Ja som nazoru, ze naco si teraz kupovat WQHD ked, 4K ponuka daleko jemnejsi obraz a aj u WQHD nieje tych kvalitnych monitorov vela-najst nejaky s nizkym IPS glow nemozne. 144Hz ani gsync tam tiez nieje samozrejmost. Graficky vykon dozeniem az vyjde nova generacia, do tej doby mi bud bude stacit moja 970-tka, alebo mozno pojdem do 980 Ti.
dexter: Stale je to dost velky rozdiel hrat na 1080p s HD4000 na low pri 20-40fps a 4k na medium-high pri 60fps avg.
Ktoru 980 Ti by ste si vybrali a preco?
Single/Dual GPU - nakŕmiť 4k - R9 390(2x), Fury, 980Ti,...
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Re: Single/Dual GPU - nakŕmiť 4k - R9 390(2x), Fury, 980Ti,.
graficky vykon dozenies ale zaroven pridu nove hry, kde to nemusi byt tak celkom pravda:)OneCosmic napísal: Graficky vykon dozeniem az vyjde nova generacia, do tej doby mi bud bude stacit moja 970-tka, alebo mozno pojdem do 980 Ti.
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
ako tu bolo už niekolko krat povedane na 4k dnes žiadna jedna karta nestaci pokial zobereme siroke spektrum hier.
Kupim 4k monitor za 7-8 stovak a kartu za 7-8 stovak a v BF4 ked bude po mne niekto strielat z kanonu na tank tak uvidim len slideshow a ja tu hru na low hrat nehodlam. Toto prsne by nastalo v 4k s 980ti.
ale ano su dve moznosti
pockat na dalsie generacie hi-end GK, ked sa 4k stane ovela viac usual. Pretoze hi-end musi mat vykon aj na čoskoro prichadzajuce hry v tom rozliseni a nie len na (už vtedy) obstarozny battlefield 4 (dopln si akukolvek sucasnu hru).
alebo sa uspokojit s WQHD s tym ze nemam taky jemny obraz ako 4k ale zato dostatocne jemny. No napriek tomu hram vsetky hry na ooomnoho vyssom fps s hi - ultra detail.
To je uz na zvazeni kazdeho osobitne.
Kupim 4k monitor za 7-8 stovak a kartu za 7-8 stovak a v BF4 ked bude po mne niekto strielat z kanonu na tank tak uvidim len slideshow a ja tu hru na low hrat nehodlam. Toto prsne by nastalo v 4k s 980ti.
ale ano su dve moznosti
pockat na dalsie generacie hi-end GK, ked sa 4k stane ovela viac usual. Pretoze hi-end musi mat vykon aj na čoskoro prichadzajuce hry v tom rozliseni a nie len na (už vtedy) obstarozny battlefield 4 (dopln si akukolvek sucasnu hru).
alebo sa uspokojit s WQHD s tym ze nemam taky jemny obraz ako 4k ale zato dostatocne jemny. No napriek tomu hram vsetky hry na ooomnoho vyssom fps s hi - ultra detail.
To je uz na zvazeni kazdeho osobitne.
Spoiler: ukázať
Nevie niekto, aky je ETA na Pascal/Volta-teda nvidia s HBM? Tipujem, ze sa s tym nvidia bude teraz hodne flakat, kvoli AMD, takze si myslim, ze nam chce s 980 Ti a Titan X zalepit oci aspon na rok.
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
osobne ja pôjdem do cca dvoch týždňov do Strixy 980 Ti (za 700€), pri mojej tendencii testovať nastavenia a ich vplyv na kvalitu obrazu a fps si myslím, že problém mať nebudem
stojí mi to za to...tých 40" pred očami je grandiózny zážitok
každopádne ma celkom prekvapuje, že aj na 970 to nie je žiaden horror, s troškou šikovnosti sa kompromis nájde v každej hre a výsledok potom stojí za to
stojí mi to za to...tých 40" pred očami je grandiózny zážitok
každopádne ma celkom prekvapuje, že aj na 970 to nie je žiaden horror, s troškou šikovnosti sa kompromis nájde v každej hre a výsledok potom stojí za to
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
- Leon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
hej má,... dovolím si tu prepostnúť PMku, keď som sa ho pýtal na dojmy a skúsenosti, pretože aj ja budem ten monitor kupovať... možno to pomôže aj ostatným.
loleqboleq napísal:1. treba mať na to HW, ja to budem riešiť 1x 980Ti, alternatívy sú 2x R9 390, no to má svoju nevýhodu pre mňa v spotrebe a teplotách a síce niekde je možné takto s prehľadom predbehnúť v FPS 980Ti, tak rovnako niekde je to narovnako
2. "real estate" je úžasné
3. treba mať vzdialenosť od obrazovky (osobne som za min. 80cm)
4. farby, kontrast, biela, čierna je na výbornú, nemám vôbec pocit nejakej "nakurátnosti"
5. pokiaľ máš v PC W7, tak netreba je šanca, že najprv pôjde (to aj tak treba meniť v OSD) na 30Hz + 16bitových farbách, takže prepnúť rozlíšnie na 3840x2160 60Hz (nie ultraHD v kolóne TV v ovládačoch) a rovnako cez podrobnosti monitora dať true color 32-bit
vo win7 - pravým klik na plochu > rozlíšenie obrazovky > upresniť nastavenia > otvorí sa okienko a v druhej záložke dole mať true color 32 bitov
6. pokiaľ budeš mať nejaké sivé pozadie a v popredí pôjdeš s nejakým oknom (napríklad prehliadač), tak je možné, že uvidíš taký farebný pás cez to okno v pozadí...je to weird ale často veľmi rare a zanedbateľné
7. input lag ? ja necítim žiadne oneskorenie, všetko reaguje pohotovo
8. sRGB mód je nepoužiteľný
9. odporúčam mať zapnutý motion blur v hrách - ja ako bývalý majiteľ Dellu P2414H s DC reguláciou jasu som zvyknutý na prirodzený motion blur a nie na taký ovplyvnený PWM reguláciou
10. bohužiaľ nižšie fps sú podľa mňa nehrateľné, oveľa menej hrateľné ako na Delly napríklad - neviem prečo, možno fakt, že tá plocha je väčšia, tak si to človek možno viac všíma
11. pololesklý povrch je božím darom, je to presne ten štýl ako apple retina displeje, resp. lesklé s antiodleskovým filtrom nerušiaci kvalitu obrazu
12. napájací kábel treba do monitora poriadne zatlačiť - pri prvom zapnutí som mal pár minút hrôzy, že je DoA
13. porozmýšľať nad nejakým stojanom, buď na stenu alebo stolovým, ja môj stôl ešte finišujem + ešte potrebujem zvyšok objednaného nábytku, takže teraz ho mám na starom stole (súčasť nábytkovej steny) len tak položený na tom sáčku/obale, v ktorom bol zabalený a opretý o zadnú stenu, tak nejako to neriešim a dá sa s tým manévrovať, no potom so stojanom...no neviem neviem
14. stock displayport kábel dokáže v pohode 60Hz 4k, nekúpiť napríklad niečo, ako čomu som ja veril (Clicktronic), nepôjde 60Hz - dokonca mi ani "neožil" s tým káblom a to stál 3m 26€
15. pokiaľ bývaš neďaleko nejakého datacompu, tak to ber z datacompu, záruku nerieš, v KE je aj tak autorizovaný servis, čo poskytuje bezplatný servis, v opačnom prípade ingram má skvelú cenu
http://www.ingram.sk/27-a-vetsi/philips ... usb-repro/
po napísaní do datacompu ti zhodia ich cenu o 5€
neviem, čo ešte dodať pokiaľ máš nejaké otázky, tak sa pýtaj
mňa osobne dosť nasralo správanie sa logana z tek syndicate - tam som prvýkrát prišiel o 4k panictvo s videom na AMH A399U a odvtedy som vedel, čo chcem okamžite mať na stole, kde vo videu z deglassingu dosť ohanil philips ale aj tak...pri kurze eur<>usd a pri dodatočných nákladoch na dopravu+clo/dph (mimochodom buď dph alebo clo by sa nemalo platiť aj pri kupovaní toho monitora, resp. Crossover 404k/AMH A399U) sa mi oplatilo ísť rovno do philipsu a neľutujem absolútne
jediné mínus je, že všetky moje seriály v dvd kvalite sú teraz naozaj na vyvrhnutie žalúdka a aj 1080p nevyzerá veľmi dobre...
ako prvé odporúčam pozrieť potom
to je nutnosť
k nastaveniam - ja mám celý deň jas na 50, kontrast a ostrosť tiež, vypnuté smart bludy a zapnutý pixel orbiting; vypol som hlavne všetko v kolónke Audio, resp. to zakázal vo windowse, lebo ti to overridne default prehrávacie zariadenie
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Tym, ze som PC pichol na 50" TV na ktoru pozeram z 2,5m som si vyriesil dilemu s 4k rozlisenim. Trosku AA do toho a obraz je idealny
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
ale mne ide práve o to, aby moje zorné pole bolo vyplnenené v čo najväčšej(najširšej?) miere vo vzdialenosti normálneho desktop použitia ( som cca v 60-80cm vzdialenosti) a i keď 4k je naozaj náročné na HW, tak neľutujem
ak si pripočítam, že to nie je pre mňa len pre média ale aj pre desktopovú prácu, dokonca to, ako sa v CAD systémoch robí na takom monitore, tak jeden z najlepších dealov, ktoré mám za sebou
ak si pripočítam, že to nie je pre mňa len pre média ale aj pre desktopovú prácu, dokonca to, ako sa v CAD systémoch robí na takom monitore, tak jeden z najlepších dealov, ktoré mám za sebou
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
možno preto lebo WQHD je momentálne najrozumnejšia voľba bez všelijakých kompromisov a utešovaní sa že aké je to super 4k...(na hry)OneCosmic napísal:Ja som nazoru, ze naco si teraz kupovat WQHD ked, 4K ponuka daleko jemnejsi obraz a aj u WQHD nieje tych kvalitnych monitorov vela-najst nejaky s nizkym IPS glow nemozne. 144Hz ani gsync tam tiez nieje samozrejmost. Graficky vykon dozeniem az vyjde nova generacia, do tej doby mi bud bude stacit moja 970-tka, alebo mozno pojdem do 980 Ti.
dexter: Stale je to dost velky rozdiel hrat na 1080p s HD4000 na low pri 20-40fps a 4k na medium-high pri 60fps avg.
Ktoru 980 Ti by ste si vybrali a preco?
btw 144hz na 4k ked dnešné gk dajú reálne okolo 30-40 je dosť na dlho alebo fakt na low
a narovinu reálne ani to WQHD neni vždy 60fps , taký W3 aj z vypnutým HW padá niekedy na 40, dážd les oheň hmla
a takých hier je dosť