Blikajúce monitory
- Krutibrko
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ne 02. Mar, 2008, 14:00
Blikajúce monitory
Nie som si istý, či to patrí sem, ak nie, tak sa ospravedlňujem.
Mám 2 monitory, jeden je LG https://www.alza.sk/23-lg-23mb35pm-d602353.htm
Druhý Dell - mal by to byť dell 2407wfp
Grafická karta ATi 5670, zdroj Seasonic 400w EK 80+ bronze
Problém :
Náhodne mi bliká vždy jeden monitor, najskôr začal ten LG, myslel som, že ho vrátim na RMA, potom ale prestal, začal blikať Dell. Takto sa to pravidelne mení. Tým pádom som vylúčil chybu v monitore. Čo to môže byť?
Napadlo ma, či to nie je vadný zdroj, občas sa stane, že sa PC sám zapne. Zdroj už má cca 3-4 roky, neviem presne.
Ďakujem vopred.
Brko
Mám 2 monitory, jeden je LG https://www.alza.sk/23-lg-23mb35pm-d602353.htm
Druhý Dell - mal by to byť dell 2407wfp
Grafická karta ATi 5670, zdroj Seasonic 400w EK 80+ bronze
Problém :
Náhodne mi bliká vždy jeden monitor, najskôr začal ten LG, myslel som, že ho vrátim na RMA, potom ale prestal, začal blikať Dell. Takto sa to pravidelne mení. Tým pádom som vylúčil chybu v monitore. Čo to môže byť?
Napadlo ma, či to nie je vadný zdroj, občas sa stane, že sa PC sám zapne. Zdroj už má cca 3-4 roky, neviem presne.
Ďakujem vopred.
Brko
Re: Blikajúce monitory
Vyskusat iny zdroj a grafiku? Alebo skusit ine vystupy/kable?
Spoiler: ukázať
- nimh
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 11. Apr, 2010, 12:03
mozno aj rusenim v sieti cize aj zdrojom. u mna to sposobovala neonka na akvariu. teda nie neonka priamo ale ten kondenzator co tam je.
CPU: AMD APU A10-6800K RAM: 4x4GB Kingston HyperX Beast 2133MHz MB: ASUS A88X-PRO SSD: SAMSUNG 850 PRO 1TB, HDD: WD RED spolu 12TB VGA: ASUS R9270X-DC2T-2GD5 PIECKA: SAMSUNG MONITOR: PHILIPS model 234E5, OS: Windows 10 64bit, UPS: APC ES-700
Jednoduché riešenie - zaizolujte si nulák v predlžovačke, nech nemá vôbec kontakt na monitor. Ja som si dal priesvitnú pásku na kolík v predlžovačke a vec je vybavená...
Mimochodom dal by som si prekontrolovať všetky zástrčky v dome/byte, časom treba doťahovať skrutky na zástrčkách aj na ističoch...
Mimochodom dal by som si prekontrolovať všetky zástrčky v dome/byte, časom treba doťahovať skrutky na zástrčkách aj na ističoch...
mne blikal s VGA kablom. skus pouzit DVI-D alebo HDMI.
- Krutibrko
- Sponzor fóra gold
Prepojené sú cez DVI a druhý tuším HDMI. Dnes sa s tým pohrám a dám vedieť.
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45
Zisti či to robí len na HDMI alebo aj na DVI.
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
Zaizolovat kolik v zastrcke na predlzovacke, tak aby nemal kontakt s monitorom. Klasicky nulak zalepit trebars aj obycajnou paskou.
To tu vazne kontroluju co napisem az potom to vypustia na forum?
//ano, ochrana pred spambotmi. - newmi
To tu vazne kontroluju co napisem az potom to vypustia na forum?
//ano, ochrana pred spambotmi. - newmi
- hopkok
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 22. Nov, 2006, 02:00
skus na monitoroch obist zemiaci kolik (docasne) ci to prestane.
- Krutibrko
- Sponzor fóra gold
Kolíky som neskúšal, lebo neviem ako presne ich mám obísť.
Dnes som kúpil prepäťovú ochranu, aj tak som to už dlhšie plánoval, no monitor bliká stále. Plánujem ešte kúpu novej grafiky, uvidím, ako to pôjde.
Zdroj nemám aký teraz vyskúšať
Dnes som kúpil prepäťovú ochranu, aj tak som to už dlhšie plánoval, no monitor bliká stále. Plánujem ešte kúpu novej grafiky, uvidím, ako to pôjde.
Zdroj nemám aký teraz vyskúšať
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45
Obídeš to tak, že ten kolík čo trčí zo zásuvky dačím prelepíš a tak tam zapojíš vidlicu.
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
- Krutibrko
- Sponzor fóra gold
Ok, ďakujem, vyskúšam
- Krutibrko
- Sponzor fóra gold
Takže vyzerá to na grafickú kartu. Dnes som mal k dispozícii druhý PC, tak som testoval vymeniť zdroj a aj grafiku. Po výmene grafiky to prestalo.