Nekvalitne kry(i)mpovacky?
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Nekvalitne kry(i)mpovacky?
Caute pani.
V skratke: mozu byt nekvalitne klieste dovodom opakovanej nefunkcnosti kabla?
v rozmedzi poslednych mesiacov som prepzapajal kable v byte a v principe som skoro vzdy musel kabel prekrympovat (tvrde y, makke i?) zas, bud siel iba 100Mbit tj nejaky parik tam chybal alebo nesiel vobec.
Nemam problem to urobit na viac x, vsetky kable ficia no byt technikom co to robi kazdodenne neviem si predstavit robit kazdy kabel na 2x/3x.
Klieste mam z radioamatera asi 3 roky stali cca 25eur.
Len ma zaujima ci je to bezne, menej bezne alebo so mretard a neviem kabel zapojit
Dik.
Edit: o to viac dumem ze na kliestoch nezalezi ked to je v podstate iba plastova forma co zatlaci kabliky do pinov, ziadny detailny engineering.
V skratke: mozu byt nekvalitne klieste dovodom opakovanej nefunkcnosti kabla?
v rozmedzi poslednych mesiacov som prepzapajal kable v byte a v principe som skoro vzdy musel kabel prekrympovat (tvrde y, makke i?) zas, bud siel iba 100Mbit tj nejaky parik tam chybal alebo nesiel vobec.
Nemam problem to urobit na viac x, vsetky kable ficia no byt technikom co to robi kazdodenne neviem si predstavit robit kazdy kabel na 2x/3x.
Klieste mam z radioamatera asi 3 roky stali cca 25eur.
Len ma zaujima ci je to bezne, menej bezne alebo so mretard a neviem kabel zapojit
Dik.
Edit: o to viac dumem ze na kliestoch nezalezi ked to je v podstate iba plastova forma co zatlaci kabliky do pinov, ziadny detailny engineering.
- Reinok
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Št 20. Mar, 2008, 14:00
Re: Nekvalitne kry(i)mpovacky?
Nám došli zlé krymplovačky priamo z agemu po vybalení 1.žila dotlačená na polovicu, krympovačky na reklamačku na otočku....Máš merák, aspoň čínsky, neni to super, ale aspoň by ti mohol ukázať žily, či idú v poriadku, pozri opticky rjčko, či máš žily doobre dotlačené, nejdem sa ani pýtať či máš lankový kábel, alebo drát...
Moto: Yamaha FZ8 Fazer
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
grammar nazi here.....omg pise sa to s makkym i
O zlych kliestach som este nepocul, ale samozrejme, moze sa stat. Aspon vizualne prehliadni kontakty na konektore, ci neuvidis nejaky rozdiel v zatlaceni. Tiez moze byt nejaky problem s kablami....
O zlych kliestach som este nepocul, ale samozrejme, moze sa stat. Aspon vizualne prehliadni kontakty na konektore, ci neuvidis nejaky rozdiel v zatlaceni. Tiez moze byt nejaky problem s kablami....
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
ja som ani nemal problem s kliestami, ako s koncovkami
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
Clovek sa uci kazdy den heh. I it is.
Dobre pises hellangel, tam aj ja vidim moznost zlej koncovky kedze klieste nic nerobia len to zatlacia dnu.
Merak nemam ani cinsky hovorim, zapajam seba popripade blizku rodinu, inac som sietar softwarovy aj to len na papiery
diki chlapci za postrehy, ste ma trochu potesili ze nie som uplne mimo. Sranda najvacsia je ze 2x skratenim kedze som musel prekrimpovat som h oskratil natolko ze mozem ho vyje**t a tahat novy lebo ho nenatiahnem do listy je prilis kratky (pane, 8 metrov staci nedavajte 10).
no nic, ostali mi 2 koncovky, tak to snad dam na prvu supu (niezeby sa nedali kupit. ale pri jednom kabli stravit tolko casu to ani na zachode).
Dobre pises hellangel, tam aj ja vidim moznost zlej koncovky kedze klieste nic nerobia len to zatlacia dnu.
Merak nemam ani cinsky hovorim, zapajam seba popripade blizku rodinu, inac som sietar softwarovy aj to len na papiery
diki chlapci za postrehy, ste ma trochu potesili ze nie som uplne mimo. Sranda najvacsia je ze 2x skratenim kedze som musel prekrimpovat som h oskratil natolko ze mozem ho vyje**t a tahat novy lebo ho nenatiahnem do listy je prilis kratky (pane, 8 metrov staci nedavajte 10).
no nic, ostali mi 2 koncovky, tak to snad dam na prvu supu (niezeby sa nedali kupit. ale pri jednom kabli stravit tolko casu to ani na zachode).
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Aug, 2008, 17:34
samozrejme, ze to robia klieste ja som za 8 rokov co robim technika vymenil uz 4 a to kupujeme klieste za 80€ ked som bol opravovat pripojku po kolegovi, tak tiez z 6 koncoviek mal nedostikane 3, takze som rovno siel za nim, vybral mu ich z kufrika a vyhodil do rieky, pozeral na mna ja na debila, lebo som to spravil bez varovania na otocku som mu dal nove a problem sa uz neopakoval, takze ano... su to klieste
TUF B650+ Wifi, 9800X3D @ Kraken 360, TridentZ 32GB 6000 CL30 Expo, 7900XTX Nitro+, 980PRO 2TB, 990PRO 4TB, Strix Aura 850W, H6i Flow + 7x A12X25 + 2x NF-A14, LG OLED42C44, Mission M32 @ SB Z @ Marantz NR1710, LGTCH G15, KoneAir @ HyperX Fury Ultra. Note24 Ultra & Watch6 Classic 47mm LTE Stolicka Antares Syn Omnia 1850
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
Mumaq, good point hmm. no klieste si nekupim za 80 kedze tento kabel dokoncim a chcem krimpovat najblizsie v rodinno m dome ktory si kupim za 30 rokov (mozno).
budem vediet, dik .
budem vediet, dik .
- Krutibrko
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ne 02. Mar, 2008, 14:00
Skús zistiť, či náhodou niektoré firmy / obchody ti nevedia zapožičať krimpovačky. Poprípadne za nejaký poplatok ti to rovno spraviť.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Aug, 2008, 17:34
chcel som tym len napisat, ze je to mozne, ze to robia klieste. stretavam sa s tym dost casto.
TUF B650+ Wifi, 9800X3D @ Kraken 360, TridentZ 32GB 6000 CL30 Expo, 7900XTX Nitro+, 980PRO 2TB, 990PRO 4TB, Strix Aura 850W, H6i Flow + 7x A12X25 + 2x NF-A14, LG OLED42C44, Mission M32 @ SB Z @ Marantz NR1710, LGTCH G15, KoneAir @ HyperX Fury Ultra. Note24 Ultra & Watch6 Classic 47mm LTE Stolicka Antares Syn Omnia 1850
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
jj ja som pochopil a to som chcel aj pocut .
Vedel ze som kazdy kabel ,aj profikom robeny sa sem tam podari spravit zle. ale u mna to je proste prilis casto tak som chcel vylucit svoju demenciu tot vsio
Vedel ze som kazdy kabel ,aj profikom robeny sa sem tam podari spravit zle. ale u mna to je proste prilis casto tak som chcel vylucit svoju demenciu tot vsio
Ja som si robil doma 15ks patch kablov mam aj merak(Gembird shiet). Kazdy som kontroloval a kazdu zilu mi presvietilo. No ked som zapojil do racku tak kazdy jeden z tych 15ks daval iba 100mbit. Dementny niesom vraj a tu na fore mi tiez hovorili ze to mohlo byt kliestami.
PC: Ryzen7 7800X3D, ASUS ROG STRIX B650E-E GAMING WIFI, G.SKILL 32GB DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5,ASUS TUF RTX 4070, Kingston KC3000 2TB, Corsair RM850x, Jonsbo D41,Noctua NH-U12A Chromax Black, 7xNF-A12x25 black
Audio: GSP 500+GSX 1000 Notebook: Lenovo P50,Phone:GalaxyS21,
Diablo III battletag: Sorrow#2622, Star Citizen Handle: Erazer1
Vytvorte si účet v Star Citizen pomocou tohto ref. linku a získajte 5,000 in game kreditov zdarma
>>> STAR-K3QT-JHMS<<<
Vytvorte si účet v Star Citizen pomocou tohto ref. linku a získajte 5,000 in game kreditov zdarma
>>> STAR-K3QT-JHMS<<<
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 05. Jan, 2008, 14:00
Ja používam už asi 5 rokov tieto kliešte a ešte sa mi nestalo aby som spravil zlý kábel, ak dobre zatlačím dobre kábliky tak nieje problém.
Robil som 1Gbps aj 100Mbps káble a zatiaľ fungujú.
http://www.avelmak.sk/show_image.php?ar ... pe=1&name=
Erazer: inak niekedy záleží aj na kvalite kábla, lebo niektoré káble sú také oklamané, že na dĺžke 2m už nevedia ísť 1Gbps.
Robil som 1Gbps aj 100Mbps káble a zatiaľ fungujú.
http://www.avelmak.sk/show_image.php?ar ... pe=1&name=
Erazer: inak niekedy záleží aj na kvalite kábla, lebo niektoré káble sú také oklamané, že na dĺžke 2m už nevedia ísť 1Gbps.
Spoiler: ukázať
Dnes som skusil ine klieste a problem pretrvava... tester vyhodnoti vsetkych 8 zil ako OK a ked pripojim na PC tak sietovka ukazuje len 100mbit.
Marfan: kabel je ok, je to solarix ktory je natahany aj v stenach a dava 1gbit ak sa pripijojim dvoma kupovanymi patch kablami v zmysle Router>patch panel + zasuvka > PC cize je u mna problem v patch kabloch ktore som si vyrabal sam. Skusim aj iny kabel este ale zatial vsetko nasvedcuje tomu ze mi dodali len CAT5 RJ45 koncovky ??? Budem skusat.
BTW tieto klieste mam aj ja ale u nich som uz vadu vylucil nakolko som dnes skusil ine.
Marfan: kabel je ok, je to solarix ktory je natahany aj v stenach a dava 1gbit ak sa pripijojim dvoma kupovanymi patch kablami v zmysle Router>patch panel + zasuvka > PC cize je u mna problem v patch kabloch ktore som si vyrabal sam. Skusim aj iny kabel este ale zatial vsetko nasvedcuje tomu ze mi dodali len CAT5 RJ45 koncovky ??? Budem skusat.
BTW tieto klieste mam aj ja ale u nich som uz vadu vylucil nakolko som dnes skusil ine.
PC: Ryzen7 7800X3D, ASUS ROG STRIX B650E-E GAMING WIFI, G.SKILL 32GB DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5,ASUS TUF RTX 4070, Kingston KC3000 2TB, Corsair RM850x, Jonsbo D41,Noctua NH-U12A Chromax Black, 7xNF-A12x25 black
>>> STAR-K3QT-JHMS<<<
>>> STAR-K3QT-JHMS<<<
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 05. Jan, 2008, 14:00
Tak to je veľmi divné. Predpokladám, že farby káblikov dávaš podľa normy https://jan.fecik.sk/files/krimpovanie- ... rov-70.jpg .
Aké dlhé robíš tie káble 2m ??
Aké dlhé robíš tie káble 2m ??
Spoiler: ukázať
Farby davam v poradi bielooranzova,oranzova,bielomodra,modra,bielozelena,zelena,bielohneda,hneda ale v tom snad nieje pes zakopany ci Kable su dlhe mozno 70cm.
Edit: prekrimpoval som to podla teba a uz to dava Gigabit...tak teraz nechapem to jednotlive vodice v kabli maju rozne prierezy alebo ako ? Zalezi na poradi kablikov ak su na oboch koncoch rovnako usporiadane ?
Edit: prekrimpoval som to podla teba a uz to dava Gigabit...tak teraz nechapem to jednotlive vodice v kabli maju rozne prierezy alebo ako ? Zalezi na poradi kablikov ak su na oboch koncoch rovnako usporiadane ?
Naposledy upravil/-a Erazer v So 26. Sep, 2015, 16:56, upravené celkom 3 krát.
>>> STAR-K3QT-JHMS<<<
>>> STAR-K3QT-JHMS<<<