DVB-T - tyzdnovy archiv

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Používateľov profilový obrázok
sm_oOx^
VIP
VIP
Dátum registrácie: Ut 24. Aug, 2004, 14:00

DVB-T - tyzdnovy archiv

Príspevok od používateľa sm_oOx^ »

v tejto problematike sa velmi neorientujem, takze sa pytam... :-)

aktualne mam v byte magio, onedlho sa stahujem do domu, kde budem mat zrejme satelit a skylink. da sa v rozumnej cene vyskladat zariadenie, ktore by mi robilo obdobu tyzdnoveho archivu magio? tzn, ze by som mal stale spatne k dispozicii kompletne 7 dnove vysielanie z niektorych stanic (2-4 vybrane stanice).

ak by sa nieco take dalo zrealizovat, existuje na to potom aj nejaka softverova nadstavba, cez ktoru sa nasledne bude dat k tomu archivu pristupovat cez TV?

diky.
shiro
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00

Re: DVB-T - tyzdnovy archiv

Príspevok od používateľa shiro »

existuje na to potom aj nejaka softverova nadstavba, cez ktoru sa nasledne bude dat k tomu archivu pristupovat cez TV?
to by to ta telka musela cez daco nahravat dakam na ext. disk ci kde. pochybujem ze si do telky instalujes programy jak keby to bolo PCcko...

Asi najschodnejsia cesta by bolo htpc, cez ktore si nahras a pustis co chces. zbytocne to komplikujes pristupovanim cez TV.
Alebo ak mas sat. prijimac dreambox, tak ten by mohol daco na to mat, je to krabicka s linuxom, customizovatelna.

Mas doma dost diskov na ulozenie 7-dnoveho zaznamu o velkosti par stoviek GB, alebo jednotiek TB, ak nie viac? Uz podla kvality aku pozadujes.

Vysekavanie reklam ci oznacovanie zaciatkov/koncov TV programov (serialy, filmy) ani neriesim, pochybujem ze je moznost na zaklade ktorej by to nejaky software vedel. Kedysi na toto bolo tusim VPS u videi, ktore pri reklame prestali nahravat a po nej sa zase spustili. No bol to signal normalne vysielany analogovou TV vzduchom, teraz, pri digitali, satelite ci kablovke netusim ci to este existuje.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
MaxMan
Redaktor
Redaktor
Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa MaxMan »

Teoreticky sa to da rozchodit podla Tvojich poziadaviek. Zakaldom je mat prijimac, ktory dokaze kontinualne nahravat podla nastavenych kriterii (cez scheduler, alebo permanentny TimeShift). Druha vec je dostatok priestoru na disku/diskoch. Pri datovom toku 6Mbit (SkyLink asi ani u HD nema viac :( ) potrebujes pre 4 stanice na 7 dni potrebujes do 2TB. Samozrejme nezabudaj, ze ak mas len 1 tuner, mozes nahravat naraz viac programov len z toho isteho transpondera. Keby si chcel nahravat z viacerych transponderov, potrebujes viactunerovy prijimac.

Moznost c.1: Satelitny prijimac s HDD (interny/externy/LAN - podla mnozstva dat v archive)
Tu by mohli pomoct Linuxove prijimace (daju sa doinstalovat pluginy na skoro vsetko) - Dreambox by mal mat permanentny timeshift
Mozno by to zvladli aj lacnejsie stroje, ale musel by si prezistit na forach a pod.
Pri tejto moznosti by Ti odpadol aj problem pozerania na TV, kedze vsetko by sa ovladalo cez satelitny prijimac.

Moznost c.2: HTPC/NAS so satelitnou kartou/kartami a prislusny soft (napr. OMV + VDR plugin, MythTV a ine)
Tato moznost dava najviac priestoru na upravu podla poziadaviek, ale rozchodenie je casovo narocnejsie a musis mat nejake znalosti. Najvacsi problem je tu asi s dekodovanim (HW citacka, rozchodenie SW a nastavenie dekodovania, ...)
Pristup k nahravkam by si mal v pripade HTPC priamo pripojeneho k TV. V pripade NAS by si musel pouzit DLNA, pripadne KODI a podobne softy.
Ani srnky netušia čo som mal/mám...
sm_oOx^
VIP
VIP

diky za tipy, vyzera to komplikovanejsie, nez som myslel.
pozriem tie dreamboxy, co to je zac.

v dome mam strukturovanu kabelaz (CAT 5E) a 4 diskovy NAS Synology (4x 3TB), takze s kapacitou (pri moznosti 2) by vazny problem nemal byt. Skor som nakloneny jednemu zariadeniu (nieco ako Dreambox)...
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa faugusztin »

http://www.digital-devices.eu/shop/de/n ... tuner?c=34

Akurat si musis poriesit dalsie zariadenie, ktore by ti nasledne IPTV streamy poskytnute tymto zariadenim aj niekde ukladalo :-). Zoznam klientov :
https://www.digital-devices.eu/shop/de/ ... sCustom/81

Napriklad DVBLink for NAS by asi mohla byt tvoja volba.
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Chris »

faugusztin: diky za tip, vyzera to zaujimavo ;)
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
sm_oOx^
VIP
VIP

faugusztin napísal:http://www.digital-devices.eu/shop/de/n ... tuner?c=34

Akurat si musis poriesit dalsie zariadenie, ktore by ti nasledne IPTV streamy poskytnute tymto zariadenim aj niekde ukladalo :-). Zoznam klientov :
https://www.digital-devices.eu/shop/de/ ... sCustom/81

Napriklad DVBLink for NAS by asi mohla byt tvoja volba.
nerozumiem, co toto zariadenie riesi... ja mam kabelaz natahanu vsade (1x koax aj 2x cat 5e v kazdej izbe), ja len potrebujem vytvarat nejaky archiv (zrejme na NASe), ku ktoremu budem cez telku pristupovat, ak je to teda mozne...

Návrat na "Hardware všeobecne"