TPLink archer vs Rampage V Extreme
Re: TPLink archer vs Rampage V Extreme
Pozri sa cez ten program na koľko Mbps Ti vysiela ten TP-Link.Môže sa stať že iba na 150Mbps.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
pohral som sa s nastavenim na routri:
40mhz, prehodil channel na 12 a poskocilo to z povodnych "216mbps" na 450mbps --- ale ked testujem rychlost na speedtest net,tak je to uplne rovnaka ak nie este horsia tragedia-vlastne to ide este horsie na tom chanely... pritom v okoli chystam len 1 wifi siet so signalom 1/5 cize to asi rusenie vyslovene nebude
taktiez som na svojom pc nastavil 40mhz channel a tak...
ale zatial nic moc.
40mhz, prehodil channel na 12 a poskocilo to z povodnych "216mbps" na 450mbps --- ale ked testujem rychlost na speedtest net,tak je to uplne rovnaka ak nie este horsia tragedia-vlastne to ide este horsie na tom chanely... pritom v okoli chystam len 1 wifi siet so signalom 1/5 cize to asi rusenie vyslovene nebude
taktiez som na svojom pc nastavil 40mhz channel a tak...
ale zatial nic moc.
Naposledy upravil/-a quicky v Ne 18. Okt, 2015, 18:13, upravené celkom 1 krát.
-
- Pokročilý používateľ
v novostavbe nebudem sekat plavacku sory preot sa tolko jbem s tymito rieseniami...moja idiocracy ,ze som to neriesil hned,ale spoliehall som sa na powerliny
Máš posledný firmware na routri a skúsil si aktualizovať ovládač na wifi karte ?Môžeš skúsiť sken cez ten program :
https://www.drivereasy.com
https://www.drivereasy.com
- Leon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
nj ja len srandujem ,.. ja prvé čo som si zapísal, keď sa budem budovať je, že rovno s elektrikou ťahať ethernetové káblequicky napísal:v novostavbe nebudem sekat plavacku sory preot sa tolko jbem s tymito rieseniami...moja idiocracy ,ze som to neriesil hned,ale spoliehall som sa na powerliny
.
-
- Pokročilý používateľ
ja uz fakt neviem co mam robit,vyskusal som 50000 moznosti...
teraz ked uz je to nadefault tak pre istotu mi upload viac ako 16mbps ani neukazuje... original idem plakat do kuta niekde
teraz ked uz je to nadefault tak pre istotu mi upload viac ako 16mbps ani neukazuje... original idem plakat do kuta niekde
Quicky, skús to otestovať tak, že notebook pripoj cez kábel k routru a potom z tvojho desktopu daj stiahnuť nejaký veľký súbor z notebooku. Počas toho sťahovania skús meniť polohu routra, otáčanie antén a aj polohu antény čo máš na desktope až kým nenájdeš optimum. Ak by ani to nepomohlo tak na skúšku by som do toho desktopu namiesto tej antény dal inú, napr. ak sa ti dá jedna anténa z routra vymontovať a daj ju do desktopu a skús takto. Napíš potom ako to dopadlo, som zvedavý.
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
presne to ma uz napadlo, kedze 2.4ghz pasmo pouziva 3 integrovane anteny a velke anteny pre 5ghz nic nerobia.
avsak v pc ma ta rampage doska nejake malicke konektory pre anteny,to zas nejaku redukciu by chcelo alebo co , druha vec ci vobec tie anteny vedia okrem 5ghz prijat aj 2.4ghz.. (zvlast z tych konektorov som uplny magor )
teraz to v podstate bezi priemerne 11ms, 80/80 down/up... a to pri 5ghz a signal 1/5... ziadne vypadavanie proste...
avsak v pc ma ta rampage doska nejake malicke konektory pre anteny,to zas nejaku redukciu by chcelo alebo co , druha vec ci vobec tie anteny vedia okrem 5ghz prijat aj 2.4ghz.. (zvlast z tych konektorov som uplny magor )
teraz to v podstate bezi priemerne 11ms, 80/80 down/up... a to pri 5ghz a signal 1/5... ziadne vypadavanie proste...
Anténa z routra by sa ti mala dať normálne namontovať rovno na dosku. Mal by tam byť rovnaký RSMA konektor ak sa nemýlim.
-
- Pokročilý používateľ
pozri to ...ale tie konektory na doske su strasne male... ta antena ma hadam 2x taky priemer konektor tiez som to skusal ma to napadlo.
Googlením som o tých konektoroch na doske moc nezistil, ale keď hovoríš, že sú menšie tak tam tú anténu samozrejme nedostaneš. Z fotiek to vyzeralo ako rovnaký konektor ako je na routri.
-
- Pokročilý používateľ
oniu tusim aj su RP-SMA male -antena ale tie anteny z routra su ine asi
-
- Pokročilý používateľ
mozme to locknut...
na nic lepsie nepridem
ked hram pustim si 5ghz (signal 1/5, okolo 11ms odovzva), ked idem stahovat torrenty tak 2.4ghz (4/5signal, vacsia odozva ale stahuje omnoho rychlejsie s kludom okolo 8-9mbs vytiahne)
na nic lepsie nepridem
ked hram pustim si 5ghz (signal 1/5, okolo 11ms odovzva), ked idem stahovat torrenty tak 2.4ghz (4/5signal, vacsia odozva ale stahuje omnoho rychlejsie s kludom okolo 8-9mbs vytiahne)