Wi-Fi a/b/g/n/ac/ dual band

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
PETERPANs
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 05. Nov, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa PETERPANs »

No priznam sa, ze tema Wi-Fi ma dost zaskocila, nieco som vyhladal, ale informacii je strasne vela.

Chcel som kupit tablet, no v obchode mi nevedeli vysvetlit co obnasa pripojenie Wi-Fi a/b/g/n/ac/ dual band.

Tak predpokladam, ze prenosova rychlost asi nebude problem, skor dosah. Je tento druh pripojenia pripojitelny na mobilny internet? Alebo sa musi taky tablet stale nachadzat niekolko desiatok metrov pri nejakom statickom wifi zdroji?
CPU AMD Phenom II X6 1070T, Motherboard Gigabite GA-970A-UD3, Vengeance - 8GB Dual channel DDR3 memory kit - 1600 Mhz, VGA Gigabite Radeon R9 280X Windforce OC version, Case Coolermaster Centurion 5 II + extra fans NOCTUA NF-S12B redux-1200(back), NOCTUA NF-P14s redux 1200(up)
newmi
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 23. Jan, 2007, 08:00

Re: Wi-Fi a/b/g/n/ac/ dual band

Príspevok od používateľa newmi »

bohate ti staci ak ma tablet n-ko
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
geroswen
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 03. Jan, 2015, 23:54

Príspevok od používateľa geroswen »

Dual band je v radiovej komunikacii dost siroky pojem ale pokial je to napisane v suvislosti s Wifi, tak to znamena iba tolko, ze dokaze pracovat v pasme 2,4 GHz (standardy 802.11 a, b, g, n) aj 5 GHz (standard 802.11 ac). Na tablete by som neriesil, ci je dual band alebo nie.

S mobilnym internetom to nema nic spolocne. Keby podporoval mobilny internet, tak tam urcite napisu, ze ma podporu 3G, 4G (LTE) alebo nieco podobne.
Dell M4500 - i7-920xm @3.87Ghz, quadro 1800m
PETERPANs
Používateľ
Používateľ

Takze sa s nim napojim iba na nejaku lokalnu wifinu ak je free alebo mam heslo? V podstate si na neho nemozem teda kupit mobilny internet?

Kód: Vybrať všetko

Konektivita:MicroUSB, 3,5 mm jack
Bluetooth 4.0
GPS, Glonass
CPU AMD Phenom II X6 1070T, Motherboard Gigabite GA-970A-UD3, Vengeance - 8GB Dual channel DDR3 memory kit - 1600 Mhz, VGA Gigabite Radeon R9 280X Windforce OC version, Case Coolermaster Centurion 5 II + extra fans NOCTUA NF-S12B redux-1200(back), NOCTUA NF-P14s redux 1200(up)
geroswen
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 03. Jan, 2015, 23:54

Príspevok od používateľa geroswen »

Presne tak, podla toho co je v popise sa na mobilny internet nepripojis.

Niektori ludia to riesia tak, ze maju mobilny internet v telefone, na ktorom si vytvoria wi-fi hotspot a potom sa k nemu mozu pripojit napriklad s tabletom.
Dell M4500 - i7-920xm @3.87Ghz, quadro 1800m
PETERPANs
Používateľ
Používateľ

geroswen napísal:Presne tak, podla toho co je v popise sa na mobilny internet nepripojis.

Niektori ludia to riesia tak, ze maju mobilny internet v telefone, na ktorom si vytvoria wi-fi hotspot a potom sa k nemu mozu pripojit napriklad s tabletom.
Viem si teda hodit mobilny internmet na tento svoj mobil a vytvorit hotspot? http://www.gsmarena.com/sony_xperia_t-4899.php
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Príspevok od používateľa mp3turbo »

ano, vies, pretoze tato funkcionalita (wi-fi hotspot) bola do Android systemu pridana v roku myslim 2011 vo verzii 2.x
tvoj telefon ma 4.0 z vyroby, upgradovatelnu minimalne na v4.3, mozno aj vyssie. Urcite to pojde.

Na tablet je uplny nezmysel riesit tie najrychlejsie normy wifiny, teda AC a podobne, pretoze tam tu rychlost proste nevyuzijes. Je to rovnaka blbost ako riesit pocet rezervnych kolies na elektricke.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
newmi
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 23. Jan, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa newmi »

a keby si nam sem radsej linkol po akych tabletoch pokukujes? Nebolo by to lepsie? Aj cenovy strop daky. Mozno za danu cenu splasis tablet aj s 3G modulom.
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
PETERPANs
Používateľ
Používateľ

Tu je:

http://datacomp.sk/yoga-tablet-3-10-pro ... jpbwLerS70

Pravdupovediac, najviac ho chcem pre ten 70" projektor, nieco ako tablet a prenosna video premietacka. Vraj ma neskor prist aj LTE verzia. No neviem ci by som to vobec vyuzil. No a samozrejme, odhadujem ze LTE verzia bude radovo o 100 eur drahsia.
Hexaris

Príspevok od používateľa Hexaris »

Tak ten projektor bude des a hroza ... ze na 70" :facepalm: na toto by mal byt zakon a mali by sa za to stinat hlavy. Inak podla mna v tej cene by si zohnal aj ked mozno pouzity ipad s 3G a rozhodne to bude lepsie. Ak teda nepocitas s marketom typu uloz.to ...
PETERPANs
Používateľ
Používateľ

Lukas Matula napísal:Tak ten projektor bude des a hroza ... ze na 70" :facepalm: na toto by mal byt zakon a mali by sa za to stinat hlavy. Inak podla mna v tej cene by si zohnal aj ked mozno pouzity ipad s 3G a rozhodne to bude lepsie. Ak teda nepocitas s marketom typu uloz.to ...
No je mi jasne, ze to nebude domace kino ale nieco si na tom pozries.

A Apple? Co ti ja viem, ja pouzivam micro SD dost. Apple to proste nema. Mne je jednoduchsie vybrat svoju 64 GB micro SD kartu z jednej z kamier a hodit ju do tabletu a premietat alebo iba pozerat na obrazovke svoje veci. A potom iTunes ... ved kto by chcel na tablete iTunes? Zvlast ak nie stale je net a stale zapinat rezim offline ... mne pride Apple skor ako basa. Jeden hardware, jeden software, jedne doplnky ... Ale je to znacka hej, je to prestiz mat jablko. Ja to nikomu neberiem, kto chce zit ako applak, ved nech. Maju kvalitne veci to nespochybnujem no nech si to kupuje niekto, kto ma o nich zaujem.

Chcel som uz davnejsie mat projektor zabudovany v niecom, a aby bol taky prenosny. Viac zariadeni v jednom. Aj kreslit sa na nom da ...

Návrat na "Nákupná poradňa"