na zákazníka a všetko zastrešuje priamo výrobca so sídlom v HongKongu?
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

nieje to CZ shop, stranku ma pod palcom cech, ale predava to s cinskou zarukou. Mas ale k tomu klasicku FA, dodacia lehota je 2 dni ci ako, servis je v cechach, teda aspon na xiaomi telefony. treba im tam napisat. za tie peniaze to nezozenies
scream
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa scream »

ved sa da za 10E zaplatit 2 rocna zaruka.
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X

Návrat na "Nákupná poradňa"