Zdravim.
Na notebooku Acer V5 bol OEM Windows 8. Urobil som cistu instalaciu Win 10 v domneni, ze sa system sam aktivuje pomocou kluca v biose. Zial, nestalo sa tak. Je nejaka moznost ako legalne aktivovat Windows 10? Win 8 sa mi tam uz nechce davat.
Dakujem za pomoc.
Edit: pomylil som si typ notebooku
ACER V3 aktivacia windows
ACER V3 aktivacia windows
Spoiler: ukázať
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Re: ACER V3 aktivacia windows
Musis tam dat Windows 8. Upgradnut. Nechat aktivovat. Potom mozes W10 nainstalovat nanovo, ako cisty system. Nie, ziadna ina alternativa nie je.
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
musis tam teda dostat spat windows8.
lenze to moze byt problem, ak nemas urobenu zalohu.
ak mas instalacny usb kluc s windows8 (alebo windows 8.1) iba nabootujes z biosu, a on si sam najde kluc v biose - ale kluc pre windows 8mickove verzie.ň
nasledne, ked tam budes mat nahodeny windows8 a aktivovany (/aktivuje sa sam ihned po pripojeni na net, kluc nezadavas lebo ako som pisal vytiahne si ho system z biosu - ak ho opyta treba skusit windows8.1 ak si skusil windows 8 a naopak)
spustis tento nastroj:
https://www.microsoft.com/sk-sk/softwar ... /windows10
a das inovovat... (úpredtym radsej odporucam vytvorit instalacie medium pre INY PC akoze - das tam windows 10 sk 64bit asi a HOME) po vytvoreni USB das instalovat z prostredia windows8 spusteneho - neponechat nic /zalohovat vsetky data!/, nasledne po inovacii sa spusti windows10 a ked bude pisat ze je aktivovany, mozes urobit cistu instalaciu nabootovanim z usb kluca...
komplikovane? just microsoft
ked mas 20pc rovnakych jak ja, kde by sa dal robit rovno obraz, vtedy to nas...rie, kedze kazdy jeden musim inovovat zvlast..
lenze to moze byt problem, ak nemas urobenu zalohu.
ak mas instalacny usb kluc s windows8 (alebo windows 8.1) iba nabootujes z biosu, a on si sam najde kluc v biose - ale kluc pre windows 8mickove verzie.ň
nasledne, ked tam budes mat nahodeny windows8 a aktivovany (/aktivuje sa sam ihned po pripojeni na net, kluc nezadavas lebo ako som pisal vytiahne si ho system z biosu - ak ho opyta treba skusit windows8.1 ak si skusil windows 8 a naopak)
spustis tento nastroj:
https://www.microsoft.com/sk-sk/softwar ... /windows10
a das inovovat... (úpredtym radsej odporucam vytvorit instalacie medium pre INY PC akoze - das tam windows 10 sk 64bit asi a HOME) po vytvoreni USB das instalovat z prostredia windows8 spusteneho - neponechat nic /zalohovat vsetky data!/, nasledne po inovacii sa spusti windows10 a ked bude pisat ze je aktivovany, mozes urobit cistu instalaciu nabootovanim z usb kluca...
komplikovane? just microsoft
ked mas 20pc rovnakych jak ja, kde by sa dal robit rovno obraz, vtedy to nas...rie, kedze kazdy jeden musim inovovat zvlast..
Mam iba Win8 Pro, ktore som kedysi stiahol z MSDN. Na notebooku bol povodne Home. Da sa nejak zohnat iso Win8 Home (napr. ako sa da 10)?
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Nepotrebujes Home instalacku. Ak mas Wá key v BIOS=e, tak sa ti automaticky nainstaluje Home.
Nefungovalo mi to. Skusal som to z DVD aj z bootovatelnehu usb cez program Rufus. (Tam som vybral volbu GPT partition table)
Na stranke MS som vsak nasiel mediacreationtool, ktory cez ktory som stiahol windows 8 iso tak, ako sa to da s Win10. Takze to uz vsetko bezi.
http://windows.microsoft.com/en-us/wind ... resh-media
Na stranke MS som vsak nasiel mediacreationtool, ktory cez ktory som stiahol windows 8 iso tak, ako sa to da s Win10. Takze to uz vsetko bezi.
http://windows.microsoft.com/en-us/wind ... resh-media
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
mne to praveze slo s rufusom,
ale ten media creator este nefungoval
ale ten media creator este nefungoval
Media creator mi tiez nevytvoril bootovatelny USB kluc. Pouzil som ho iba na stiahnutie iso. Kluc som urobil pomocou rufusa.
Nefungoval mi iba Windows ktory som mal stiahnuty z MSDN.
Nefungoval mi iba Windows ktory som mal stiahnuty z MSDN.