na 4k niesi v dnesnej dobe nikdy prestreleny
cpu a ram je ok, ohladom grafiky by som cekol, co vyzaduju programy, kde chces vyuzivat jej akceleraciu.
Pokial ti stejnu sluzbu odvedie napr. gtx960, tak mozes usetrit...alebo aj nejaky starsi model, ak ma podporu HW akceleracie 4k videa.
Disky - kvoli max. rychlosti ries zakonite 7200rpm modely, ak od WD, tak caviar black a daj ich pripadne do RAID 0 ako si pisal, kvoli max. rychlosti. No kedze RAID 0 nema ochranu pri vypadku disku, hotove data drz samozrejme inde a toto pouzivaj len ako prac. priestor, kde data potrebujes presuvat co najrychlejsie, nech pri tych gigabajtoch necakas kym sa daco skopiruje. Alebo to ries tak, ze nebudes mat RAID, ale z jedneho disku budes citat a na druhy zapisovat, to tiez pojde rychlo.
Idealne na pracu by bolo nejake SSD, aspon klasicke sata3, oproti klasickym diskom to bude raketa...alebo este lepsie nejaky 500GB-1TB model PCIe SSD do m.2 slotu, ktore mavaju bezne citanie/zapis okolo 1-2GB/s, ale cena je vrazedna rataj cca 300-500e....aspon zatial.
nová zostava na strih 4K videí - vhodná či zbytočne nabitá
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Re: nová zostava na strih 4K videí - vhodná či zbytočne nabi
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
After Effects je hlavne o CPU a veľa RAM, GPU sa využíva len pri 3D ray-tracingu /pre väčšinu ľudí okrajová záležitosť/, takže ide o to či to vôbec používaš a teda potrebuješ. Ak nie, šiel by som do najlacnejšej karty ktorá vie zobraziť 4K, čo ti teraz takto z rukáva nevysypem. V princípe teda len nejaké zobrazovadlo namiesto integrovanej grafiky.
Každopádne zoznam podporovaných grafík pre ray-tracing je tu https://helpx.adobe.com/after-effects/s ... tereffects
Neviem s akými veľkými súbormi pracuješ, ale ideálne by bolo mať rozumne veľký SSD na systém a ďalší aspoň 500 GB na pracovné dáta. Najlepšie niečo s konštantnou rýchlosťou aj pri dlhodobom zápise /Samsung 850 PRO/, k tomu potom už len veľkokapacitný HDD ako storage finálnych súborov, resp. raid podľa potreby.
Každopádne zoznam podporovaných grafík pre ray-tracing je tu https://helpx.adobe.com/after-effects/s ... tereffects
Neviem s akými veľkými súbormi pracuješ, ale ideálne by bolo mať rozumne veľký SSD na systém a ďalší aspoň 500 GB na pracovné dáta. Najlepšie niečo s konštantnou rýchlosťou aj pri dlhodobom zápise /Samsung 850 PRO/, k tomu potom už len veľkokapacitný HDD ako storage finálnych súborov, resp. raid podľa potreby.
Spoiler: ukázať
Nuz povedal by som hlavne disky:
SSD - x2 a z nich RAID1(Mirror) - niet nic horsie nez prist o pracu (+2x rychlejsie citanie)
HDD - x4 a z nich RAID10(Kombinacia RAID0 a RAID1) - ponuka zvyseny vykon spolu s redundanciou dat, cize data su rychle a v bezpeci
Samozrejme treba brat do uvahy OS aky tam chces pouzivat. Raid z MB by som nepouzival kedze budes potrebovat rovnaky chipset aby si dostal z tych diskov data ak ti umrie doska alebo procesor. Pri linuxoch je SW raid bezproblemovy... windows zalezi od verzie, v niektorych je mozne miernou obchadzkou raid 10 vyrobit (s RAID 0, RAID 1 nemaju problem).
SSD - x2 a z nich RAID1(Mirror) - niet nic horsie nez prist o pracu (+2x rychlejsie citanie)
HDD - x4 a z nich RAID10(Kombinacia RAID0 a RAID1) - ponuka zvyseny vykon spolu s redundanciou dat, cize data su rychle a v bezpeci
Samozrejme treba brat do uvahy OS aky tam chces pouzivat. Raid z MB by som nepouzival kedze budes potrebovat rovnaky chipset aby si dostal z tych diskov data ak ti umrie doska alebo procesor. Pri linuxoch je SW raid bezproblemovy... windows zalezi od verzie, v niektorych je mozne miernou obchadzkou raid 10 vyrobit (s RAID 0, RAID 1 nemaju problem).
Spoiler: ukázať