Ahojte,
už dlhšiu dobu mi často blbne starší stolny PC, je ako druhy PC pri notebooku Lenovo Z500 (i3 Ivy bridge, 4GB RAM, 1TB HDD).
Jedná sa o zostavu s W10 Home 64bit:
- Asus P5N-E-SLI, Intel Core2 Duo E6550 2,33Ghz, 2x2GB DDR2 RAM, 320GB WDD HDD, Nvidia Geforce 9500GT, monitor Samsung T220.
Nechám si ešte, kým funguje, ale dlho to už nebude ako vidím a neustále opravovať, hľadať chyby ma nebaví ani nemám nato čas, preto by som hľadal nejakú náhradu a tu je problém, že neviem akú. Dobre by bolo niečo ako druhy PC do domácnosti vedľa notebooku na kanc. práce, multimédia (fullHD filmy, hudba, žiadne hry) a net. Rozmýšľal som zase nad stolnym PC, lebo mi ostane aj monitor alebo nad nejakým tablet PC s Windows (konvertibilné 2v1) ako napr https://www.alza.sk/acer-aspire-switch- ... 259670.htm , len neviem, ako sú s výkonom takéto stroje vzhľadom na moje požiadavky. Cenovo nechcem ísť veľmi hore, max niečo okolo 300-400eur.
Aký máte názor? Aky stroj by ste mi doporučili vedľa notebooku do domácnosti (stolny PC alebo tablet?)? Ďakujem za pomoc.
Náhrada stolného PC
Re: Náhrada stolného PC
Čo znamená blbne ? za 50e kúp SSD do neho, preinštaluj Win, zas taký šrot to neni, na to čo požaduješ by stačilo ho dať dokopy.
Napr. teraz v posl dobe ho vôbec neviem zapnúť, bud po zapnutí nepípa, alebo ak áno, tak bud nenabehne windows (skúšané aj s W7, 8.1, 10), prázdna čierna obrazovka alebo s upozornením warning boot failure, často aj warning cpu has been changed, po zapnutí stále ukazuje iny dátum a čas. Mal som to už u známeho, ktory sa nato pozrel, podľa neho je to asi zákl. doska.
Za 300 az 400 eur kupis plnohodnotny stolny PC. Musis si uvedomit, ze tablet, resp. 2 v 1 alebo aj notebook je uplne ina platforma, ktora sa v prvom rade inak ovlada (podla mna velmi obmedzene v porovnani s klasickym PC), takze tieto mobilne zariadenia nepovazuj za substitut PC. Ak chces stolny pocitac, kup stolny pocitac a ak by si chcel druhy notebook do domacnosti, kup ten. Podla mna vies rozlisit rozdiely a co ti viac vyhovuje.
Inak podla popisu tvojich problemov to vyzera na vadnu dosku. Vela stastia pri vybere
Inak podla popisu tvojich problemov to vyzera na vadnu dosku. Vela stastia pri vybere
keď ti zostane monitor tak ber notebook. Na stole to budeš mať prepojené a v prípade potreby pohodlne odpojíš a berieš zo sebou.
na Filmy a hudbu, netreba žiaden extra výkon, notebook za 300 400 to zvládne. Najlepšie keby je s i3.
keby že to je na hry, tak ti poradím PC, no takto je to zbytočné, s notebookom máš proste mobilitu v prípade potreby.
na Filmy a hudbu, netreba žiaden extra výkon, notebook za 300 400 to zvládne. Najlepšie keby je s i3.
keby že to je na hry, tak ti poradím PC, no takto je to zbytočné, s notebookom máš proste mobilitu v prípade potreby.
MacBook Pro 13 (2016) + iPhone 12 mini
PS5 Slim
PS5 Slim
Dakujem za názor. Tiež si myslím, že to bude doska, k notebooku by som asi radšej už zobral niečo mobilnejšie ako stolný PC, preto som pozeral aj tablety s Win, tablet PC 2v1, len ich HW (Intel Atom Bay trail procáky, 2GB RAM atd) v tej cene neviem či by mi stačil na moje využitie.
Bird: Monitor nemá ešte HDMI, skúšal som iným spôsobom prepojiť Lenovo Z500 a nebolo to ono. Na prenášanie už radšej niečo dotykové s kvalitnou obrazovkou (aspoň 10" fullHD), čo notebook s TN panelmi nespĺňa, preto som pozeral tie win tablety.
Bird: Monitor nemá ešte HDMI, skúšal som iným spôsobom prepojiť Lenovo Z500 a nebolo to ono. Na prenášanie už radšej niečo dotykové s kvalitnou obrazovkou (aspoň 10" fullHD), čo notebook s TN panelmi nespĺňa, preto som pozeral tie win tablety.