Tak pre srandu... Nova doska, original balenie ASUS este s ochrannymi nalepkami. Prv ju testujem s i7-5820k na montaznej ATX platni. Zapnem, blikne a ihned zhasne. Napajanie mala, ledky na doske zostanu svietit. Cudne...
Vypnem zapnem zdroj, zapnem dosku, to iste. Velmi cudne... Opakujem este raz. Tentoraz mi nevypne hned, ale nieco mi hlucne skvrci v zdroji (EVGA GOLD G2 750), potom to ckavanie/bzucanie prestane a doska POSTuje, vypinda ze CPU chladic netoci, stlacim F1 idem do BIOSu, vsetko sa tvari byt OK. Nechapal som okolnosti, ale daval som to do kategorie "hiccup".
Nepacilo sa mi to, tak to idem skusit znovu. Vypnem, zapnem nanovo, hlasno cvakol zdroj, ale nie ihned po zapnuti, ale az po tej pol sekunde co to zase ihned vyplo. LGA 2011 som uz daval dokopy vela, ale vsetko to boli barebones servre s Cckovymi chipsetmi s MGMT cek ktore sa mozem pozriet co sa deje. Toto bola vsak novinka a nevedel som co to sposobuje.
Ked som vypol/zapol zdroj, spravilo to uplne to iste. Zapnem, blikne, hlasno cvakne zdroj, LEDky na doske zostanu svietit, musim vypnut/zapnut zdroj aby sa znovu dala "zapnut".
Kedze X99-S je len osklabana Deluxe (az na jednu sietovku a 2 USB porty je to identicka doska), hladam oba nazvy... A co som nasiel nie je vobec pekne. Podla vsetkeho je to cvaknutie OCP ochrana zdroja a dufam ze mi to neuskvarilo CPU. Nastastie som tam este ani nedaval xeon. Velmi ma prekvapilo ze je kopec kopec ludi u ktorych je asus X99 Deluxe (-S) DOA, resp. vydrzi par dni, alebo par zapnuti.
V pondelok dojde replacement... Ale teda, neviem co si mam mysliet. Cakal som od ASUSu viac.
DOA ASUS X99-S (Deluxe - eth/wifi)
- PCnity
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ut 22. Júl, 2003, 08:00
DOA ASUS X99-S (Deluxe - eth/wifi)
Gentoo Linux x86_64 - 2.6.24-gentoo-r7 running on Ferrari 4005 WLMi.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 05. Jan, 2008, 14:00
Re: DOA ASUS X99-S (Deluxe - eth/wifi)
Ja som nejako začal nedôverovať MSI doskám a to preto lebo niečo podobné mi spravilo na MSI Z77-GD55 a bola KO. Potom som jednemu známemu staval PC, a tam bola doska zo socketom 1150 prvý krát zapnutie ok, reštart a doska mrtvá. Po reklamácii OK.
Teraz používam na svojom PC Asrock Z77 Extreme4 a zatiaľ OK. Všetky dosky od Asrock bežia kamarátom, zákazníkom bez problémov dlho a to som tejto značke nedôveroval viac ako MSI.
Postupom času podľa všetkého vyrobcovia šetria na tých miestach kde netreba.
PS: Keď som napísal do MSI ohľadom reklamácie a dodal som, že nech sa konečne zamerajú na spoľahlivosť ich HW tak ani neodpísali. Ale na backplate mi odpísali hneď, keď mi chýbal k doske.
Teraz používam na svojom PC Asrock Z77 Extreme4 a zatiaľ OK. Všetky dosky od Asrock bežia kamarátom, zákazníkom bez problémov dlho a to som tejto značke nedôveroval viac ako MSI.
Postupom času podľa všetkého vyrobcovia šetria na tých miestach kde netreba.
PS: Keď som napísal do MSI ohľadom reklamácie a dodal som, že nech sa konečne zamerajú na spoľahlivosť ich HW tak ani neodpísali. Ale na backplate mi odpísali hneď, keď mi chýbal k doske.
Spoiler: ukázať
- PCnity
- Nový používateľ
MSI nemozem. Maju BIOS bug a odmietli ho opravit... Je dost mozne ze je na vela UEFI doskach dodnes...
Zaseknu sa na A0 ci tak nejak, kazdopadne ide o scan USB systemu, ak je zapojeny USB flash disk a NIE je zapojena ziadne klavesnica.
ASRock zatial fungovali vzdy dobre, na tie si nemozem stazovat.
Zaseknu sa na A0 ci tak nejak, kazdopadne ide o scan USB systemu, ak je zapojeny USB flash disk a NIE je zapojena ziadne klavesnica.
ASRock zatial fungovali vzdy dobre, na tie si nemozem stazovat.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 05. Jan, 2008, 14:00
Možno celý problém mojej bývalej MSI Z77-GD55 dosky bol v BIOSe. Som naučený dávať PC do režímu spánku a možno práve s týmto majú tie biosi problém. Doska bola ako nová proste len nenaštartovala. Po tom ako som začal používať SSDečko tak vypínam PC.
Bratovi som zohnal za 15€ dosku MSI B75-e31 a tá ide zatiaľ dobre.
ČO sa týka dosiek ASUS tak s tými mám dobre skúsenosti, na jednej mám sice odpálený FAN controler ale fičí ďalej dokonca sa dalo s ňou pekne taktovať aj keď na to nebola robená. Ďalšiu dosku mám P5K Deluxe a tá ide tiež veľmi dobre. Je dosť možné že sa teraz výrobcovia vytoto na kvalitu ale na kvantitu.
Bratovi som zohnal za 15€ dosku MSI B75-e31 a tá ide zatiaľ dobre.
ČO sa týka dosiek ASUS tak s tými mám dobre skúsenosti, na jednej mám sice odpálený FAN controler ale fičí ďalej dokonca sa dalo s ňou pekne taktovať aj keď na to nebola robená. Ďalšiu dosku mám P5K Deluxe a tá ide tiež veľmi dobre. Je dosť možné že sa teraz výrobcovia vytoto na kvalitu ale na kvantitu.
To cvaknutie je relátko v zdroji cvaká pri zapínaní a vypínaní (robia to aj Leadex) teda ak dobre chápem, že myslíš dané cvakanie. Akú verziu Bios-u mala ta X99 doska? Ak veľmi starý tak je možné, že stačilo aktualizovať Bios na poslednú verziu - mal som v rámci Asus-u cca 3x (1x doska s dual CPU, 2x X99 doska) kde sa to správalo presne rovnako, pôvodný Bios a po update na poslednú verziu to zmizlo.
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
tal ono tie biosy na x99 často ešte stále opravujú veci ktoré mali bežať už na tom 1. biose a nie na tom čo vyšiel po roku
podobne to bolo aj na x79 kde poriadne a funkčné biosy boli snád až po 18m
podobne to bolo aj na x79 kde poriadne a funkčné biosy boli snád až po 18m
- PCnity
- Nový používateľ
V tomto pripade nejde o normalne spravanie. Tento zdroj som mal 50 cm od hlavy a v pasivnom rezime. Bezne zapnutie/vypnutie neprodukuje vobec ziaden zvuk, ani pri vyssom zatazeni.GABO napísal:To cvaknutie je relátko v zdroji cvaká pri zapínaní a vypínaní (robia to aj Leadex) teda ak dobre chápem, že myslíš dané cvakanie. Akú verziu Bios-u mala ta X99 doska? Ak veľmi starý tak je možné, že stačilo aktualizovať Bios na poslednú verziu - mal som v rámci Asus-u cca 3x (1x doska s dual CPU, 2x X99 doska) kde sa to správalo presne rovnako, pôvodný Bios a po update na poslednú verziu to zmizlo.
Tento zvuk bola over current protection, doska skratuje. Doska je uz mrtva, o tom nepochybujem. Skor je otazka ci to prezilo CPU. Update BIOSu by bol pekny, ak by bolo ako. Programator EEPROM bezne poruke Ta doska nastartovala len raz, potom uz cvakala OCP zdroja.
Tak to je iná potom zle som pochopil z popisu.
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
- PCnity
- Nový používateľ
Update od distributora... Doskou sa buze zaoberat "nie reklamacny" technik v ASUS DE, lebo "sa to stava, aj ked by sa nemalo". A mozno pojde aj do ich HQ do Taiwanu ci kam.
Akurat dodavka novej sa posunula az na tento stvrtok :| Logisticke problemy, aj koli situacii na hraniciach.
Sprostredkovane vyjadrenie bolo, "CPU by to kazdopadne nemalo poskodit", to by musel byt fyzicky problem.
Akurat dodavka novej sa posunula az na tento stvrtok :| Logisticke problemy, aj koli situacii na hraniciach.
Sprostredkovane vyjadrenie bolo, "CPU by to kazdopadne nemalo poskodit", to by musel byt fyzicky problem.