Origin/Steam s kupenym key + reinstall systemu?
Origin/Steam s kupenym key + reinstall systemu?
Prosim o vysvetlenie, ako to funguje, ked si cez Origin/Steam kupim hru a budem potrebovat preinstalovat system - ten key na download a install, ktory si kupim na nejakom predajnom webe, mi bude fungovat na stalo? To znamena ze ked reinstall-nem system, mozm s tym istym kodom opat hru nainstalovat?
Rozhodujem sa totiz, ci idem kupovat hru na DVD, alebo si ju stiahnem z Originu a key kupim lacnejsie u obchodnika.
Dakujem
Rozhodujem sa totiz, ci idem kupovat hru na DVD, alebo si ju stiahnem z Originu a key kupim lacnejsie u obchodnika.
Dakujem
...the most important is justice...
Spoiler: ukázať
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Re: Origin/Steam s kupenym key + reinstall systemu?
ak už tam ten key máš raz zadaný viac ti ho netreba
spustíš steam/origin a vyberieš hry ktoré chceš späť nainštalovať
spustíš steam/origin a vyberieš hry ktoré chceš späť nainštalovať
- Krutibrko
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ne 02. Mar, 2008, 14:00
Hra sa vzťahuje na účet, takže vkľude môžeš spraviť reinstall OS, potom sa prihlásiš, máš tam možnosť stiahnutia a hráš ďalej. Steam mám takto odskúšaný, priateľka mi akurát vraví, že Origin funguje rovnako.Takže len si pamätať prihlasovacie údaje
Pre istotu si ale daný kľúč odlož, ale nemal by byť potreba ak už ho máš nahodený v účte. Problém môže byť jedine v save-och, pretože toto nemám odskúšané.
Pre istotu si ale daný kľúč odlož, ale nemal by byť potreba ak už ho máš nahodený v účte. Problém môže byť jedine v save-och, pretože toto nemám odskúšané.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
pokiaľ hra nepodporuje cloud save budú stratené ak to neodzálohuje
ono dokonca mám lepšie skúsenosti z Origin čo sa save týka
steam je pekne zaostalý a liknavý čo sa zmien týka
ono dokonca mám lepšie skúsenosti z Origin čo sa save týka
steam je pekne zaostalý a liknavý čo sa zmien týka
Dakujem pekne, idem teda stahovat a verim ze aj hrat
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Jedinou vynimkou su hry s nejakym sialenym DRM, to sa na Steame obcas stane ze hra ma napriklad 5 ci 10 aktivacii. Pri tych si uz musis riesit pripadne uvolnovanie aktivacii podla danej hry. Niektore maju tool, inde musis riesit so supportom.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
to sa týka všetkých podobných DRM a všade nielen na steame
už som tak riešil Crysis na Origine, Shift dokonca 2x, Two Worlds II na steame je kapitola samá o sebe
už som tak riešil Crysis na Origine, Shift dokonca 2x, Two Worlds II na steame je kapitola samá o sebe
chlapi netusim co je DRM, a uz vobec nie "sialene DRM"
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Pozri si napriklad http://store.steampowered.com/app/17300/ .
Na pravej strane je hlaska :
"Incorporates 3rd-party DRM: SecuROM™ 50 machine activation limit".
Na pravej strane je hlaska :
"Incorporates 3rd-party DRM: SecuROM™ 50 machine activation limit".
vidim to tam, ale aj tak neviem, co je to DRM
Wiki: Digital rights management
Nechce sa mi to citat cele, co to znamena? Da sa to jednou-dvoma vetami?
Wiki: Digital rights management
Nechce sa mi to citat cele, co to znamena? Da sa to jednou-dvoma vetami?
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
proste blokuju pocet instalacii danej hry, aby si sa neprihlasil do celej internetovej kaviarne [to este existuje?] a nenainstaloval vsade hru z tvojho uctu
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
Aha, cize ked je tam ze "50", to znamena ze s jednym KEY ju mozem aktivovat 50x? Myslim ze to bohate staci
- dexterav
- Sponzor fóra gold
problém je že tam je skorej 5
ale viacmenej to nemá nič zo steamom alebo originom ale je to drm od vydavatela hry
ale viacmenej to nemá nič zo steamom alebo originom ale je to drm od vydavatela hry
- paranoid.asian
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Feb, 2009, 16:37
dalsia vec, je ze blby origin si nedokaze skontrolovat subory uz hry ktoru mas pred reinstalom stiahnutu, a musis to vsetko nanovo tahat.
steam to ma poriesene, podobne ako bnet, s tym ze len skontroluje adresar a ficis v pripade, ze subory su v poriadku.
dalsia vec, co sa tyka sejvov, tak steam mam pocit ze na tomto dost zamakal a zatial vsetky hry co hravam sa ukladaju na steam cloud. myslim, ze pre kazdy ucet je vyclenenych 50gb priestoru na fotky a sejvy.
steam to ma poriesene, podobne ako bnet, s tym ze len skontroluje adresar a ficis v pripade, ze subory su v poriadku.
dalsia vec, co sa tyka sejvov, tak steam mam pocit ze na tomto dost zamakal a zatial vsetky hry co hravam sa ukladaju na steam cloud. myslim, ze pre kazdy ucet je vyclenenych 50gb priestoru na fotky a sejvy.
origin nemusis stahovat - existuje nato workaround
Uz stiahnutu hru skopirujes niekam inam (priklad Battlefield 3 - skopirujes zlozku Battlefield 3 niekdam ina). v origin folderi ju zmazes, das stahovat, pri povedzme 5-10MB das PAUZU, a origin vypnes. Nasledne skopirujes Battlefield 3 zlozku co si predtym dal do docasneho adresara naspet a prepises. Zapnes Origin das POKRACOVAT a on iba prebehne a naisntaluje.
Overne na viacerych PC. Dokonca zlozka nemusi byt povodne ani tvoja, takto som instaloval BF3 z kluca na rozne PC. Samozrejme hru musis mat aktivovanu na origine a teda zakupenu.
Uz stiahnutu hru skopirujes niekam inam (priklad Battlefield 3 - skopirujes zlozku Battlefield 3 niekdam ina). v origin folderi ju zmazes, das stahovat, pri povedzme 5-10MB das PAUZU, a origin vypnes. Nasledne skopirujes Battlefield 3 zlozku co si predtym dal do docasneho adresara naspet a prepises. Zapnes Origin das POKRACOVAT a on iba prebehne a naisntaluje.
Overne na viacerych PC. Dokonca zlozka nemusi byt povodne ani tvoja, takto som instaloval BF3 z kluca na rozne PC. Samozrejme hru musis mat aktivovanu na origine a teda zakupenu.