EVGA GTX 970 vs. MSI R9 390

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...

Ktorú kartu by ste zvolili ?

-> EVGA GTX 970 4GB
11
32%
-> MSI R9 390 8GB
23
68%

Celkom hlasov: 34

Používateľov profilový obrázok
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20

Re: EVGA GTX 970 vs. MSI R9 390

Príspevok od používateľa loleqboleq »

Asnod napísal:realne vysledky su zatial take ze tych 46% ako vidis z toho realne dostat mozes :rofl: co to je akoze nerealny vysledok ktory na ten slajd a prezentaciu niekto vymyslel aby sa nenudil?
takže ty hodnotíš tri obrázky s troma hodnotami, jo ? takže im jeden slajd spapkáme a z toho spravíme finálny úsudok, že presne takto to bude ? bez akýchkoľvek informácii ? ako chceš, ja "úžasne" slajdy, ktoré majú predávať bez akýchkoľvek reálnych info nežeriem

a k téme, ešte nezabúdať aj na Sapphirku
https://www.alza.sk/sapphire-r9-390-tri ... 675828.htm

osobne by to bola u mňa veľká dilema - ísť do vzhľadovo krajšej karty (ako sa to vezme) v podobe Gamingy alebo do karty s lepšími prevádzkovými vlastnosťami u sapphire + menej farebne orientovaného dizajnu
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: LG 48" C11 OLED Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
Asnod
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 25. Sep, 2013, 12:05

Príspevok od používateľa Asnod »

Ty si troll, ak to tak je prezentovane tak realne ta karta up to 46% dokaze z toho benefitovat. Nemozem za to ze niekoho IQ nepochopi ze irl to bude niekde okolo 15-20%. V kazdej scene aj v rovnakej hre to moze byt uplne inac.
Naposledy upravil/-a Asnod v Ne 25. Okt, 2015, 10:38, upravené celkom 1 krát.
Na nezmyselne komenty miestnych intelektualov nereagujem.
Pein
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 11. Sep, 2013, 09:20

Príspevok od používateľa Pein »

Sapphire vs MSI je dilema jak hovado.

V prospech MSI ale jasne hovori o rok dlhsia zaruka co sa u takeho komponentu ako je GPU moze realne zist. Skoda ze Sapphire dalo len 2 rocnu.
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20

Príspevok od používateľa loleqboleq »

Asnod napísal:Ty si troll, ak to tak je prezentovane tak realne ta karta up to 46% dokaze z toho benefitovat. Nemozem za to ze niekoho IQ nepochopi ze irl to bude niekde okolo 15-20%. V kazdej scene aj v rovnakej hre to moze byt uplne inac.
robíš závery zo slajdu, ktorý vlastne nič nehovorí, to je ako Microsoft víťazne pri predstavovaní Surfacebooku povedalo, že je 2x výkonnejší ako Macbook Pro - to sú tie prezentačné slajdy a informácie, ktoré jednoducho nemáš čo brať ako pravdu a reálny výsledok a nielen niečo nasimulované a to sa deje stále, takže prepáč ale nezaložím si celú "obžalobu" na jednom slajde z prezentácie :good:
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: LG 48" C11 OLED Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
Asnod
Používateľ
Používateľ

A cudoval by si sa ze to nieje pravda? Ved Macbooky neudrzia respektive neuchladia ani 100% load na cpu a vykon pada dole. :hysterical:
Spoiler: ukázať
Stale nechapes to, ze to nieje jeden slajd ale xyz benchmarkov z DX12 kde 970 totalne suxxuje clovek rozumny si tu kartu v zivote nekupi lebo ma viac defektov ako 20 rocna Lada, asynchronny computing pre gpu este len rozbieha, ten slajd poukazuje na to, ze tolko ta karta dokaze realne benefitovat a uz len na konzolach podla vyjadreni vyvojarov ziskavaju okolo 30% vykonu na asynchronnom computingu.

Pusti si nieco taketo, skus si nieco o tom zistit a mozno ti docvakne aj to, ze intel je daleko lepsie ready s IGPu na asynchronny computing ako Nv lineup a nebudem sa bavit s nikym ci sa to pouzivat bude alebo nie, este raz to zopakujem, mas to rovnaky pripad ako i3 vs i5. alu+fpu/graphics+compute :) bud sa prisposobia alebo budu predavat o chvilu trash ako AMD FX cpu. 1:21:46
ANONYM_a7

Príspevok od používateľa ANONYM_a7 »

Uz sa tu hadate o koninach a sory chlape strasne trepes. Nove mac pro 2015 bez problemu chladia 100% load na CPU a vykon nepadá nikde, to je pekné že pozeráš videá, iné je mať veci doma, testovať ich, mať osobnú skúsenosť. Úplne rešpektujem tvoje názory ale ty argumentuješ takými somarinami a slajdami že až.... ty sem zas drbnes video pasivne chladeneho mac 2015 čo je úplne mimo, úplne iný produkt, proste porovnávaš neporovnateľné :facepalm:

Osobne by som šiel do 970tky, 390ta je však veľmi pekne spravená karta a ich výkon je v podstate v praxi ekvivalentný. Vyber si podľa sympatií a vlastného úsudku. Hlavne nech sa ti nestane že budeš mať doma niečo, s čím nebudeš spokojný TY. Spokojný musíš byť ty, ty za to dávaš peniaze, tu ti môžu ľudia len poradiť, ale ak by z toho aj vyšlo že 970tka vychádza lepšie, a tebe sa z nejakého dôvodu stále viac pozdáva 390tka, vezmi 390tku ;)
Asnod
Používateľ
Používateľ

Ja neporovnavam MBooky ak si si nevsimol, akurat som napisal ci by sa cudoval ak by to aj nebola pravda, ak niekto dokaze dnes vydat nieco taketo :) napisal som zase Macbooky nie Macbooky pro. Ak by to nebola pravda tak uz davno mohli byt na sude za klamlivu reklamu.

Ten slajd je vsetko co oficialne vieme ze sa da dosiahnut, tak isto ako sme vedeli aj o nejakych 20-30% pri zacinani hyperthreadingu a kde sme dnes? Cim inym chces argumentovat? Nejakym Arkom ktory mal byt na DX12 uz nejaky ten piatok ale nieje lebo niekto ma prachy tak si zaplati delay lebo zrazu z +20% performance to pod DX12 na Nv suxxuje alebo tak isto Project Cars v ktorom sa po DX12 patchi zrazu zlahla zem? :hysterical:

Opravim ta, vykon je momentalne ekvivalentny pokial nedojde na VRAM.

Hlavne naco sa ma sem chodit poradit, ak si aj tak ma kupit to co chce on. To nemusi tu temu ani zakladat a moze si hodit kockami a bude spokojny.
dargy
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 30. Jan, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa dargy »

Per napísal:tie msi r9 390 su dake dive..dvaja tu mali dost **** terploty..akoby zle nasadeny chladic
To je problem vyrobcu grafickej karty, konktretne MSI. Na podobny problem som narazil pri kupe msi 280x. Teploty do neba a 90st. dosiahla uz do minuty v zatazi. Po blizsom preskumani proste nesedel chladic, kriva zakladna a mohol som dotahovat sruby do alleluja. Tak som tu kartu vratil predavajucemu. Ja by som volil asusku, bud strix alebo klasiku 390-ku od asusu. Ani 970-ka neni zla volba, ale s 8GB vram by som bol pokojnejsi.
ZDROJ: Seasonic G Series 550W GOLD MB: ASUS TUF Gaming B550-PLUS WI-FI II CPU: Ryzen 5 5600@4,6 GHz cooled by NOCTUA NH-U12F RAM: 2x8 GB Crucial Ballistix Black 3600MHz cl16 VGA: Sapphire Pulse RX 5700 8 GB + 2x Noctua NF-A12x15 Chromax PWM HDD: Samsung SSD 860 EVO 500GB + Kingstone SSD Now 64GB + 1TB WD Caviar Blue WD10EALS SOUND: Asus Xonar DX MONITOR: 34" LG 34UM68 DRIVING WHEEL: Logitech G25 RECEIVER: KINO: Yamaha RX-V557 + CANTON set 5.0 GLE series + subwoofer VELODYNE VX-10 STEREO: ONKYO A-5VL + Tannoy M1 HEADPHONES: Superlux HD330, Focal Sphear, Soundmagic e50 + LG V30 TV: Plazma P50X60 R.I.P. now TX-P50UT50
dexterav
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00

Príspevok od používateľa dexterav »

to napíš napr vlastníkom Fury :)
neviem prečo by 8GB malo byť nejaké + na GK ktorá je super na FHD a koniec
samozrejme neni to ani zápor ale + to bude iba vo veľmi špecifických prípadoch kedže ani fury si nevedie zle a má iba biednych 4GB
ono to je aj logické na 4k nestačí ani jedna a pri nižších rozliškách to zase neni až taký problém
tie výnimky čo sú...mno neamjú až takú super grafiku aby to neola skorej chyba v obraze ako nejaké plus
mordor žerie vram ako najatý ale vizuálne je to skorej priemer
taký witcher3 si vystačí +- z 2GB (max je okolo 2.5gb)a vizuálne je minimálne na slušnej úrovni že :D
proste o VRAM to ozaj nieje
samozrejme aj ja si myslím že o pár rokov bude 4GB už ozaj málo ale vtedy dnešké 6,8,12gb karty budú ozaj na 2 veci
Spoiler: ukázať
Intel Core i9 14900kf@6/6,2GHz,Strix Z790 F, 2X32GB6,8GHz CL32 Vengeancel, Asus TUF 4090 3/23GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s+A50s+T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 4070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X

motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander
Asnod
Používateľ
Používateľ

Pretoze cim viac toho dostanes za dany peniaz tym lepsie? Na pochopenie toho staci zdravy sedliacky rozum :rolleyes:

Návrat na "Nákupná poradňa"