Po 7 rokoch mi odišiel notebook a potreboval by som poradiť náhradu zaň do cca. 800€

Požiadavka je najmä na FHD IPS a kvalitnú klávesnicu. CPU stačí i3 alebo i5, ssd mám. Hry nehrám, takže grafika stačí integrovaná.
Edit: Ešte na doplnenie. LAN, VGA výstup a ani mechaniku nepotrebujem. Podsvietené klávesnica je plus, ale nemusí byť.
Čo tak behám po nete a kamenných predajniach najviac ma oslovili títo kandidáti:
Asus P302LA
- Tu sa bojím, aby sa neobjavili problém s pantami. Na nete som nenašiel žiadnu recenziu, takže mi chýbajú informácie o tomto modeli. Plus však je Win7
Dell Inspiron 13z
- Zatiaľ môj favorit. Na nete sa objavilo zopár problémov s touchpadom a LCD. Ten dotykový displej pre mňa moc nie je, ale možno by som si zvykol.
Lenovo E450
- Tento model som nevidel na živo, ale predpokladám, že klávesnica je asi najlepšia z týchto, len neviem ako je na tom touchpad. Ochytal som si E440 a veru touchpad bol otrasný. Problém je však LCD, ktoré nie je IPS. Vraj je to jeden z lepších TN a na nete je aj návod na výmenu za IPS verziu, ak by sa mi to LCD vyložene nepáčilo. Plus je win7
Acer ani HP ma akosi neohúrili.
Máte niekto s týmito tromi skúsenosti? Bol by som vďačný za akúkoľvek informáciu (hlučnosť, kvalita, atď.). Príp. ak má niekto iný typ na notebook, čo by ako-tak spĺňal moje požiadavky, tak sem s ním.

Kúpa mi až tak neponáhľa, takže ak by sa oplatilo mesiac počkať na nejaký nový model, kľudne by som počkal.

Ďakujem