Update firmware ssd Kingston
Update firmware ssd Kingston
Ako sa robí update firmware na ssd, ak na ňom beží systém? A kedy má význam aktualizovať na novšiu verziu?
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Re: Update firmware ssd Kingston
vyznam to ma ak daco nefunguje dobre.
postup najdes na webe vyrobcu disku.
postup najdes na webe vyrobcu disku.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Nasiel som to na stranke vyrobcu aj instrukcie. Mozem novsim firmwareom nieco pokazit?
- shiro
- Pokročilý používateľ
ked sa daco velmi pokaka, mozes mat z disku tazitko, rizika su stejne ako pri update biosu dosky.
najprv ries ci ti to vobec treba robit a co ti to prinesie, az potom nejaky postup a rizika z toho vyplyvajuce.
akekolvek update firmwaru nieje ziaden nakup rozkov ci podobna banalita a nerobi sa to len preto, lebo si a rano dobre zobudil
najprv ries ci ti to vobec treba robit a co ti to prinesie, az potom nejaky postup a rizika z toho vyplyvajuce.
akekolvek update firmwaru nieje ziaden nakup rozkov ci podobna banalita a nerobi sa to len preto, lebo si a rano dobre zobudil
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
na druhu stranu sa updaty nevydavaju len tak zo srandy. Ja osobne som za velmi tvrde updatovanie veci, naposledy minuly tyzden mi jeden server s BIOSom z Februara 2015 nevidel osem sietoviek ako mal vidiet, akurat dve. Skrabal som sa na plesine tak dlho az som sa nasrdil, napraskal tam junovy BIOS a zrazu vsetko v poriadku - samozrejme ze v popisoch zmien nic taketo nebolo.
Zabil som s tym v principe jeden a pol dna. Aby to slak trafil.
Zabil som s tym v principe jeden a pol dna. Aby to slak trafil.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Nemal som problem, ale tiez si myslim ,ak vydaju oficialne update na urcite zariadenia a je v tom aj to moje, ze kvoli niecomu to je.
Isiel som na ofiko stranky, nasiel som update na moje zariadenie. Siahol som manazer update zo stranky a ostatne uz islo pekne. Cez manazer rozpoznalo moj ssd a navrhlo update noveho frimware, ten prebehol bez zadrhelu a po restarte vsetko v pohode. Ale pre istotu som zalohu urobil. Dakujem za odpovede.
Isiel som na ofiko stranky, nasiel som update na moje zariadenie. Siahol som manazer update zo stranky a ostatne uz islo pekne. Cez manazer rozpoznalo moj ssd a navrhlo update noveho frimware, ten prebehol bez zadrhelu a po restarte vsetko v pohode. Ale pre istotu som zalohu urobil. Dakujem za odpovede.
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Je to také všelijaké, občas sa výrobcom podarí pustiť do sveta aj úplne pokazený FW čo rovno zabíja disky /napr. Samsungu sa to nie tak dávno podarilo u 850 Pro a predtým napr. aj u 830/. Toto by som len tak pre potešenie nerobil, pokiaľ FW vyslovene neopravuje nejaké funkčné chyby disku. Alebo minimálne si nechať nejaký čas od vydania /mesiac-dva/, za tú dobu sa už väčšinou donesie ak je nový firmware pokazený. Testovačov nech radšej robia iní.
Spoiler: ukázať
Ano, to je tiez pravda. Ale ten novy firmware vysiel v marci 2015. Ak by sposoboval problemy, uz by sa to rozkriklo.
- shiro
- Pokročilý používateľ
vobec nemusi, vid problem so pomalym citanim starych dat na samsung ssd, co sa zistilo kludne aj po roku
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
-
- Pokročilý používateľ
aj viac ako po roku, ale to nebol "opraveny" firmware ktory toto sposoboval. Cize sa nejednalo o chybu OPRAVENEHO firmware, robil to aj originalny firmware a NIE JE to sposobene firmware samotnym, skor PODRADNOU konstrukciou SSDcka samotneho (ach ano, TLC pamate, to ani nikdy nemalo vzniknut - rovnako podradna konstrukcia je na 1.2 motoroch koncernu Wolcgagen, vsetkych TSI/TFSI ktorym strielali rozvody a vidis to, ludia to kupuju).
Takze tak.
Takze tak.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Nuz kazdopadne som firmware updatoval, disk je vpohode. Ziadne zmeny som nespozoroval, ani k lepsiemu, ani k horsiemu. Ale citat to predtym, nez som do toho isiel tak to asi radsej neaktualizujem
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
V pohode. Časť problému je, že výrobcovia update FW promujú bežným užívateľom ako neškodnú featurku /plus sa k tomu robia aj user-friendly utility/ a kopec ľudí to updateuje bez toho aby vôbec vedeli o čo ide a že to so sebou nesie aj nejaké riziko. Síce ho netreba preceňovať, ale ani podceňovať.
Spoiler: ukázať
- shiro
- Pokročilý používateľ
Dokaz ze TLC su na prd a nic nevydrziamp3turbo napísal: NIE JE to sposobene firmware samotnym, skor PODRADNOU konstrukciou SSDcka samotneho (ach ano, TLC pamate, to ani nikdy nemalo vzniknut - rovnako podradna konstrukcia je na 1.2 motoroch koncernu Wolcgagen, vsetkych TSI/TFSI ktorym strielali rozvody a vidis to, ludia to kupuju).
Ale paci sa mi ako si vzdy rypnes do malych motorov, nech uz sa jedna o riesenie cohokolvek, vzdy to prirovnas k malym motorom
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Co by si na tom chcel dokazovat ? MLC nie je tiez vyhra, ale omnoho lepsie. Skoda, ze SLC je cenovo niekde inde a hlavne su v enteprise sfere ... U TLC zacina strata (poskodenie) dat po 6 mesiacoch bez napajania. Ano, ano, ano ... pocitac raz za cas clovek zapne, takze by to nemusel byt problem ... ale i tak.
-
- Pokročilý používateľ
ked vypravas k masam, musis ponuknut nieco comu masy rozumeju. A ze tieto motorceky su naprd, to sa uz mnohi naucili.
Jeden dokaz ? Spomenute Samsungy, co je PREMIOVY vyrobca TLC pamati - uvedomime si ze Samsung ma svoju vlastnu fabriku a ze pre seba nechava samozrejme tie najkvalitnejsie kusy a konkurencii dava to co neni superpremiova kvalita. A vidis ake mali problemy - samozrejme ze tieto problemy sa tykaju aj inych vyrobcov, cize spomalovanie prevadzky presne to co riesil Samsung a proste to NEVYRIESIL.
Preco nevyriesil ? No lebo. Prvy firmware update nieco spravil, prd to pomohlo. Druhy update spravil co ? Ze v nejakych periodickych cykloch precita a znovu zapise do tych buniek ten isty obsah, cim ZAMASKUJE hardware problem v pozadi a z neho vyplyvajuce spomalovanie (ktore je sposobene sialene vysokym bit error rate, teda precitane udaje NIE SU spravne, co SSD musi riesit error correction mechanizmami a prave toto pridavne "spracovanie" sposobuje spomalenie).
Ked mi niekto chce tvrdit ze TLC nie su nahovno, nemame sa o com bavit. Rovnako ako s tymi motorcekmi
Netvrdim ze TLC nefunguje - jasneze funguje. Ale ako ! Presne tak nahovno ako tie male vrnkatka... bieda, bieda, bieda.
Jeden dokaz ? Spomenute Samsungy, co je PREMIOVY vyrobca TLC pamati - uvedomime si ze Samsung ma svoju vlastnu fabriku a ze pre seba nechava samozrejme tie najkvalitnejsie kusy a konkurencii dava to co neni superpremiova kvalita. A vidis ake mali problemy - samozrejme ze tieto problemy sa tykaju aj inych vyrobcov, cize spomalovanie prevadzky presne to co riesil Samsung a proste to NEVYRIESIL.
Preco nevyriesil ? No lebo. Prvy firmware update nieco spravil, prd to pomohlo. Druhy update spravil co ? Ze v nejakych periodickych cykloch precita a znovu zapise do tych buniek ten isty obsah, cim ZAMASKUJE hardware problem v pozadi a z neho vyplyvajuce spomalovanie (ktore je sposobene sialene vysokym bit error rate, teda precitane udaje NIE SU spravne, co SSD musi riesit error correction mechanizmami a prave toto pridavne "spracovanie" sposobuje spomalenie).
Ked mi niekto chce tvrdit ze TLC nie su nahovno, nemame sa o com bavit. Rovnako ako s tymi motorcekmi
Netvrdim ze TLC nefunguje - jasneze funguje. Ale ako ! Presne tak nahovno ako tie male vrnkatka... bieda, bieda, bieda.