multiplikator ide zmenit, alebo nie?
multiplikator ide zmenit, alebo nie?
mam A XP2200+ (t-breth) reviziu B0, podla http://www.pcarea.org/clanek.php?idclanek=52 ma odomknuty multiplier, ale ked si ho zmenim v biose po nabehnuti Win ostava nezmenenych 13,5 co potvrdzuje aida,sandra aj cpu-z. V cpu msr mi hlasi frequency adjustmens - not supported. Mam ten proc odomknuty alebo robim nieco spatne v biose
Hardware
Spoiler: ukázať
Re: multiplikator ide zmenit, alebo nie?
neviem cice co robis v biose ale ked je procak zamknuty a ty zmenis multiplikator tak ti PC ani nenabehne takze bud si ho nezmenil alebo si daco blbo urobil...palo napísal:mam A XP2200+ (t-breth) reviziu B0, podla http://www.pcarea.org/clanek.php?idclanek=52 ma odomknuty multiplier, ale ked si ho zmenim v biose po nabehnuti Win ostava nezmenenych 13,5 co potvrdzuje aida,sandra aj cpu-z. V cpu msr mi hlasi frequency adjustmens - not supported. Mam ten proc odomknuty alebo robim nieco spatne v biose
kukol som recenziu na tu tvju dosku a tam pisali ze mali problemi s nastavovanim multiplikatora na viac ako 13 cize to je asi aj ten tvoj problem...skus flashnut BIOS
[quote="kOsTi"]ked je procak zamknuty a ty zmenis multiplikator tak ti PC ani nenabehnequote]
to je volovina, ja ked som skusal zmenit multiplikator, na mojom urcite zamknutom CPU, tak sa nic nezmenilo vobec, stale si slapal na tom svojom takte 1833mhz
multiplikator siel smerom hooore
to je volovina, ja ked som skusal zmenit multiplikator, na mojom urcite zamknutom CPU, tak sa nic nezmenilo vobec, stale si slapal na tom svojom takte 1833mhz
Abit NF7-SL | AMD Barton 2500+@3200+ 1.6V AC Copper Silent 2 L | 512MB ddram PQI (400) | ATI Radeon Saphire 9800SE | 10GB HDD maxtor + 40GB HDD IBM | DVD-RW LG 4120B | Eurocase 5412A 350W EC
- aragorn
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ut 25. Máj, 2004, 14:00
To je taka doska ktora je zapezpecena proti takym userompjongy napísal:kOsTi napísal:ked je procak zamknuty a ty zmenis multiplikator tak ti PC ani nenabehnequote]
no nerob tu s nas debilov prosim takOsTi napísal:este jedna mala poznamocka... KED ZMENITE MULTIPLIKATOR A IDETE VON Z BIOSU TREBA DAT SAVE SETTINGS AND EXIT ...pisem to tu len pre istotu lebo sa najde aj taky co to neulozi :twisted:
Abit NF7-SL | AMD Barton 2500+@3200+ 1.6V AC Copper Silent 2 L | 512MB ddram PQI (400) | ATI Radeon Saphire 9800SE | 10GB HDD maxtor + 40GB HDD IBM | DVD-RW LG 4120B | Eurocase 5412A 350W EC
no ide o to ze mas nastavenu vyssiu sadu nasobicov a potrebujes prepnut na nizsiupalo napísal:ja by som ho ale xcel znizit a zvysit radsej FSB.
Pred touto som mal Asus A7V600 a tam som tiez nevedel zmenit multiplikator, len v biose a vo WIN zase len 13,5
precitaj si tento clanok: http://www.pctuning.cz/Default.aspx?Cat ... hapID=3220
ten clanok som uz cital, men ide iba o to ci mam locked, alebo ulocked nez zacnem so zasahom do proc.kOsTi napísal:no ide o to ze mas nastavenu vyssiu sadu nasobicov a potrebujes prepnut na nizsiupalo napísal:ja by som ho ale xcel znizit a zvysit radsej FSB.
Pred touto som mal Asus A7V600 a tam som tiez nevedel zmenit multiplikator, len v biose a vo WIN zase len 13,5
precitaj si tento clanok: http://www.pctuning.cz/Default.aspx?Cat ... hapID=3220
PS: ale inac dik
Hardware
Spoiler: ukázať
to sa takto povedat neda lebo on xce menit dole a na to potrebuje zmenit sadu nasobicov...Mtex napísal:Tak ked sa neda zmenit je zamknuty.
to palo: ked xces zistit ci je odoknuty tak zmen nasobic smerom hore a daj mensie FSB (tak aby si to mal MHz ako teraz..istota je istota). tak zistis ci je odoknuty a potom uz rob co xces...
nevsimol som si, len som to tak rychlo prebehol...Opakovanie je matka mudrostikOsTi napísal:presne to iste som mu pisal aj jasiki napísal:ide ti menic nasobic smerom hore?Daj nizsie FSB a daj vyssi nasobic a odskusaj.
Sempron64 2800+|MSI K8n Neo 3|Giga-byte Radeon 9000pro @320/300|Seagate 30GB|WD 120GB SATA|CD-RW Lite-On|DVD-RW Lite-On|RAM 384MB Twinmos 266mhz|
procesor sa da pomerne jednoducho odomknut (ako, najdes na internete). v podstate treba len spojit mostiky L3 (v pripade 2200+ t-bred b0). nastavi sa sada 5.5 - 12.5 a hotovo. mne bezi na 12x176 do 45°C.
inak by mal byt procesor uz s b0 odomknuty, treba mat dobru dosku.
amd 2200+@2600+,msi kt4v, kingston 512 DDR400 [/url]
inak by mal byt procesor uz s b0 odomknuty, treba mat dobru dosku.
amd 2200+@2600+,msi kt4v, kingston 512 DDR400 [/url]