Nazdar,
mám trochu zložitejší problém, ktorý sa pokúsim popísať.
Pred pár rokmi som si kúpil myš Zowie FK. Po nejakom čase mi však začala stlačenie stredného tlačidla (kolieska) detekovať akoby viackrát - ak som koliesko stlačil (nie pootočil), tak občas reagovalo dvakrát či trikát. V praxi to znamenalo, že napr. ak som na link v prehliadači kolieskom klikol raz, odkaz otvorilo občas dvakrát či dokonca trikrát. Najskôr som hľadal problém v softvéri, takže som kvôli tomu i reinstalloval Windows, ale nepomohlo to. Myš som teda reklamoval, reklamácia bola uznaná a bola mi vydaná myš nová - Zowie FK2. Avšak po nejakom čase sa opakoval identický problém.
Myš som teda reklamoval znova (v tomto čase je stále na reklamácii, výsledok zatiaľ nepoznám) a zatiaľ používam moju záložnú Logitech M90. Aké bolo moje prekvapenie, keď sa po pár dňoch vyskytol úplne totožný problém i u Logitechu. Náhoda takéhoto rangu sa mi zdá absurdná. Nemôže byť teda problém v skutočnosti zakopaný kdesi hlbšie?
Díky moc.
Opakujúci sa problém s myšou
Opakujúci sa problém s myšou
Spoiler: ukázať
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 20. Dec, 2012, 19:26
Re: Opakujúci sa problém s myšou
zo srandy by som skusil zmenit usb port kam pchas mys podla mna bude problem v doske, bud v usb porte na doske alebo niekde na inom mieste na doske ked by sa tato chyba opakovala na vsetkych usb portoch :/
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Možno je to na neuverenie, ale môže to byť HW problém, vyklikaný spínač. Nie je to bohužiaľ nič neobvyklé ani u drahých myšiek.
Skús premapovať funkciu na iné tlačítko, či nastanú dvojkliky aj potom. Ak nie, tak vieš, že to je spínačom.
Je na to fajn soft...
http://www.ghacks.net/2012/12/27/remap- ... n-windows/
download link http://www.highrez.co.uk/downloads/XMou ... ontrol.htm
Ja som mal chronický problém s dvojklikmi na Steelseries myške na viacerých tlačítkach, po výdatnom googlovaní som zistil, že to je pravidlený problém /tipujem, že u Zowie je to to isté, budú tam najskôr podobné Omron switche/, takže som to ani nereklamoval. Opravil som to svojpomocne podľa tohto návodu, odvtedy som mal pokoj... http://www.instructables.com/id/Repair- ... /?ALLSTEPS
Len treba na to pevné nervy a dobré oči.
Skús premapovať funkciu na iné tlačítko, či nastanú dvojkliky aj potom. Ak nie, tak vieš, že to je spínačom.
Je na to fajn soft...
http://www.ghacks.net/2012/12/27/remap- ... n-windows/
download link http://www.highrez.co.uk/downloads/XMou ... ontrol.htm
Ja som mal chronický problém s dvojklikmi na Steelseries myške na viacerých tlačítkach, po výdatnom googlovaní som zistil, že to je pravidlený problém /tipujem, že u Zowie je to to isté, budú tam najskôr podobné Omron switche/, takže som to ani nereklamoval. Opravil som to svojpomocne podľa tohto návodu, odvtedy som mal pokoj... http://www.instructables.com/id/Repair- ... /?ALLSTEPS
Len treba na to pevné nervy a dobré oči.
Ja som rozobral myšku, vyčistil od prachu a potom so striekol na microspínače na to tlačidlo WD40 a poklikal, aby to vošlo do spínača.Spravil som to na 2 myškách a problém s klikaním prestal a zatiaľ je to v poriadku.Dokonca tie kliknutia sú teraz tichšie.
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
ach. rozoberat mikrospinac? isto nie, nema zmysel, znicis ho akurat, a ak sa to nahodou podari, tak o chvilu aj tak praskne, ak uz nepraskol. WD40? do elektroniky? fuu, tazka sranda....
anyway, tieto problemy naozaj sposobuju spinace, na GME a podobnych shopoch stoja do eura, prepajkovat to nieje problem ak si trochu sikovny a vies pajkovat robil som to na razer copperhead, tam robilo toto iste neviem uz ktore tlacitko... cokolvek ine je strata casu.
(ako mozes vidiet na tom linku co tu bol vyssie, za spinanie mozu tie miniaturne pliesky, zivotnost sa obrovska neda ocakavat, aj ked toho vydrzia celkom dost na to co to je zac ) v podstate rozober mysku, pozri ake oznacenie ma spinac, taky isty sice asi nenajdes ale vyhladaj si ho na nete jeho charakteristiku, a najdi si kompatibilny.
anyway, tieto problemy naozaj sposobuju spinace, na GME a podobnych shopoch stoja do eura, prepajkovat to nieje problem ak si trochu sikovny a vies pajkovat robil som to na razer copperhead, tam robilo toto iste neviem uz ktore tlacitko... cokolvek ine je strata casu.
(ako mozes vidiet na tom linku co tu bol vyssie, za spinanie mozu tie miniaturne pliesky, zivotnost sa obrovska neda ocakavat, aj ked toho vydrzia celkom dost na to co to je zac ) v podstate rozober mysku, pozri ake oznacenie ma spinac, taky isty sice asi nenajdes ale vyhladaj si ho na nete jeho charakteristiku, a najdi si kompatibilny.
Steam: michalsveto
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Spínače sa síce dajú zohnať za pár drobných, ale konkrétne u tých ktoré som mal ja to bol vcelku chronický jav, ktorý sa u ľudí opakoval aj po úspešnej RMA v horizonte pár mesiacov od výmeny. Čiže je otázne či má zmysel napájkovať tam takýto spínač.
Ak to človek robí s citom, nemá čo pokaziť. Najviac na nervy je akurát tam ten pliešok naspäť založiť /lupa pomôže/. Zvyšok sa dá v pohode, ak človek nie je nemehlo. Ja som to riešil po cca pol roku používania a od rozobratia spínača to beží úplne bez problémov už cca 3 roky. Fixol som takto tuším 4 spínače na dvoch rôznych myšiach a všetko beží dlhodobo bez problémov.
Ak to človek robí s citom, nemá čo pokaziť. Najviac na nervy je akurát tam ten pliešok naspäť založiť /lupa pomôže/. Zvyšok sa dá v pohode, ak človek nie je nemehlo. Ja som to riešil po cca pol roku používania a od rozobratia spínača to beží úplne bez problémov už cca 3 roky. Fixol som takto tuším 4 spínače na dvoch rôznych myšiach a všetko beží dlhodobo bez problémov.
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
ja som mal ten pliesok tak ci tak zlomeny ked som ho po odpajkovani zo zvedavosti otvoril, ale moze byt ze tieto konkretne sa len zohybaju kazdopadne, novy spinac uz vyse roka no problemo klika
Steam: michalsveto
Nikde som nepísal, že som rozoberal mikrospínač.
Takže zmena USB portu nepomohla, Malwarebytes Anti-Malware takisto nie. Naozaj to vyzerá na ten spínač.
Ale nechápem, ako sa mohol tak rýchlo vyklikať, túto myš mám len ako záložnú, prakticky vôbec ju nepoužívam.
Ale nechápem, ako sa mohol tak rýchlo vyklikať, túto myš mám len ako záložnú, prakticky vôbec ju nepoužívam.