Caute,
Mam dosku Asus Maximus VII Ranger a problem s nastaveniami mikrofonu (konkretne staticky sum).
Predpokladam, ze bude problem v ovladacoch, ktore prichadzju spolu s Realtek HD Audio Managerom a Win 10 si ich instaluje automaticky. Vypol som automaticke stahovanie driverov a pri updatoch som nastavil aby sa ma pytal pred stiahnutim aj pred instalaciou.
Stiahol som si ovladace priamo zo stranky Realteku, nasledne aj od Lenova.... spustim instalaciu a po restarte ma audio manager branding od Asusu a jedina advanced funckia je audio boost. Uplne tam chyba noise suppression, echo cancelation a pripadne dalsie.
Mate niekto rozbehany mic pod win 10 na doske od Asusu?
Uz sa s tym smrtkam a trtkam dva dni... pred chvilku som zvazoval moznost, ze to komplet vyhodim cez okno z 13 poschodia.
Realtek HD audio + asus
- geroswen
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 03. Jan, 2015, 23:54
Realtek HD audio + asus
Dell M4500 - i7-920xm @3.87Ghz, quadro 1800m
Re: Realtek HD audio + asus
Neviem prečo spomínaš Lenovo, ak je doska Asus To vieš zrejme sám najlepšie.Skúsil si aj priamo od Asus?
http://www.asus.com/Motherboards/MAXIMU ... _Download/
http://www.asus.com/Motherboards/MAXIMU ... _Download/
- geroswen
- Používateľ
Ano, driver od Asusu som skusal ako prvy.
Lenovo spominam len kvoli tomu, ze sa vzdy dopracujem k Asus brandingu... mozem instalovat co chcem ale win 10 to pri restarte vzdy preplacne Managerom s Asus brandingom, ktory stiahne cez updater aj ked som mu to v nastaveniach zakazal.
Rad by som sa dopracoval k managerovi bez Bandingu, ktory by vyzeral nejak takto:
Aktualne som na niecom takomto:
Lenovo spominam len kvoli tomu, ze sa vzdy dopracujem k Asus brandingu... mozem instalovat co chcem ale win 10 to pri restarte vzdy preplacne Managerom s Asus brandingom, ktory stiahne cez updater aj ked som mu to v nastaveniach zakazal.
Rad by som sa dopracoval k managerovi bez Bandingu, ktory by vyzeral nejak takto:
Aktualne som na niecom takomto:
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: So 16. Júl, 2011, 17:33
Ahoj skus tieto ftp://ftp3.realtek.com.tw/ASUS/7571_PG4 ... S_WHQL.zip Dalej SS.
- geroswen
- Používateľ
Vcera sme si s Antim vymenili este zopar sprav a dal mi linky na novsie ovladace ako tie, ktore stahuje windows update. Chcel by som mu teda podakovat aj tu vo vlakne.
Moj problem to vsak zatial nevyriesilo. Verzia ovladace je sice vyssia ale stale nemam moznost zapnut noise suppression. Predpokladam, ze je to cisto SW zalezitost a nezavisi to na tom, aky mikrofon je k pc pripojeny. Pre istotu sem vsak dam link na ten, co pouzivam:
https://www.alza.sk/trust-starzz-mikrof ... 95.htm?o=1
Kedze sa jedna o stolovy mikrofon, tak predpokladam, ze by mal zvladat v optimalnej kvalite aj ked do neho nehovorim na vzdialenost 5 cm... Ak chcem do neho hovorit co i len na 30 cm, tak musim dat na max volume aj boost na 30 dB a kvalita je potom na zaplakanie...
Moj problem to vsak zatial nevyriesilo. Verzia ovladace je sice vyssia ale stale nemam moznost zapnut noise suppression. Predpokladam, ze je to cisto SW zalezitost a nezavisi to na tom, aky mikrofon je k pc pripojeny. Pre istotu sem vsak dam link na ten, co pouzivam:
https://www.alza.sk/trust-starzz-mikrof ... 95.htm?o=1
Kedze sa jedna o stolovy mikrofon, tak predpokladam, ze by mal zvladat v optimalnej kvalite aj ked do neho nehovorim na vzdialenost 5 cm... Ak chcem do neho hovorit co i len na 30 cm, tak musim dat na max volume aj boost na 30 dB a kvalita je potom na zaplakanie...
ja mám napríklad podobný problém, po prechode na win10 mám hlas v mic ako transformer.. musím asi preinštalovať driver mimo win update, snáď pomože