Aký CPU chladič do Corsair Air 240?

Všetko o chladení procesorov, grafických kariet, pasí­vne chladenie, ventilátory...
Používateľov profilový obrázok
MACHiS
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ut 16. Júl, 2013, 00:01

Aký CPU chladič do Corsair Air 240?

Príspevok od používateľa MACHiS »

Zdravím všetkých,

potreboval by som poradiť ohľadom výberu chladiča na procesor. Ako už je z popisu jasné, som vlastníkom skrinky Corsair Air 240. Problém je v tom, že do tejto skrinky nedám vyšší chladič ako cca. 125mm a preto sa obraciam na Vás. Čo sa týka samotného CPU mám i5-4690K na ktorom som spravil Delid a pod IHS som dal CLU, takže teploty by mali byť o niečo lepšie. Najprv som uvažoval nad AIO riešeniami, ale po dlhšom uvažovaní a prečítaní viacerých príspevkov som si uvedomil, že asi to nebude najlepšie a najlacnejšie riešenie vzhľadom na výkon a opletačky po pár rokoch používania, úprimne nechcem aby mi voda vytopila každý komponent v skrinke. Keďže som fanúšikom značky NOCTUA, pozeral som sa po dvoch kúskoch a to konkrétne po NH-U9S alebo potom NH-L12. Osobne sa mi najviac pozdáva NH-U9S, pretože podľa testov by mal byť o niečo výkonnejší ako NH-L12 avšak má menší ventilátor. Dodám, že mám zákl. dosku MSI Z97M-Gaming ak by to bolo potrebné vedieť.

Vopred ďakujem za každú radu a nápad! :)
mino_85
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29

Re: Aký CPU chladič do Corsair Air 240?

Príspevok od používateľa mino_85 »

Vojde ti tam aj http://www.tichepc.sk/Noctua-NH-C14S.html , ak dáš ventilátor zo spodnej strany pasívu. Len potom treba myslieť na to či nebude kolidovať s RAM, keďže ventilátor dosť obmedzí výšku pamätí... http://www.noctua.at/images/faqs/nh_c14 ... ements.png

Je to zrejme navýkonnejšie zo vzduchového chladenia čo do tej skrine vpraceš, tu je fajn recka, prejdi si to... http://www.cnews.cz/recenze/noctua-nh-c ... -htpc-test
Spoiler: ukázať
WS/GAMING MB: Asus Strix B650E-F Gaming WiFi CPU: Ryzen 7 9800X3D CPU cooler: Noctua NH-U12A chromax RAM: 64 GB DDR5 Kingston FURY Beast 6000 CL30 VGA: ASUS TUF RTX 3080 PSU: Seasonic Prime Fanless TX 700W System SSD: Samsung 990 PRO 1 TB Storage: Samsung 970 EVO Plus 2 TB + 2x Samsung 860 QVO 2TB Case: Jonsbo U5 Black Case fans: 6x Noctua NF-A12x25 PWM chromax Fan Regualtor: Aqua Computer Aquaero 6 LT LCD: LG 34UC88 Keyboard: Microsoft SideWinder X4 SK Mouse: Mionix Naos PRO Mouse pad: Zowie Gear P-TF X Audio: Creative GigaWorks T20 Series II Joystick: Thrustmaster TCA Sidestick + TCA Quadrant + Add-on - Airbus edition Gamepad: Xbox Elite Series 2

HTPC MB: MSI B150I GAMING PRO AC CPU: INTEL Pentium G4560 CPU cooler: Noctua NH-L12 + Noiseblocker eLoop B12-2 RAM: Crucial 8 GB DDR4 VGA: GT1030 PSU: MiniBox picoPSU-120 System SSD: Kingston UV400 120 GB Data HDD: WD Purple 6TB Case: Silverstone ML05 Milo Case fans: 2x Noctua NF-A8 ULN Remote control: Logitech K400 Plus
MACHiS
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ut 16. Júl, 2013, 00:01

Re: Aký CPU chladič do Corsair Air 240?

Príspevok od používateľa MACHiS »

Ďakujem za návrh, idem to troška poštudovať a pozrieť čo je to za chladič. Čo sa týka RAMiek, mám 2x8GB Kingston HyperX Fury, čiže tie by sa mali vopchať pod chladič.

Návrat na "Chladiče a všetky druhy chladenia"