Zdravím, posledné 3 dni sa mi deje taká vec, že Windows 7 mi posúva čas o 2 hodiny spať, presne 2 hodiny.
Pochopím keby mi ich zresetovalo na nejaký default čas, že by bola chytená baterka alebo niečo s biosom. Ale presne 2 hodiny. Mám dual boot a na Ubuntu tento problém nemám, tam je čas presný.
Vedel by mi to niekto vysvetliť a nejako poradiť ?
Samovoľné posunutie času o 2 hodiny späť
- Martin2195
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 29. Okt, 2010, 18:36
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: St 21. Okt, 2009, 21:45
Re: Samovoľné posunutie času o 2 hodiny späť
To isté robilo aj mne keď som mal dualboot s ubuntu a windows mám pocit že vždy po nabootovani do ubuntu a potom do windows sa zmenil čas o jednu alebo dve hodiny, niekde je chyba zo nesprávnym nastavením časových zón. Po čase to u mňa prestalo ale neviem či to bolo aktualizáciou win alebo ubuntu alebo som niečo zmenil v nastavení pozri na ubuntu forum pravdepodobne tam bude riešenie. Dlho som ubuntu nepoužíval ale aktuálne mi to nerobí na win 10 /8.1 a ubuntu 14.04 LTS
Mal som podobný problém ako ty, ale nerobilo mi to presne o 2 hodiny, ale rôzne. Mne to spôsoboval bios a pomohlo až keď som vybral baterku z MB, pár minút počkal, vypol zdroj a párkrát stlačil ON tlačidlo nech sa to komplet všetko vybije a potom znovu nastavil nastavil bios na moje hodnoty a odvtedy mám pokoj.
Nemusí to byť ale tvoj prípad keď hovoríš, že vždy je to o 2 hodiny. Môže to byť nejaký problém s časovou zónou. Skús ju nastaviť nejako nezmyselne a potom nastaviť späť a ešte vyskúšať tak synchronizovať s internetovým serverom.
Nemusí to byť ale tvoj prípad keď hovoríš, že vždy je to o 2 hodiny. Môže to byť nejaký problém s časovou zónou. Skús ju nastaviť nejako nezmyselne a potom nastaviť späť a ešte vyskúšať tak synchronizovať s internetovým serverom.
Spoiler: ukázať
- Martin2195
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 29. Okt, 2010, 18:36
Ja to vidím na problém s dual boot a Ubuntu. Zajtra alebo cez víkend budem mať čas sa tomu venovať a dám vedieť.
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
je to dualbootom, vid tu: https://wiki.archlinux.org/index.php/Wi ... e_standard