Tu mas quote z pct fora. Neviem co je na tom pravdy, otestovat to nemozem.Slušný, ale víc než postarší Catalyst 15.150 tam udělal Patch 2.5, který vyšel 17.7., předchozí testy s tím samým driverem takové nárůsty výkonu nehlásí.ja koukal ze AMD celkem zamakalo na vykonu R9 390X celkem prohani i 1550Mhz edici GTX980Ti od Kingpina
http://www.hardwareluxx.de/index.php/ar ... l?start=15
Takže další uměle bržděná hra pro AMD karty... aneb "za všechno může AMD" - prostě to svedeme na AMD drivery ale výkon fixnem updatem hry po pár měsících když už nám to nV zaplatila - stejný scénář jako AC: Unity. Je až do očí bijící co se s TWIMTBP programem dá sabotovat :mrgreen:
nVidia GeForce GTX 970 (recenzie, informácie...)
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 25. Sep, 2013, 12:05
Re: nVidia GeForce GTX 970 (recenzie, informácie...)
Na nezmyselne komenty miestnych intelektualov nereagujem.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
jo zlá nv ako sme tu písali už aj predtým
aj tak je prinajmenšom divné 290x vs 390x a výkon 2x vyšší, zdá sa že amd tiež zvysoka kašle na 290/x ako nv na keplerov
aj tak je prinajmenšom divné 290x vs 390x a výkon 2x vyšší, zdá sa že amd tiež zvysoka kašle na 290/x ako nv na keplerov
Spoiler: ukázať
-
- Používateľ
Rozdielne ovladace a rozdielny patch v hry. Co na tom nechapes?
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
No v release notes patchu 2.5 ku Pcars nie je ani zmienka o vylepseni vykonu na AMD kartach. Ak ten patch ozaj robi tak vyrazne zlepsenie a ani sa to neunuvali zmienti, tak to trosku smrdi, tym co tu bolo spominane.
Na druhu stranu mi logika hovori, ze ak by patch riesil vykon, tak rozdiel medzi 290X a 390X nebude 105%. Takze bez novych driverov od AMD by to aj tak neslo ( to len na margo konspiracnych teorii). Ja tomu testu zatial neverim.
Pockal by som si na niekoho, kto to vie realne odskusat, ci stale plati, ze 290X=390X < GTX970 (v Pcars).
Na druhu stranu mi logika hovori, ze ak by patch riesil vykon, tak rozdiel medzi 290X a 390X nebude 105%. Takze bez novych driverov od AMD by to aj tak neslo ( to len na margo konspiracnych teorii). Ja tomu testu zatial neverim.
Pockal by som si na niekoho, kto to vie realne odskusat, ci stale plati, ze 290X=390X < GTX970 (v Pcars).
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
Tyzden dozadu som kupim GTX 970 Strix. Karta je to nadherna, kvalita spracovania od Asus je jedna z najlepsich, ake som kedy videl, konecne karta, ktora sa mi vazne paci a zaroven posobi kvalitnym dojmom. Po nic neoslnujucom Gigabyte a prilis plastovom MSI a radsej sem nebudem ani tahat Lightning spracovanie, je Strix taky maly zazrak
Pisem ale preto, ze mi trochu vadi piskot cievok. Ono keby piskali v zatazi, tak mi je to v podstate fuk, pretoze pocas hry mam vzdy na usach sluchadla. Problem je ale v tom, ze ona paradoxne ani tak nepiska v zatazi, ako skor v klude, cize na ploche (W10). Najvtipnejsie na tom je, ze ona v zatazi prave naopak ztichne. To ked uz mi ten piskot vazne lezie na nervy, tak spustim nejaku hru a hned je ticho. Ten piskot je skor tak jemny, nie nejak extra vyrazny, ale casom sa to dostava do hlavy a vazne to zacina prekazat. Navyse sa neprejavuje stale, ale narazovo, napr. ked som zacal pisat tento text, tak si piskala uz v stadiu neprijemnosti a teraz uz zase nepiska vobec, nevyda ani "hlasku", ale ono sa to zase vrati a uz to tu chvilu so mnou zostane.
Divne na tom je, ze vsetci pisu o tom, ze im piska v zatazi a to by kludne mohla, no moja karta skor zapiska v 2D rezime a v tom 3D ztichne, dokonca aj spustenie HD videa pomoze, aby konecne ztichla.
Viem, ze to sposobuje rezonancia cievok pri vysokom odbere, kde dochadza k fyzickemu kontaktu, ale preco si tak jemne bzuci v klude mi pri tejto teorii nejde do hlavy. Neviete, co by to este mohlo sposobovat, pripadne ako to eliminovat? ale eliminacia asi nebude mozna a reklamovat to nechcem, aspon zatial nie.
Pisem ale preto, ze mi trochu vadi piskot cievok. Ono keby piskali v zatazi, tak mi je to v podstate fuk, pretoze pocas hry mam vzdy na usach sluchadla. Problem je ale v tom, ze ona paradoxne ani tak nepiska v zatazi, ako skor v klude, cize na ploche (W10). Najvtipnejsie na tom je, ze ona v zatazi prave naopak ztichne. To ked uz mi ten piskot vazne lezie na nervy, tak spustim nejaku hru a hned je ticho. Ten piskot je skor tak jemny, nie nejak extra vyrazny, ale casom sa to dostava do hlavy a vazne to zacina prekazat. Navyse sa neprejavuje stale, ale narazovo, napr. ked som zacal pisat tento text, tak si piskala uz v stadiu neprijemnosti a teraz uz zase nepiska vobec, nevyda ani "hlasku", ale ono sa to zase vrati a uz to tu chvilu so mnou zostane.
Divne na tom je, ze vsetci pisu o tom, ze im piska v zatazi a to by kludne mohla, no moja karta skor zapiska v 2D rezime a v tom 3D ztichne, dokonca aj spustenie HD videa pomoze, aby konecne ztichla.
Viem, ze to sposobuje rezonancia cievok pri vysokom odbere, kde dochadza k fyzickemu kontaktu, ale preco si tak jemne bzuci v klude mi pri tejto teorii nejde do hlavy. Neviete, co by to este mohlo sposobovat, pripadne ako to eliminovat? ale eliminacia asi nebude mozna a reklamovat to nechcem, aspon zatial nie.
- Leon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
najhoršie na tom je, že jednu tiež budem brať, a keď takto pískajú tak to ju rovno môžem vymazať z košíka,... to takto pískajú všetky ?
ano piskaju viac ci menej vsetky
- Leon
- Pokročilý používateľ
tak ja už neviem,... na 960ky niesú waterblocky, 970ky pískajú a 980ku kupovať nemienim
Ale ako ono to neni az take hrozne, len v tom klude to je casom pocut, kedze mam vetraky same o sebe dost tiche a najvacsi hluk asi robi disk, tak to vnimam asi viac a navyse mam PC hned vedla hlavy a v skrinke CM 690 II Advanced, ktora je derava jak sito a pocut z nej uplne vsetko. vrim,ze keby som tuto skrinku mal pod stolom, tak o tom ani neviem a keby som mal nejaku odhlucnenu, tk to zrejme tiez neni pocut, ani vedla hlavy.
Inak ide o vazne vybornu kartu a okrem toho mierneho piskania sa nemam na co stazovat. Piskali mi aj karty predtym, len vtedy som to tak nevnimal uz len kvoli tomu, ze PC som bezne pocul z izby do kuchyne
Ja to napr. ako tak zavazny dovod, ze by som to utekal dat reklamovat nevidim a neni to len koli tomu, ze by mi pravdepodobne poslali inu piskajucu kartu Len to miestami lezie trochu na nervy no
Inak ide o vazne vybornu kartu a okrem toho mierneho piskania sa nemam na co stazovat. Piskali mi aj karty predtym, len vtedy som to tak nevnimal uz len kvoli tomu, ze PC som bezne pocul z izby do kuchyne
Ja to napr. ako tak zavazny dovod, ze by som to utekal dat reklamovat nevidim a neni to len koli tomu, ze by mi pravdepodobne poslali inu piskajucu kartu Len to miestami lezie trochu na nervy no
- Leon
- Pokročilý používateľ
veď o to práve ide, že keĎ si raz začneš všímať, že to trocha píska, tak to už nedostaneš z hlavy
Ahaa a ja ze preco sa mi to zda stale castejsie a vyraznejsie
Ale ako vazne, napr. teraz drzi hubu a pocujem tocit platne disku, takze ten piskot je vazne jemny a mam v plane neskor kupit skrinku Fractal Design Define XL R2 a verim,ze tma to bude dost utlmene a na nejake cievky aj zabudnem
Inak tiez som chcel 980 a nakoniec usudil,ze su to vyhodene peniaze. Nevidel som hru v ktorej by 970 za nou zaostavala nejak vyrazne, urcite nie tak vyrazne, ze by to malo ospravedlnit tych zhruba 200e navyse. To radsej nech si trosku popiska
Ale ako vazne, napr. teraz drzi hubu a pocujem tocit platne disku, takze ten piskot je vazne jemny a mam v plane neskor kupit skrinku Fractal Design Define XL R2 a verim,ze tma to bude dost utlmene a na nejake cievky aj zabudnem
Inak tiez som chcel 980 a nakoniec usudil,ze su to vyhodene peniaze. Nevidel som hru v ktorej by 970 za nou zaostavala nejak vyrazne, urcite nie tak vyrazne, ze by to malo ospravedlnit tych zhruba 200e navyse. To radsej nech si trosku popiska
Lenze ono piska aj 980, aj 980ti a verim, ze aj titan ... ja som to proste zacal ignorovat. Respektíve skorej vrci ako piska.
-
- Používateľ
Tak si platte za piskajuce tovary a potom cudujte sa ze sa to stane bezna vec a jedneho dna to zacne mozno aj spievat
mal som doma 4 GTX980Ti a veru nepiskala ziadna... co som cital sa stazovat tak len na GB
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
detto s Fury a Fury X, ak si si chcel šťuchnúť do tímu zelenýchAsnod napísal:Tak si platte za piskajuce tovary a potom cudujte sa ze sa to stane bezna vec a jedneho dna to zacne mozno aj spievat
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305