Intel Haswell-E klub - i7-5820K/5930K/5960X
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Re: Intel Haswell-E klub - i7-5820K/5930K/5960X
to ti stojí dať 200e navyše za pár % výkonu a ešte k tomu to ani nemusí pomôcť?
to pár(2) bude aj dobre
to pár(2) bude aj dobre
Spoiler: ukázať
No je mi jasne, ze cisto len z pohladu vykon/cena je to nezmysel a ze by mi to pridalo len malo vykonu navyse-trebars by sa, ale hranica stability pre CPU mohla posunut o jeden step vyssie-to si ale tiez inak nez vyskusanim neoverim. Myslim si, ze Rampage by mohla mat vyladenejsi BIOS na taktovanie nez X99-A. Ako taktovaca ma, ale zaujimaju aj featury, ktore ma Rampage oproti A-normalne tlacitko na clrCMOS, Retry, SafeBoot. Navyse s pribudajucimi ventilatormi v skrini by sa mi hodilo aj viac 4-pin konektorov pre ne-Rampage ma 8 na doske a dalsie 4 na OC panely, moja Wifi karta je uz tiez trochu zastarelejsia-N-ko s 300mbit by sa hodilo vymenit za AC, ten OC panel mi pride tiez ako zaujimavy, Keybot tiez dobra featura. Takze by to bol skor upgrade z pohladu funkcnosti nez cisto vykonu a v buducnosti poriadny podvozok pre Broadwell-E a ze by som uz nemusel uvazovat na upgrade-teda, ze existuje doska, ktora by mi na tych istych nastaveniach normalne postla, alebo posunula hranice dalej. V tomto smere som prave uvazoval aj o inych doskach - X99-E WS, alebo MSI X99A XPOWER AC, Gigabyte SOC Champion, AsRock X99 OC Formula pripadne inu od nich a zhodol som sa na tom, ze Rampage ma najlepsie featury a taktiez asi poskytuje najlepsiu sancu na co mozno najvyssi overclock a ze OC je to co ma na doske asi najviac zaujima-PLX je mi zbytocny, kedze nikdy nebudem v PC mat viac ako 2 grafiky a aj 2x8 liniek je tak ci tak dost, pripadne 2x16 pri 40 lanes CPU, takisto 2 sietovky su mi zbytocne, USB 3.1 tiez nieje taka priorita-kedze vacsina zariadeni okrem SSD sa este nedostala ani na limit USB 3.0/3.1gen1. AsRock ma trebars silnejsie napajanie, ale asi nie lepsie-nepouziva IR powerstage a okrem PLX a sietoviek v nicom konkurovat RVE nemoze, GBT SOC Champion je zasa cisto OC doska bez dalsich featur.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
čisto teoreticky sa ale posunúť nemusíš nikam a môžeš skončiť zase na 4.4
ale jasne ten asus je snom každého, tak ako každý chce mať ferrari
osobne som nikdy nič nepoužil zo žiadnej super featúrky ktoré tie drahé dosky núkajú, max tak 1 krát
alebo som potom zistil že je to vlastne k ničomu
ale jasne ten asus je snom každého, tak ako každý chce mať ferrari
osobne som nikdy nič nepoužil zo žiadnej super featúrky ktoré tie drahé dosky núkajú, max tak 1 krát
alebo som potom zistil že je to vlastne k ničomu
No neviem ci sa da porovnavat ziadza po ferrari so ziadzou po rampage Ale v podstate mas pravdu z tych superultra featuriek som nepouzil ziadnu od kedy mam R5E .
Ale ked niekto tuzi experimentovat s OC tak si pride na svoje s tou doskou.. ja v tom zalubu moc nemam.
Ale ked niekto tuzi experimentovat s OC tak si pride na svoje s tou doskou.. ja v tom zalubu moc nemam.
.
Mne by uz len trebars ten Retry button velmi pomohol, staci testovat stabilitu-hodi to BSOD a musim natvrdo vypnut zdroj, pretoze restart bud nefunguje, alebo je po nom stejne doska zblbla a musi sa kompletne vybit nez normalne zasa postne. Stava sa mi aj to, ze napriklad ak zmenim nastavenie RAM tak to po prvom nastaveni nepostne-zasa musim urobit discharge a potom to uz normalne postne a je to plne stabilne-proste nejake sproste bugy. Toto ma na zaciatku celkom zblblo, kedze som si myslel, ze to trebars RAM neda a ono staci urobit discharge a potom to uz normalne RAM/doska dava. Pocitam, ze s niecim podobnym sa musi potykat kazdy, takze mi popravde pride Rampage ako nutne minimum na OC pokial si chce clovek usetrit nervy a cas.
Cisto teoreticky si si Dexter sam kupil X99-E WS a hovoris, ze to nevyuzijes?
Cisto teoreticky si si Dexter sam kupil X99-E WS a hovoris, ze to nevyuzijes?
- dexterav
- Sponzor fóra gold
jop,kde použijem 60 pcie liniek
tak len bola dobrá cena, inak bola v pláne X99 A
tak neviem reset cpu resp biosu do normálneho stavu po zlom oc funguje už x rokov aj na úplných črepoch za 40e
tak len bola dobrá cena, inak bola v pláne X99 A
tak neviem reset cpu resp biosu do normálneho stavu po zlom oc funguje už x rokov aj na úplných črepoch za 40e
Nie vzdy sa doska vie sama spamatat a nabootovat-trebars u mna sa ta X99-A nevie sama spamatat snad skoro nikdy.
V BIOS-e mam nastavene stabilne nastavenia, vo Windows-e si zmenim trebars nasobic CPU a Vcore cez ASUS TPU-freezne to a po restarte to nepostne, pritom ako pisem v BIOS-e su stabilne nastavenia a doska si ich sama obnovit nevie.
Takisto si doska nevie sama obnovit snad ziadne zle nastavenie v BIOS-e, napriklad prilis vysoky nasobic CPU, alebo BCLK, pripadne prilis narocne nastavenie RAM-vysoka frekvencia, alebo casovanie, proste je nutny clrCMOS, iba pri tych RAM sa da pouzit MemOK tlacitko a doska nabootuje so Safe nastaveniami pre RAM, lenze okrem toho si nevie sama obnovit nic...
V BIOS-e mam nastavene stabilne nastavenia, vo Windows-e si zmenim trebars nasobic CPU a Vcore cez ASUS TPU-freezne to a po restarte to nepostne, pritom ako pisem v BIOS-e su stabilne nastavenia a doska si ich sama obnovit nevie.
Takisto si doska nevie sama obnovit snad ziadne zle nastavenie v BIOS-e, napriklad prilis vysoky nasobic CPU, alebo BCLK, pripadne prilis narocne nastavenie RAM-vysoka frekvencia, alebo casovanie, proste je nutny clrCMOS, iba pri tych RAM sa da pouzit MemOK tlacitko a doska nabootuje so Safe nastaveniami pre RAM, lenze okrem toho si nevie sama obnovit nic...
Sa kludne podel o info kde sa daju zohnat drahe veci za lacno .dexterav napísal:tak len bola dobrá cena
Inac aj mne sa uz par krat stalo ze po hratkach v biose ostala len tma. Ale zatial reset tlacidlo vyriesilo vsetko a hned. Ziadne vytahovanie baterok, zdrojov a pod sa u mna este nekonalo.
.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
>> jop,kde použijem 60 pcie liniek
zase az tolko ich tam hadam nie je...
zase az tolko ich tam hadam nie je...
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
Jj ma to 60 liniek bez ohladu na cpu
Ono tie plx su zase velke plus neni, nekompatibilita, pridavaju latencie...
Ono tie plx su zase velke plus neni, nekompatibilita, pridavaju latencie...
-
- Pokročilý používateľ
a nekompatibilitu. Naposledy tento tyzden som na Asus X99-S prehadzoval dve dvojportove 10Gbit karty zo slotov oznacenych 5 a 3 (cize fyzicky slot6 a 4, uplne naspodu dosky a treti zospodu) ktore su zapojene cez nejaky sprosty bridge. To ti zabudnu v manuali povedat. Ze dosiahnes 800MB/s priepustnost memory-to-memory namiesto 6.4GB/s ti tiez zabudnu povedat. Ze ti budu tie karty mrznut pod zatazou bez ohladu na operacny system ti zabudnu povedat (win2012r2, win2008r2, freebsd 10, nas4free, freenas, openindiana, centos7, redhat), nejako to chlapci dosrali - priebezne dva tyzdne mojho casu som zabil aby som toto zistil, mal som si kupit o 1500 eur drahsi server lebo by som to mal bez tychto problemov a v uplne inej kvalite a supporte ako to mam teraz.
Holt ucime sa na vlastnych chybach.
CPU : pardon, ktore CPU ma 60 pci-e liniek ? Ja som o tomto tocil mozes mat na doske multiplexovanych aj 200 liniek ked mas 28linkove cpu kde sa to vsetko zbehne ako zacpa na dialnici.
Holt ucime sa na vlastnych chybach.
CPU : pardon, ktore CPU ma 60 pci-e liniek ? Ja som o tomto tocil mozes mat na doske multiplexovanych aj 200 liniek ked mas 28linkove cpu kde sa to vsetko zbehne ako zacpa na dialnici.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
-
- Pokročilý používateľ
ja som len chcel povedat ze aj napriek PLX a akemukolvek multiplexingu nevieme vyuzit 60 liniek na PCI-e lebo to ziadny procesor nema.
A to ostatne to uz bolo len vyliatie srdiecka lebo ma skoro rozdrapilo ked som na toto "prisiel" tak sa to mozno niekomu bude hodit.
Neosadzajte karty do PCI-e 2.0 slotov, vzdy pouzivajte pci-e 3.0. Na tej rade nie je nic zvlastne alebo prekvapive, az na to ze niektori z nas maju viac ako 4 pci-e zariadenia a potom uz musis vyberat co kde strcis. A caka ta kopec prekvapeni, tak ako mna. Ked mas jednu alebo dve grafiky...
A to ostatne to uz bolo len vyliatie srdiecka lebo ma skoro rozdrapilo ked som na toto "prisiel" tak sa to mozno niekomu bude hodit.
Neosadzajte karty do PCI-e 2.0 slotov, vzdy pouzivajte pci-e 3.0. Na tej rade nie je nic zvlastne alebo prekvapive, az na to ze niektori z nas maju viac ako 4 pci-e zariadenia a potom uz musis vyberat co kde strcis. A caka ta kopec prekvapeni, tak ako mna. Ked mas jednu alebo dve grafiky...