myska s naj spinacmi do 80€
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
myska s naj spinacmi do 80€
mal som roccat kone+ ..dve..razer deathadder..a vsetkym casom zacali blbnut spinace a robit dvojklik..
kazda tak po roku dvoch..
vobec mi nejde o milion tlacitok,podsvietenie,ani makra..staci co najjednoduchsia..dve bocne a dve horne tlacidla
hlavne kvalitne spinace
kazda tak po roku dvoch..
vobec mi nejde o milion tlacitok,podsvietenie,ani makra..staci co najjednoduchsia..dve bocne a dve horne tlacidla
hlavne kvalitne spinace
- geroswen
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 03. Jan, 2015, 23:54
Re: myska s naj spinacmi do 80€
Budem daleko od pravdy, ak poviem, ze vsetci vyrobcovia pouzivaju tie iste OMRON spinace?
Ak ti zacne mys robit dvojklik, tak mas 3 moznosti:
1. Ak je zaruke, tak ju mozes dat reklamovat. Alza mi tak vymenila Deathadder a na druhy den som mal novy kus
2. Kupis si cistic na spinace
3. Vymenis spinac za novy, ktory kupis na ebay za 2 dolce
Ak ti zacne mys robit dvojklik, tak mas 3 moznosti:
1. Ak je zaruke, tak ju mozes dat reklamovat. Alza mi tak vymenila Deathadder a na druhy den som mal novy kus
2. Kupis si cistic na spinace
3. Vymenis spinac za novy, ktory kupis na ebay za 2 dolce
Dell M4500 - i7-920xm @3.87Ghz, quadro 1800m
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
No to je práve problém, drvivá väčšina herných myšiek dnes používa Omron spínače, top switche certifikované na neviem koľko miliónov kliknutí, bla, bla... V praxi často v horizonte pár mesiacov dvojkliky do aleluja.
Podľa toho čo viem ja, tak Zowie ako jedna z mála značiek dnes používa Huano switche, vraj je to branding šitý priamo pre Zowie a nemám ani najmenšiu šajnu kto to vyrába, resp. ich kvalitu v porovnaní s Omron. Ale z referencií sú to vraj o niečo tuhšie spínače a možno tým pádom aj trvácnejšie, ale to len špekulujem.
Každopádne to, že vymeníš značku nemusí znamenať nič, ak sú pod kapotou rovnaké spínače ako si mal doteraz. Určitý vplyv na to má IMO konštrukcia myšky - nepriepustnosť prachu dovnútra aj samotný tvar a dráha tlačítka čo aktivuje spínač, čo by mohlo do určitej miery filtrovať náchylnosť k dvojklikom medzi značkami. Ja som mal na starej Ikari Laser chronické dvojkliky prakticky na všetkých používaných tlačítkach do pol roka od kúpy /tiež Omrony/, fixol som to fyzickým zásahom a držali v pohode ďalšie 3 roky, než som prešiel na Mionix.
Naos má tie isté Omrony čo mala aj Steelseries, ale po roku používania zatiaľ nemám problém /klopem na drevo/, ťažko povedať či náhoda, zmena dizajnu spínača /pochybujem/ alebo vďaka konštrukcii myši.
Každopádne čo sa dvojklikov týka pri dlhodobom používaní, som skôr skeptický u všetkého čo má pod kapotou Omrony, čiže väčšina trhu. A ostatné značky posúdiť neviem. Bohužiaľ dnes vycáluješ 60 + eur za vraj top myš a takéto veci sú pravidelná záležitosť.
Podľa toho čo viem ja, tak Zowie ako jedna z mála značiek dnes používa Huano switche, vraj je to branding šitý priamo pre Zowie a nemám ani najmenšiu šajnu kto to vyrába, resp. ich kvalitu v porovnaní s Omron. Ale z referencií sú to vraj o niečo tuhšie spínače a možno tým pádom aj trvácnejšie, ale to len špekulujem.
Každopádne to, že vymeníš značku nemusí znamenať nič, ak sú pod kapotou rovnaké spínače ako si mal doteraz. Určitý vplyv na to má IMO konštrukcia myšky - nepriepustnosť prachu dovnútra aj samotný tvar a dráha tlačítka čo aktivuje spínač, čo by mohlo do určitej miery filtrovať náchylnosť k dvojklikom medzi značkami. Ja som mal na starej Ikari Laser chronické dvojkliky prakticky na všetkých používaných tlačítkach do pol roka od kúpy /tiež Omrony/, fixol som to fyzickým zásahom a držali v pohode ďalšie 3 roky, než som prešiel na Mionix.
Naos má tie isté Omrony čo mala aj Steelseries, ale po roku používania zatiaľ nemám problém /klopem na drevo/, ťažko povedať či náhoda, zmena dizajnu spínača /pochybujem/ alebo vďaka konštrukcii myši.
Každopádne čo sa dvojklikov týka pri dlhodobom používaní, som skôr skeptický u všetkého čo má pod kapotou Omrony, čiže väčšina trhu. A ostatné značky posúdiť neviem. Bohužiaľ dnes vycáluješ 60 + eur za vraj top myš a takéto veci sú pravidelná záležitosť.
Spoiler: ukázať
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
ano da sa to riesit fyzicky,a najjednoduchsie asi tak,ze pod plast tlacitka vlozis hrubsi papier..
o vymene viem..ja som za vsetky tie tri mysky platil len raz
o vymene viem..ja som za vsetky tie tri mysky platil len raz
- hulo92
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 06. Feb, 2009, 19:50
https://www.alza.sk/zowie-gear/v5533.htm
tu mas na vyber v roznych velkostiach a hmotnostiach mysi s kvalitnejsimi spinacmi a dobrou cenou. ziadny razer shit vyklikani za pol roka
tu mas na vyber v roznych velkostiach a hmotnostiach mysi s kvalitnejsimi spinacmi a dobrou cenou. ziadny razer shit vyklikani za pol roka
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
bocne tlacidla su co zac,ked sa nedaju programovat ?
aky je rozdiel medzi ZA a FK okrem tvaru ?
aky je rozdiel medzi ZA a FK okrem tvaru ?
- hulo92
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 06. Feb, 2009, 19:50
naprogramujes si v danej puuzivanej veci snad nie?
maju rozdiel vo vyske chrbta a tym padom spade na prsty
maju rozdiel vo vyske chrbta a tym padom spade na prsty
- Heatman
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 23. Nov, 2006, 02:00
Ja mam jednu mysku uz cez 6 rokov a doteraz som s nou ziadny HW problem nemal.
Pogumovanie (softtouch) ktore na nej bolo som uz davno zochuchal no myska ide stale bez problemu, no teraz ma uz iba leskly hladky plastovy povrch.
Taktiez gumove plochy ktore su nalepene na miesach pre palec, prstenik a malicek, este stale drzia a ani raz sa neodlepili, a ta guma je este stale guma a nie nejaka hmota ktora sa obvikle po par rokoch denneho styku s potom a mastnotou rozpadne.
Scrolovanie je taktiez bezproblemove bez preskakovania.
S koleckom som mal tusim raz problem ktory som opravoval ale uz si nepametam ze co presne to bolo.
Jediny maly problem je stlacanie streneho tlacitka pod koleckom niekedy nereaguje a je dost tuhe (asi ho treba rozbehat alebo rozobrat a precistit)
Jedna sa o mysku dokonalym marketingovym nazvom: Laser Gamer Mouse Elite GM-4800
A toto je zrejme jej terajsi nastupca: GXT 33 Laser Gaming Mouse
Ked som ju kupoval tak ma stala 33€ ak si dobre pametam.
Bolo to presne vtedy ked bol prechod meny z korun na eura a vravel som si ze za mysku 1000 SK nedam ani keby neviem co , ale dal som a stoji za to.
A do prace som si kupil Logitech G700, mam ju uz cez dva a pol roka, dennodenne ju pouzivam a taktiez sluzi bez problemu.
Pogumovanie (softtouch) ktore na nej bolo som uz davno zochuchal no myska ide stale bez problemu, no teraz ma uz iba leskly hladky plastovy povrch.
Taktiez gumove plochy ktore su nalepene na miesach pre palec, prstenik a malicek, este stale drzia a ani raz sa neodlepili, a ta guma je este stale guma a nie nejaka hmota ktora sa obvikle po par rokoch denneho styku s potom a mastnotou rozpadne.
Scrolovanie je taktiez bezproblemove bez preskakovania.
S koleckom som mal tusim raz problem ktory som opravoval ale uz si nepametam ze co presne to bolo.
Jediny maly problem je stlacanie streneho tlacitka pod koleckom niekedy nereaguje a je dost tuhe (asi ho treba rozbehat alebo rozobrat a precistit)
Jedna sa o mysku dokonalym marketingovym nazvom: Laser Gamer Mouse Elite GM-4800
A toto je zrejme jej terajsi nastupca: GXT 33 Laser Gaming Mouse
Ked som ju kupoval tak ma stala 33€ ak si dobre pametam.
Bolo to presne vtedy ked bol prechod meny z korun na eura a vravel som si ze za mysku 1000 SK nedam ani keby neviem co , ale dal som a stoji za to.
A do prace som si kupil Logitech G700, mam ju uz cez dva a pol roka, dennodenne ju pouzivam a taktiez sluzi bez problemu.
Ja som pred 5timi rokmi pri kupe NB dostal tuto mys a no problem absolutne...a to si uz chuda zazila
Neviem ci pojde zohnat ale nic mi este tolko nevydrzalo
http://content.hwigroup.net/images/prod ... -gx800.jpg
Neviem ci pojde zohnat ale nic mi este tolko nevydrzalo
http://content.hwigroup.net/images/prod ... -gx800.jpg
PC: Ryzen7 7800X3D, ASUS ROG STRIX B650E-E GAMING WIFI, G.SKILL 32GB DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5,ASUS TUF RTX 4070, Kingston KC3000 2TB, Corsair RM850x, Jonsbo D41,Noctua NH-U12A Chromax Black, 7xNF-A12x25 black
Audio: GSP 500+GSX 1000 Notebook: Lenovo P50,Phone:GalaxyS21,
Diablo III battletag: Sorrow#2622, Star Citizen Handle: Erazer1
Vytvorte si účet v Star Citizen pomocou tohto ref. linku a získajte 5,000 in game kreditov zdarma
>>> STAR-K3QT-JHMS<<<
Audio: GSP 500+GSX 1000 Notebook: Lenovo P50,Phone:GalaxyS21,
Diablo III battletag: Sorrow#2622, Star Citizen Handle: Erazer1
Vytvorte si účet v Star Citizen pomocou tohto ref. linku a získajte 5,000 in game kreditov zdarma
>>> STAR-K3QT-JHMS<<<
S tymi dvojklikmi mam rovnake skuesnosti. Tak rok, max 2 a uz sa objavili.
Mam doma dost tychto: https://www.alza.sk/gigabyte-gm-m6800-cerna-d98497.htm
Za 11Eciek nebudem riesit pajkovanie novych spinacov, kedze na to nemam vybavenie ani zrucnost.
Potom som presiel na bezdrat https://www.alza.sk/gigabyte-gm-eco600- ... 148399.htm
Prvu mi ukradli, druha vydrzala 2 roky (uz je na odpocinku v skrini) a aktualne mam este 2 ine.
V praci, kde s nou nehram klikfest Diablo, vydrzi dlhsie, ale ked to porovnam s cenou ostatnych komponent pouzivanych na domacom kompe, tak to nie je az taky problem. Vychadza to na cca ecko za mesiac == jedno pivo.
Uvidime co povie tato: https://www.alza.sk/logitech-mx-master-d2420961.htm
Chcel som bluetooth, tak preto prave ona. BTW, to bocne kolecko nastavene na zoom je priam bozia vec...
Mam doma dost tychto: https://www.alza.sk/gigabyte-gm-m6800-cerna-d98497.htm
Za 11Eciek nebudem riesit pajkovanie novych spinacov, kedze na to nemam vybavenie ani zrucnost.
Potom som presiel na bezdrat https://www.alza.sk/gigabyte-gm-eco600- ... 148399.htm
Prvu mi ukradli, druha vydrzala 2 roky (uz je na odpocinku v skrini) a aktualne mam este 2 ine.
V praci, kde s nou nehram klikfest Diablo, vydrzi dlhsie, ale ked to porovnam s cenou ostatnych komponent pouzivanych na domacom kompe, tak to nie je az taky problem. Vychadza to na cca ecko za mesiac == jedno pivo.
Uvidime co povie tato: https://www.alza.sk/logitech-mx-master-d2420961.htm
Chcel som bluetooth, tak preto prave ona. BTW, to bocne kolecko nastavene na zoom je priam bozia vec...
i3570K, Asus Maximus V Formula, 4x8GB DDR3 1600MHz Crucial Ballistix Tactical, Nvidia GTX980, Samsung 850Pro 256GB + 7TB HDD, watercooled, Seasonic 1kW Platinum, LCD Philips 240PW
D3 battletag: LubikKiller#2504
D3 battletag: LubikKiller#2504
Pozri Miňov inzerát v Bazári: http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopi ... 2&t=109509
Tu nemáš nad čím rozmýšľať. Ber kým ťa niekto nepredbehne
Tu nemáš nad čím rozmýšľať. Ber kým ťa niekto nepredbehne