Zastavenie automatickej inštalacie driverov
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 05. Jan, 2008, 14:00
Zastavenie automatickej inštalacie driverov
Zdravím, mám taký problém, mám NTB Lenovo Ideapad G565 má to integrovanú grafiku AMD HD5470 a mám problém s driverom, ktorý si stiahnem či už z origo AMD.com alebo si ho stiahne WIN 10. Keď tam dám tie novšie tak mi nejde znižovať jas obrazovky a to zrovna potrebujem, keďže je to NTB. Keď nainštalujem ovládač na WIn 7 od výrobcu Lenovo tak tam ide znižovanie jasu bez problémov.
Lenže tu nastáva problém po nejakej dobe sa mi sám ten ovládač upgradne na novší a tam sa mi zruší ovládanie jasu.
Skúšal som automatické inštalovanie ovládačov vypnúť, ale nejde mi to nejak.
Viete mi poradiť čo s tým a ako by som zabezpečil to aby mi to proste ten novší ovládač nenainštalovalo ??
Lenže tu nastáva problém po nejakej dobe sa mi sám ten ovládač upgradne na novší a tam sa mi zruší ovládanie jasu.
Skúšal som automatické inštalovanie ovládačov vypnúť, ale nejde mi to nejak.
Viete mi poradiť čo s tým a ako by som zabezpečil to aby mi to proste ten novší ovládač nenainštalovalo ??
Spoiler: ukázať
- spencer
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
Re: Zastavenie automatickej inštalacie driverov
akým spôsobom upravuješ jas na tom dobrom driveri ? cez klavesové skratky v spojení s klavesou Fn alebo máš nejaké iné HW tlačitka alebo priamo v catalist controle ? nevidím dôvod prečo ostávať pri starom ovladači , treba nájsť radšej alternatívu ako meniť jas pri novom ovladači .
-
- Používateľ
ano cez FN plus šipka hore/dolu. A je jedno či upravujem jas pomocou Catalystu, vo windowse alebo klávesovými skratkami. Po nainštalovaní nového driveru to prestane fungovať.
Ja by som chcel novší driver tiež ale keď som zatiaľ nenašiel vhodný tak zatiaľ musím zostať pri tom starom.
Ja by som chcel novší driver tiež ale keď som zatiaľ nenašiel vhodný tak zatiaľ musím zostať pri tom starom.
Odisntaluj najnovsi, nahod ten stary. Restartuj PC a pusti toto - https://support.microsoft.com/en-us/kb/3073930
V tom zakaz/vypni ten najnovsi AMD.
V tom zakaz/vypni ten najnovsi AMD.
-
- Používateľ
Co sa týka ovládacu na grafiku tak tam nemám nič. Len na zvukovku, čítačku SD kariet.
- spencer
- Používateľ
vidím teda že s windows 10 bude zase veľa srandy nevyhoda ntb - slaba podpora ovladačov starších OS . ale to je mimo tému .
skôr teda to vizera podľa toho čo píšeš že buď ťahaš nejakú betaverziu ovladača ale to asi nie lebo to by si automatický driver nedovolil bez zvolenia inštalovať ako aktualizaciu . potom bude ozaj chyba v driveri ale ako zakázať aktualizaciu programu to ti neviem . vždy sa to rieši priamo v aplikacii alebo driveri . ja v amd ccc mám voľbu "informace/aktualizace software/ a tu mám dostupné baličky . mám nainštalovanú aktualnu verziu ta je odškrtnutá a pod ňou je beta verzia najnovšia tu zašrtnutú nemám keďže nechcem testovať betu ale počkam si na ostru verziu . prever si toto nastavenia aj u teba .
skôr teda to vizera podľa toho čo píšeš že buď ťahaš nejakú betaverziu ovladača ale to asi nie lebo to by si automatický driver nedovolil bez zvolenia inštalovať ako aktualizaciu . potom bude ozaj chyba v driveri ale ako zakázať aktualizaciu programu to ti neviem . vždy sa to rieši priamo v aplikacii alebo driveri . ja v amd ccc mám voľbu "informace/aktualizace software/ a tu mám dostupné baličky . mám nainštalovanú aktualnu verziu ta je odškrtnutá a pod ňou je beta verzia najnovšia tu zašrtnutú nemám keďže nechcem testovať betu ale počkam si na ostru verziu . prever si toto nastavenia aj u teba .
-
- Používateľ
Problém bol aj vo Win 8 a aj niektorej verzii Catalystu vo Win 7. Asi poskúšam najnovšie verzie, ktoré dáva amd či sa niečo neopravilo.
- hopkok
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 22. Nov, 2006, 02:00
ja ti zas poradim jedno (v dobrom), zbav sa toho booku pokial ide, dozrel ich cas a nosia mi to sem ako vianocne kolekcie na stromcek, vsade KO bud chipset alebo VGA
P.S: to len off topic, chcel som poradit na fore
P.S: to len off topic, chcel som poradit na fore
-
- Používateľ
Keď už takáto rada, akú to má cenu ?
PS: objednal som si do neho New baterku
PS: objednal som si do neho New baterku
- hopkok
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 22. Nov, 2006, 02:00
kadejake podivne opravovane kusy G565 po nete idu okolo 150E, myslim ze okolo 170E s new baterkou je realnych.
Pre dlhu vydrz hlavne nech je chladenie stale cistucke a moc ho nesmazit hrami, proste su tam 3 radiatory na jednej heatpipe a na chipsete a HDD su este aj "kurvitka" - thermalpady
Pre dlhu vydrz hlavne nech je chladenie stale cistucke a moc ho nesmazit hrami, proste su tam 3 radiatory na jednej heatpipe a na chipsete a HDD su este aj "kurvitka" - thermalpady
-
- Používateľ
Hry som tam hral max tak rok po kúpe, po skončení záruky ho pravidelne prepastujem a teplota je stále do 60°C.
Jedine čo mi na tom NTB chýba je HDMI a 1Gbps LANka. Výkonovo mi vyhovuje.
ALe späť k téme, včera som nainštaloval najnovší ovládač od AMD prestalo ísť znižovanie jasu, nedá sa to v registroch dohladať kde by sa dal tento problém vyriešiť ??
Jedine čo mi na tom NTB chýba je HDMI a 1Gbps LANka. Výkonovo mi vyhovuje.
ALe späť k téme, včera som nainštaloval najnovší ovládač od AMD prestalo ísť znižovanie jasu, nedá sa to v registroch dohladať kde by sa dal tento problém vyriešiť ??
- spencer
- Používateľ
Len tak pre tu prdel vyskusaj toto http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... p-lighter/
-
- Používateľ
SKúsil som ten program, výsledkom je len to že svetlosť displeja sa zvýši alebo zníži, jas čiže intenzita podsvietenia nie. Ale možno to budem zatiaľ používať.
ak elektronika toho panelu podporuje DDC/CI tak skus ScreenBright http://www.overclock.net/t/1262322/guid ... etc-ddc-ci