Intel 750 NVMe
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Intel 750 NVMe
takže dneska dorazil ku mne tento miláčik
https://www.alza.sk/intel-750-series-40 ... 427313.htm
disk funguje výlučne ako PCIe, samozrejmé vzhľadom na rýchlosti, a podporuje NVMe
sú dve verzie jedna ako PCIe karta a druhá "klasická formátu 2,5"" z pripojením SFF8643
https://www.alza.sk/intel-750-series-40 ... 427313.htm
disk funguje výlučne ako PCIe, samozrejmé vzhľadom na rýchlosti, a podporuje NVMe
sú dve verzie jedna ako PCIe karta a druhá "klasická formátu 2,5"" z pripojením SFF8643
Spoiler: ukázať
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Re: Intel 750 NVMe
ako z toho bootujes? je potreby nejaky specialny postup?
Posledne som si dost uzil s jednym PCIe Samsungom SM951 do M.2 slotu a doskou Asus X99-E WS...
Posledne som si dost uzil s jednym PCIe Samsungom SM951 do M.2 slotu a doskou Asus X99-E WS...
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- dexterav
- Sponzor fóra gold
doska musí podporovať NVMe, ideálne zapnúť boot z uefi a formát ako GPT a nie MBR
btw mno tvoja smola je že samsung má oveľa väčšie problémy z kompatibilitou ako intel, slovo väčšie je ešte dosť optimistické
mne to bez GPT+UEFI končilo na boot logu winu
btw mno tvoja smola je že samsung má oveľa väčšie problémy z kompatibilitou ako intel, slovo väčšie je ešte dosť optimistické
mne to bez GPT+UEFI končilo na boot logu winu
- shiro
- Pokročilý používateľ
nakoniec som ten samsung rozbehal, ale pri instale systemu sa to chovalo hodne divne.
v biose si ho vobec nevidel a naskocil tama z ked instalator win7 na nom vytvorit EFI particiu. Doteraz nechapem ako ho instalator videl, ked bios o nom nevedel....
ale po prvom restarte to dakedy aj tak vrestalo ze nema z coho bootovat a pc nabehol do biosu.
skusali sme rozne haluze s legacy/ahci modom, zapnut/vypnut CSM, uefi/legacy boot a podobne.
V asuse s tym tiez mali hokej.
nakoniec to nejak nabehlo v uefi a OS bezi. ale vsetci sme na to kukali jak onee
cize ty ho v biose nejak normalne vidis este pred instalom OS v uefi mode ako nejaky disk na pcie zbernici?
v biose si ho vobec nevidel a naskocil tama z ked instalator win7 na nom vytvorit EFI particiu. Doteraz nechapem ako ho instalator videl, ked bios o nom nevedel....
ale po prvom restarte to dakedy aj tak vrestalo ze nema z coho bootovat a pc nabehol do biosu.
skusali sme rozne haluze s legacy/ahci modom, zapnut/vypnut CSM, uefi/legacy boot a podobne.
V asuse s tym tiez mali hokej.
nakoniec to nejak nabehlo v uefi a OS bezi. ale vsetci sme na to kukali jak onee
cize ty ho v biose nejak normalne vidis este pred instalom OS v uefi mode ako nejaky disk na pcie zbernici?
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- dexterav
- Sponzor fóra gold
ano vidím to ako NVMe zariadenie
zrovna WS treba bios tuším v11 ten ako prvý má podpru
tak napr ho nevidí ani acronis ak ide z media čiže čau zálohy
kedže na starom je boot ako mbr zase čau záloha , dá sa to konvertovať ale nakoniec to trvá dlhšie ako čistá inštalácia
osobne nijak čisté inštalácie nerobí a tobôž kôi prechodu z jedného hdd/ssd na druhý ale v tom to prípade si človek ušetrí dosť času
ako uefi treba zapnúť zariadenia a nie disky a to natvrdo auto nepomáha
zrovna WS treba bios tuším v11 ten ako prvý má podpru
tak napr ho nevidí ani acronis ak ide z media čiže čau zálohy
kedže na starom je boot ako mbr zase čau záloha , dá sa to konvertovať ale nakoniec to trvá dlhšie ako čistá inštalácia
osobne nijak čisté inštalácie nerobí a tobôž kôi prechodu z jedného hdd/ssd na druhý ale v tom to prípade si človek ušetrí dosť času
ako uefi treba zapnúť zariadenia a nie disky a to natvrdo auto nepomáha
- shiro
- Pokročilý používateľ
tak to je dost v prdeli, image disku s OS povazujem za dost podstatnu vec, setriacu kopu casu.
na tej asus doske sme mali najovsi bios, co v tom case bol, (bolo to asi mesaic dozadu)
Este ze ten samsung nemal NVMe, inac by ma asi drblo. Bol to normalny PCIe
na tej asus doske sme mali najovsi bios, co v tom case bol, (bolo to asi mesaic dozadu)
Este ze ten samsung nemal NVMe, inac by ma asi drblo. Bol to normalny PCIe
tomuto som moc nepochopil. mas na doske nejake take moznosti v biose, ci co?ako uefi treba zapnúť zariadenia a nie disky
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- dexterav
- Sponzor fóra gold
ano sú
tak ten samsung je z NVMe aj bez
mno klasické AHCI verzie by maly bežať bez nejakých väčších problémov a nvme je potom šuma fuk
tak ten samsung je z NVMe aj bez
mno klasické AHCI verzie by maly bežať bez nejakých väčších problémov a nvme je potom šuma fuk
- MaxPayne
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 09. Júl, 2009, 23:14
cize teoreticky keby to kupim by to ficalo aj mne? mam asus gene VII a bios aktualizacia mi pridala nvme, vidim to aj v biose ze ziadne zariadenie nepripojene,otazne je ci by mi to islo tak rychlo ako tebe,kedze tam je nejaka cudna podpora toho pci e x4
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
PCI-Express v2.0 je na 4x konektoroch obmedzena na 1600MB/s (pri 8x ma 3200MB/s).
PCI-Express v3.0 je dvakrat rychlejsia v kazdom nastaveni, takze 4x robi 3200MB/s, 8x robi 6400MB/s realny transfer dat.
Teoreticke cisla su 1.25x vacsie, cize 4000MB/s pre 4x konektor PCI-e 3.0 a 8000MB/s pre 8x pripojenie PCI-Express 3.0
Co chcem povedat : nemam nejak velky dojem ze by ta PCI-Express 2.0 strasne prilis ovplyvnovalo pri tomto Inteli ci z toho vytlacis 1950MB/s alebo 1600MB/s A TO SA BAVIME O TOM UPLNE NAJLEPSOM PRIPADE, tak to mas uplne jedno. Ukrutne dolezitejsie je, ze to hodi 350.000 nahodnych 4kB input-output operacii kazdu boziu sekundu, toto je dar z neba. Aplikacie ani zdaleka nedokazu tolko vyuzit, necakaj ze ladovanie hry XY bude 10x rychlejsie s NVMe Intelom 750 ako je s klasickym 2.5" SSDckom ABC pretoze Intel ma 400.000 IOPS a SSDcko ma "len" 40.000 IOPS. Takto to nefunguje. Jedna vec je co dokaze hardware, druha veeeeelmi odlisna vec je ako to dokazes vyuzit v programoch. A tie to vyuzit fakt nevedia.
PCI-Express v3.0 je dvakrat rychlejsia v kazdom nastaveni, takze 4x robi 3200MB/s, 8x robi 6400MB/s realny transfer dat.
Teoreticke cisla su 1.25x vacsie, cize 4000MB/s pre 4x konektor PCI-e 3.0 a 8000MB/s pre 8x pripojenie PCI-Express 3.0
Co chcem povedat : nemam nejak velky dojem ze by ta PCI-Express 2.0 strasne prilis ovplyvnovalo pri tomto Inteli ci z toho vytlacis 1950MB/s alebo 1600MB/s A TO SA BAVIME O TOM UPLNE NAJLEPSOM PRIPADE, tak to mas uplne jedno. Ukrutne dolezitejsie je, ze to hodi 350.000 nahodnych 4kB input-output operacii kazdu boziu sekundu, toto je dar z neba. Aplikacie ani zdaleka nedokazu tolko vyuzit, necakaj ze ladovanie hry XY bude 10x rychlejsie s NVMe Intelom 750 ako je s klasickym 2.5" SSDckom ABC pretoze Intel ma 400.000 IOPS a SSDcko ma "len" 40.000 IOPS. Takto to nefunguje. Jedna vec je co dokaze hardware, druha veeeeelmi odlisna vec je ako to dokazes vyuzit v programoch. A tie to vyuzit fakt nevedia.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
len nechápem zase to tvoje mudrovanie
lebo nikto iný nevie aké majú pcie rýchlosti a všetci vidíme ssd prvý krát
lebo nikto iný nevie aké majú pcie rýchlosti a všetci vidíme ssd prvý krát
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
zbytocne kecy do luftu jak vacsinou
v kazdom pripade ti ho aj tak vsetci zavidime )) skoda,ze nevies spravit nejake realne porovnania napr s evo850, napr jak rychlo ti nejaku hru nacita a podobne "Realne" testy:) ci vlastne taky disk ma vyznam pre beznych uzivatelov
v kazdom pripade ti ho aj tak vsetci zavidime )) skoda,ze nevies spravit nejake realne porovnania napr s evo850, napr jak rychlo ti nejaku hru nacita a podobne "Realne" testy:) ci vlastne taky disk ma vyznam pre beznych uzivatelov
- dexterav
- Sponzor fóra gold
chvíľu som bežal na cruciale mx100 a očividne to bolo pomalšie ako plextor
teraz je zase naspäť ten pocit rýchlosti
btw ono taká odozva systému sa dá aj tak ťažko zmerať
aj tak si myslím že ako napísal mp3turbo oplatiť sa to asik neoplatí cena neni úplne super, aj ked je prekvapivo lacnejší ako predator
na s115x, bez plx,by bolo treba asik dávať pozor aj ako sú rozdelené pcie linky
teraz je zase naspäť ten pocit rýchlosti
btw ono taká odozva systému sa dá aj tak ťažko zmerať
aj tak si myslím že ako napísal mp3turbo oplatiť sa to asik neoplatí cena neni úplne super, aj ked je prekvapivo lacnejší ako predator
na s115x, bez plx,by bolo treba asik dávať pozor aj ako sú rozdelené pcie linky
- Leon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Najprv som išiel písať, že chcem video z loadu windowsu, ale nakoniec som si to našiel sám,... náhode, že HW spec skoro rovnaké aké máš ty. https://www.youtube.com/watch?v=Lu0tlUs_rj4
... chcel som vidieť, že o koľko rýchlejšie to nabootuje, myslel som, že 4x rýchlejšie ako klasické SSD, ale som sklamaný
... chcel som vidieť, že o koľko rýchlejšie to nabootuje, myslel som, že 4x rýchlejšie ako klasické SSD, ale som sklamaný