ked sa ti s tym chce serkat, a mas zakaznikov, tak neni o comhopkok napísal:ku dnesnemu dnu mam opravenych cez 3500 kusov zakladovych dosiek (BGA,radice, napajania, kontrolery, KBC, atd...vsetko od najminiaturnejsieho odporu na doske) a presne vsetko co si vymenoval opravit viem, Wau Soutbribge? Reball alebo ak je chyteny prelozis z inej dosky 30-40E...
shiro to co tu pises su same bludy
O servisakoch si mozem hovorit kolko len chcem, vies kolko poriadnych poznam za 12 rokov v tomto fachu? Na Slovensku ich zratam na prstoch jednej ruky ak sa bavime o chip level opravach. 99,7% servisov nema ani paru o co ide. Vedia len menit ako cvicene opice, niekde ani to.
Skus sa nejakych opytat ci vedia o co ide...
Keby to bol nejaky novsi model, so zostatkovou cenou 300-400e, tak nepoviem, ale stara herka ako v tomto pripade...
Okej, cisto zo zvedavosti, reball u teba 40e, ako si pisal...a dalsie naklady za pracu? (rozobratie/zlozenie?) su kolko? Kolko cely proces trva? Zaruka na opravu je? + samozrejme postovne, na ntb za 100e nebudem minat benzin, ak si nahodou 50km vzdialeny. Firiem co robia podobne veci ako ty, je minimum, hadaj preco.
Tiez by som rad vedel, cisto zo zvedavosti, ako tie dosky premeriavas, ako urcis co je tam vadne (SMD odpor, kondik, menic), ked to na suciastkach nieje vzdy vidno? Kazdu suciastku vyspajkujes? Ako vies aka suciastka tam ma ist, dokaze sa dostat k nejakej dokumentacii od tych dosiek? Pochybujem ze vobec existuje a ak aj hej, je vseobecne zname, ze vyrobcovia ju nepustaju do obehu.
Ako riesis spajkovanie tychto veci, kedze z tychto dosiek sa radi tie cesticky odtrhavaju prec? Nehovoriac o tom ze plosak ma zo 6-7 vrstiev...
Ziadny normalny ntb servis sa ti s tymto serkat nebude, nieje na to cas a zakaznici by to nezplatili. Nikto nema cas ondit sa s reflowom (ak na to nemaju stroj, tak to dakam vozit a cakat) ked na polici caka dalsich 15 ntb na opravu a popri tom firma este robi servisny viazane zmluvami pre rozne spolocnosti a to nielen na ntb. Dnes servisne firmy bezne takto existuju, aby vobec prezili.
Ano, nevyhoda je, ze nova doska = 300e, ale mas to od vyrobcu a so zarukou, prehodenie dosky je robota na hodinu, max.dve, ak je to nejaky krepo navrhnuty ntb s ktorym je babracka.
Ked to robis ako konicek alebo co, tak je to samozrejme daco ine. Tiez mam vystudovanu elektrotechniku, nemam problem so spajkovanim, suciastkami, no nerobim to....preco, to som pisal vyssie.
napisal som ti to normalne, neviem co knucis. Ano, mohol si dobabrat instalaciu windowsu ci ovladacov. Ano, mohol si ty alebo dakto dobabrat kontakty v konektoroch. Ano, moze byt problem s chipsetom, ako pisal hopkok. Nikto nevie co sa tam stalo a je nutne to otestovat. Je to holy fakt. Ze to tvoje ego nevie uniest, je tvoje minus.marfan napísal:Shiro: keď nechceš pomôcť tak ani nepíš sem resp. napíš to aspoň normálne. Keby to robilo na jednom USB porte tak asi sa tu nepýtam v čom by mohol byť problém. Windows viem ešte asi nainštalovať a aj ovládače rozbehať natoľko som zdatný. .
Neriesim ziadny jeden port, ked od zaciatku je zname, ze ti nejdu vsetky, ci kolko. Takze logicky sa moje rady vztahuju na vsetky, co ti nejdu. Beztak vsetky koncia v rovnakom usb radici, alebo dvoch radicoch, ktore su stejne sucastou chipsetu alebo dosky.
o tom som presne predtym pisal - trva to cas a stoji to $$. USB karta vyjde jednoznacne lacnejsie ako kriesit to u hopkoka reflowom.marfan napísal:Ja osobne keby mám na to nástroje plus niečo už o tom viem alebo by som z niečim takýmto pracoval tak si to spravím, poznám jedného z KE, ktorý toto robí keďže ale je dosť pracovne vyťažený a do tohto NTB sa už neoplatí dávať 40€ za opravu dosky tak to budem riešiť cez tú kartu do ExpressCard slotu.
No ak by nebola ina moznost, tak by som jeho sluzby skusil, nic zle na tom nieje, kedze to vie. Akurat ci by to bolo ekonomicke, necham na tebe. No ako hopkok pisal, vyhlady do buducnosti tiez niesu ruzove, v pripade problemov so SB.
pravda, paviliony niesu nic moc. Co cakat, je to plastova lacna rada. Elitebooky alebo probooky boli o dacom inom.marfan napísal:PS: z HP NTB mám najhoršie skúsenosti, dosky sa tam kazia ako na bežiacom páse.