Ebay - Postrehy, Skusenosti, Rady,Predaj, Paypal atd
- STENLY
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Dec, 2008, 13:44
Re: Ebay - Postrehy, Skusenosti, Rady,Predaj, Paypal atd
tak, uvidíme ako dlho to bude trvať teraz
http://tandt.posta.sk/zasielky/RI570662441CN
http://tandt.posta.sk/zasielky/RI570662441CN
MB: ASUS ROG STRIX Z490-G GAMING (WI-FI) CPU: INTEL Core-i5 10600KF @ 4,1GHz, Boost 4.8GHz RAM: CRUCIAL Ballistix Black 2x8GB 3600MHz CL16
GPU: GIGABYTE GTX 1650 SSD: SAMSUNG 970 EVO 1TB HDD: WD Red 3TB PSU: CORSAIR AX750 CASE: CORSAIR Obsidian 350D W LCD: Dell U2412M 24''
Repro: Logitech Z2300 + Magnat Monitor Supreme 102
GPU: GIGABYTE GTX 1650 SSD: SAMSUNG 970 EVO 1TB HDD: WD Red 3TB PSU: CORSAIR AX750 CASE: CORSAIR Obsidian 350D W LCD: Dell U2412M 24''
Repro: Logitech Z2300 + Magnat Monitor Supreme 102
- Sphyn0x
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 27. Nov, 2009, 20:53
Má tu niekto skusenosti s eBay sellerom timeglobalsg? Chcem kupit Seiko SNZG13J1 ktore tu nekupim, takze jedine zahranicie. Popripade aky overeny predajca ma Seiko hodinky?
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
kukni aky ma rating, aj keby ten predajca bol truhlik, paypal ti pomoze v pripade problemov az do urovne ze ti vratia peniaze.
Tento konkretny fesak ma 99.6% positive hodnotenia, co sice nie je nejake zazracne super, avsak nie je to nejake superzle :
http://feedback.ebay.com/ws/eBayISAPI.d ... ckAsSeller
Negativne hodnotenia, vsetkych 7 za posledny rok z coho hned prvy je v skutocnosti pozitivne hodnotenie (len ludia su sprosti) a jedno nevypoveda nic ("bad seller") :
http://feedback.ebay.com/ws/eBayISAPI.d ... gative_365
https://www.paypal.com/hr/webapps/mpp/p ... d-security
https://www.paypal.com/hr/webapps/mpp/u ... ent-full#7
kapitola 7, Buyer Protection
podla mna si v pohode, ja by som mu tie prachy za hodzinky kludne poslal. Ziadneho ineho alebo overeneho nepoznam takze priamo poradit neviem.
Tento konkretny fesak ma 99.6% positive hodnotenia, co sice nie je nejake zazracne super, avsak nie je to nejake superzle :
http://feedback.ebay.com/ws/eBayISAPI.d ... ckAsSeller
Negativne hodnotenia, vsetkych 7 za posledny rok z coho hned prvy je v skutocnosti pozitivne hodnotenie (len ludia su sprosti) a jedno nevypoveda nic ("bad seller") :
http://feedback.ebay.com/ws/eBayISAPI.d ... gative_365
https://www.paypal.com/hr/webapps/mpp/p ... d-security
https://www.paypal.com/hr/webapps/mpp/u ... ent-full#7
kapitola 7, Buyer Protection
podla mna si v pohode, ja by som mu tie prachy za hodzinky kludne poslal. Ziadneho ineho alebo overeneho nepoznam takze priamo poradit neviem.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- Sphyn0x
- Používateľ
Predsalen asi od neho kúpim. Dakujem za odpoved.
- Sphyn0x
- Používateľ
No hodinky uz dosli, ale na colnicu. Co tam budem platit vsetko? platil som 132€.
-
- Pokročilý používateľ
colnici ti povedia, malo by to byt 20% dph a zrejme ziadne clo. Takze tipujem 27eur.
Ak je suma 132eur aj s postovnym... lebo tie nase mrchy nevahaju ratat clo aj DPH z celkovej ceny vratane postovneho co je sice logicka sprostost (lebo TOVAR nestal tolko) ale ved no co uz ked sme krasni, zdravi a navyse aj bohati.
Ak je suma 132eur aj s postovnym... lebo tie nase mrchy nevahaju ratat clo aj DPH z celkovej ceny vratane postovneho co je sice logicka sprostost (lebo TOVAR nestal tolko) ale ved no co uz ked sme krasni, zdravi a navyse aj bohati.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- Sphyn0x
- Používateľ
Hej, je to 132 aj s "postovnym", ktore bolo free. Uplne som zabudol predajcovi napisat nech to oznaci nejako nech to tam nezadrzia
A na 100% budem platit to dph?
A na 100% budem platit to dph?
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
jedine sfalsovat doklad, teda ano budes platit
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
-
- Pokročilý používateľ
nie je to lahke sfalsovat - vzdy po tebe chcu nejaky ebay link, paypal zaznam o prevode blablabla, no proste poviem ti tak, drazdit organ bosou nohou za ~10eur a navyse vlastnou nohou... to je proste blbe rozmyslanie.
Mat na krku obvinenie z kratenia dani a cla je take prijemne, ze ?
Mat na krku obvinenie z kratenia dani a cla je take prijemne, ze ?
- Sphyn0x
- Používateľ
Ne to zas nie, ja len ze by mi to len dali a nic nerobili.
Ten doklad musim vytlacit alebo im staci ak ukazem mail na foune?
Nejake rady este ohladom toho ak by na mna nieco skusali, ci nebudu nic?
Ten doklad musim vytlacit alebo im staci ak ukazem mail na foune?
Nejake rady este ohladom toho ak by na mna nieco skusali, ci nebudu nic?
Naposledy upravil/-a Sphyn0x v Po 21. Sep, 2015, 22:40, upravené celkom 1 krát.
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
ja som zatial robil len vzdialene, vzdy som fotil zaznam z paypalu...
ad turbo, hej no uz som videl ludi to photoshopovat ... ale tiez nepochopim taky risk za drobne
ad turbo, hej no uz som videl ludi to photoshopovat ... ale tiez nepochopim taky risk za drobne
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
-
- Pokročilý používateľ
>> Ten doklad musim vytlacit alebo im staci ak ukazem nail na foune?
ako kedy. Osobne som zazil situaciu ze mi teta povedala - ked videla ze mam so sebou notebook - ze prihlaste sa prosim na Pejpal a ukazte mi tuto transakciu lebo ste platili na ebayi paypalom. Je fakt skoda spekulovat, ked podvodom znizis hodnotu zo 130$ na 50$, usetril si uzasnych 20% z rozdielu teda 80$ co mame malo penazi za velke riziko. Proste treba normalne seriozne kalkulovat s tym ze cenovka sa este zvysi o 20% a hotovo, zime cestne, spravajme sa slusne.
Neboj, nie je to ziadne gestapo ale zase po nose si brnkat nedaju. Obleky, uniformy, vies ako
ako kedy. Osobne som zazil situaciu ze mi teta povedala - ked videla ze mam so sebou notebook - ze prihlaste sa prosim na Pejpal a ukazte mi tuto transakciu lebo ste platili na ebayi paypalom. Je fakt skoda spekulovat, ked podvodom znizis hodnotu zo 130$ na 50$, usetril si uzasnych 20% z rozdielu teda 80$ co mame malo penazi za velke riziko. Proste treba normalne seriozne kalkulovat s tym ze cenovka sa este zvysi o 20% a hotovo, zime cestne, spravajme sa slusne.
Neboj, nie je to ziadne gestapo ale zase po nose si brnkat nedaju. Obleky, uniformy, vies ako
- filuS
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 26. Aug, 2008, 13:14
Ja osobne radsej zaplatim, kolko mam, lepsie akoby som mal mat potom problemy s organmi. Na druhej strane - poznam ludi, co kupovali baliky za $1500 a viac, a v tomto pripade uprava dokumentov tak, aby hovorili, ze to stalo povedzme $500, uz moze usetrit par stovak. Nie je to nic zlozite (navody davat nebudem, nechcem tu dostat ban), pokial je to uveritelne a konzistentne cez vsetky posielane dokumenty, tak na to nepridu. No mne to za tie nervy nestoji. Na druhej strane - na slovensku mame este fajn colnikov, desiatky balikov mi preslo cez ich ruky a nikdy ziadny problem. No v Prahe, co tu byvam len rok, tak som si nechal poslat zatial len 2 baliky - pri prvom som zaplatil tolko na poplatkoch za spracovanie a dan ako za samotny balik (~$45), pri tom druhom to do**bali tak, ze ho takmer poslali naspat odosielatelovi (ak by som im napisal o par dni neskor, ze co im to tak dlho trva, tak by som ho uz nedostal). Nasi zlati, slovenski colnici, na tych nadavat nemozem
Co sa tyka dokumentov, ja vzdy posielam dva - detail transakcie z PayPal uctu a detail pohybu na ucte (karte), obe v PDF (stranku dam "tlacit" v Chrome a len vyberiem, ze ulozit ako PDF). Vsetko vybavujem emailom, viac penazi stratim behanim hore-dole ako na poplatkoch za vybavovanie colneho konania (tu v Prahe by s osobnou navstevou colnice nebol problem, no z Presova som musel chodit do Kosic ak som chcel vybavit preclenie osobne - a to su 2 hodiny zabiteho casu a peniaze na cestu).
Co sa tyka dokumentov, ja vzdy posielam dva - detail transakcie z PayPal uctu a detail pohybu na ucte (karte), obe v PDF (stranku dam "tlacit" v Chrome a len vyberiem, ze ulozit ako PDF). Vsetko vybavujem emailom, viac penazi stratim behanim hore-dole ako na poplatkoch za vybavovanie colneho konania (tu v Prahe by s osobnou navstevou colnice nebol problem, no z Presova som musel chodit do Kosic ak som chcel vybavit preclenie osobne - a to su 2 hodiny zabiteho casu a peniaze na cestu).
Desktop
Spoiler: ukázať
- Sphyn0x
- Používateľ
Jako neni problem ukazat na foune na pajpale ze sa aj prihlasim, len nemam momentlne farbu v tlaciarni tak preto sa pytam.
Takze mozem im to poslat mailom vsetko a potom len pridem zaplatit alebo ako?
Takze mozem im to poslat mailom vsetko a potom len pridem zaplatit alebo ako?
Naposledy upravil/-a Sphyn0x v Po 21. Sep, 2015, 22:57, upravené celkom 1 krát.
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
neviem co riesis, posles v maily pdfka faktur a clo zaplatis na dobierku, v zivote som sa nikam na colnicu netrepal
Spoiler: ukázať