zdravim vsetkych,
mam taku zaciatocnicku otazku. najprv moja situacia. byvam v dvopodlaznom dome, na hornom poschodi mam ubiquity unifi ap namontovane na strope. v celom dome je signal v pohode, problemom je akurat terasa, hlavne moje miesto ide to cez zelezobetonovu deku, terasove okno s vonkajsou zaluziou a trochu aj stena, 44 proterm. podla toho ako drzim telefon mam jednu ciarku, niekedy zmizne celkom.
pokukujem teda po nejakom rozsireni. najprv som myslel ze vymenim svoj ap za verziu unifi ap long range, no to riskovat nebudem. bola by aj moznost namontovat na dolne poschodie dalsi ap, ale musel by som to dost komplikovane tahat po stene a sadrokartonovy strop cez otvory na bodove osvetlenie.
najednoduchsie mi vychadza wifi extender, no niesom si isty jeho spravnym fungovanim. pribudne mi nova siet, alebo sa len "zosilni" signal? nechcem aby sa mi prerusilo spojenie, alebo som musel cakat kym sa mi prepne na silnejsi signal. lenze takto to asi nefunguje, ze? ide mi o osobnu skusenost. recenzii a navodou som nasiel dost, ale nikdy mi z toho nebolo jasne ci to vyriesi moj problem. dakujem
wifi extender - ako presne funguje
wifi extender - ako presne funguje
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Re: wifi extender - ako presne funguje
vyskusaj powerline na terasu a tam si daj wifi a budes mat super signal
no prave ze by som nechcel riesit novu wifi siet, na to dokonca mam v skrini komponenty. samozrejme to fungovalo, ale stvalo ma to neustale prepinanie. hlavne ked som chodil na cigo dole mam aj lan zasuvky (v kazdej izbe, dokonca aj v garazi )
chcem to raz nastavit a zabudnut na to.
chcem to raz nastavit a zabudnut na to.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
ake prepinanie ?myslim,ze vacsina routrov ma nieco ako forwarding siete.... tj ako extender co chces.
ten moj to prave nema. za stenou na terasu mam zasuvku, tak by som to len tam strcil a bolo by. prepinanim som myslel to, ze by som sa musel so zo slabej odpojit a pripojit na silnejsiu. asi blbost...
- geroswen
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 03. Jan, 2015, 23:54
Staci nastavit na oboch rovnake SSID a zariadenia sa ti automaticky pripoja na ten silnejsi. Budes to vidiet ako jednu siet.
Ak pouzivas DHCP, tak ho nechaj zapnute iba na starom routeri a na novom ho vypni.
Ak pouzivas DHCP, tak ho nechaj zapnute iba na starom routeri a na novom ho vypni.
Dell M4500 - i7-920xm @3.87Ghz, quadro 1800m
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: St 14. Aug, 2013, 22:05
Sali, bude to trochu komplikovane ako opisem moj problem, ale pokusim sa o to nejak logicky a strucnejsie.
Zriadil som si internet (na cierno)tak, ze som v robote na wifi,co tam je pripojil este wifi extender netgear WN3000RPv2
a z toho extendera som potiahol lan kabel (presnejsie 3x lan kable spojene tym lan adapterom, kde kable su 30 m dlhe) potiahol som to cez strechu budovy ( arena- len jedno poschodie) az ku mojmu bytu do pc. teraz mam problem ze mi ukazuje na pc dole na liste tu ikonu pripojenia ale s tym zltym vykricnikom co pravdepod. znamena ze je pripojeny na ten wifi extender ale extender nechce komunikovat s netom, alebo ako to je.. kable som kontroloval, vsetko je ok.. vsade vsetko blika.. extender a aj pc.. kde moze byt problem?? predtym tak isto fungovalo bez problemov 3 alebo 4 dni , a zrazu sa teraz rozhodne viac nefungovat..
dakujem za skoru odpoved, a dufam ze mi s tym nejako poradite
Zriadil som si internet (na cierno)tak, ze som v robote na wifi,co tam je pripojil este wifi extender netgear WN3000RPv2
a z toho extendera som potiahol lan kabel (presnejsie 3x lan kable spojene tym lan adapterom, kde kable su 30 m dlhe) potiahol som to cez strechu budovy ( arena- len jedno poschodie) az ku mojmu bytu do pc. teraz mam problem ze mi ukazuje na pc dole na liste tu ikonu pripojenia ale s tym zltym vykricnikom co pravdepod. znamena ze je pripojeny na ten wifi extender ale extender nechce komunikovat s netom, alebo ako to je.. kable som kontroloval, vsetko je ok.. vsade vsetko blika.. extender a aj pc.. kde moze byt problem?? predtym tak isto fungovalo bez problemov 3 alebo 4 dni , a zrazu sa teraz rozhodne viac nefungovat..
dakujem za skoru odpoved, a dufam ze mi s tym nejako poradite