Projektor na filmy

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
zwARO
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 13. Okt, 2007, 08:00

Projektor na filmy

Príspevok od používateľa zwARO »

Hello,

ohladom projektorov viem nic :) Chcem to do obyvacky namiesto telky.

- ake rozlisenie? predpokladam, ze menej ako fHD je k nicomu na filmy
- ako to napajat? Utiahne mi wifi nejake ~10GB .mkv
- su aj projektory na baterky? Sekaniu do steny / vedeniu kablov v liste sa neda vyhnut?
- aku svietivost potrebujem aby som mal dobry zazitok pri zaluziach a letnych dnoch?
- aku maju zivotnost?
- chcel by som nejake platno s ramikom, aby to bolo "fancy"

ak je tu niekto, kto sa vyzna, tak budem rad za kazdu radu :)

alebo sa na to vykaslat a kupit klasicku telku?
Andre
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00

Re: Projektor na filmy

Príspevok od používateľa Andre »

aspon uhlopriecku si mohol napisat
cenovy strop?
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
zwARO
Používateľ
Používateľ

cim vacsie tym lepsie
~ 600e, ale nerozmyslal som zatial nad tym, cize som pripustny aj vyssej cene, ak to bude stat za to
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa quicky »

ja som mal limit do 1500e ale rozhodol som sa pre benq w1070,je to proste pecka za par korun a rozdiel medzi nim a projektorom do 1500nepoznas...pozeram cca kazdy den 2hodiny minimalne uz rok a nic nahradna lampa do 100e... premietam na sedu matnu stenu...platna som riesil jedine s ramom aspon 92" su z ebay a pod v cene od 300e hore,ale je vela diy moznosti za cca 50eur ale mne bolo najlahsie namalovat kvalitnou farbou stenu a mega spokojny;))

su aj wifi konkretne aj moj modul ale mkv neviem ci potiahne, ziadne baterky nehrozia,existuju aj listy roznych farieb vzorov...
zwARO
Používateľ
Používateľ

tak pozeral som, ze aj tie platna byvaju mrte drahe. Toto sa mi zda celkom pekne, ale to by som kupoval az o 3 mesiace a dale

https://www.alza.sk/elite-screens-rolet ... d=18843280

pozeral som ten benq a pisu, ze vela hreje a je hlucny + piskanie v stand-by, nemas tieto skusenosti?

pripadne ani tento nevyzera zle a je tam aj nejake platno zakladne, ale asi male

https://www.alza.sk/optoma-hd141x-platno-d2739249.htm

Na co sa mam zamerat pri vybere?

ak sa mi podari, tak zajtra odfotim izbu a odmeram stenu, ale myslim, ze tych 150" by ma uz vedelo ukojit :D
Andre
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa Andre »

http://www.hdtvtest.co.uk/news/benq-w10 ... 303917.htm
otazne je ci odvtedy nevybelo nieco nove, cize googli konkurenciu k nemu za posledne mesiace
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
zwARO
Používateľ
Používateľ

ok takze dajme tomu, ze sa tu bavime o rozpocte do 900E aj s potencionalnym platnom 150"

ake su moznosti TV? ma to vyznam riesit, jedine + co ja vidim je komfort, nemusim nikde tahat kable, davat nic na stenu etc.

vysiel aj novsi, ale tam je zas cenovka 823e

http://www.digitalversus.com/video-proj ... /test.html

dost su tam vycitane duhove efekty a prave som si spomenul, ze ked som mal raz pozicany projektor od kamosa, tak ja som to videl uplne zretelne, zatial co priatelka skoro vobec, tym padom predpokladam, ze som na to citlivy. Je teda vobec vhodne riesit DLP projektor, kedze ako som pocital je to feature...
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

skusenosti: kym som nemal uplne odhlucneny pc tak som projektor nepocul,nohuzial teraz je hlucny co je relativny pojem pre kazdeho inak ale pocut ho je...kazdy projektor kuri a ma ventilator...

po druhe,hovoris o platne 150palcov.... moja otazka ako daleko od platna chces mat umiestneny projektor,je dobre si uvedomit ze kazdy projektor ma svoju projekcnu vzdialenost.... napr z 3.2metra viem spravit maximalne 100palcov cca, tzn ze najskor nam povedz z akej dialky chces premietat ;)

resp googli benq w1070 throw distance napr alebo benq w1070 screen calculator...konkretne pre tvoj moj projektor si vies naklikat a uvidis moznosti;) dalsia vec uchytenie,neni to nijak easy si to cele sam spravit nastavit vypocitat...

v kazdom pripade projektor je top a ziadna tv to nenahradi...

dalsia vec rolovacie platna hlavne manualne vynechaj,po par mesiacoch pouzivania buudu hocijako pokrutene...
zwARO
Používateľ
Používateľ

no to este neviem, tu vzdialenost :) poriesim s fotkami, ked sa tam dostanem

http://www.itnews.sk/spravy/tlacove-spr ... omace-kino

pozeral som tieto, tento nevyzera zle predbezne, este ale nie su vonku moc recenzie https://www.alza.sk/epson-eh-tw5350-d37 ... d=18843295

recka: http://www.projection-homecinema.fr/201 ... eh-tw5350/#

PC mam ultra tichy :)

takze na platno radsej uplne kaslat a davat to na stenu?
Hexaris

Príspevok od používateľa Hexaris »

Ak mas cistu stenu (bielu) nie je problem. Dnes by som uz asi dlp nebral, 3lcd pokrocilo a ten Epson je v poho co si nasiel. Pripadne optoma alebo Panasonic, ale dobra modelova rada sa ani u nas neda zohnat :-/. V eko mode nebudes mat pri normálnom dni problem. A rozhodne minimalne FHDm zalezi teda aky mas zrak, ale to mas tak na 300-350cm uhlopriecku so vzdialenosti cca 4-5m.
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

ak nemas na kvalitne ramove platno .... diy :) tj. pekna stierka /ak nemas + matna seda farba (oramovat drevenymi listami (5korun v baumaxe), nastriekas na cierno alebo ich "obalis hrubou latkou -ako zavesy" ,tym si spravis kvazi ram :) a premietas na stenu a je to pecka :)

ten epson nepoznam,realne moze byt fajn,w1070 je starsi projektor ale v tej cene bezkonkurencny:)
zwARO
Používateľ
Používateľ

no mne vadi ta duhovost, fakt som mal na to nervy. Myslel som, ze je to vada kusu, nebol to moj projektor, tak som to neriesil. Ale zjavne je to technologiou DLP. Tym padom ide uplne mimo vyber, to nie som ochotny akceptovat s mojimi ocami :D

pockam este ake budu ohlasy na tie nove epsony, ani tie stare nevyzerali nejako zle. Neponahla mi to vobec.
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

duhovost je skorej od kusu ako od technologie...ja ztiadnu duhu nemam ani omylom :) a to som dost citlivy na obraz,aj ked na zvuk som hluchy jak patron :D

fakt ja nemozem povedat nic len wow na ten projektor,nastavil som si profil podla navodu a pecka!

Návrat na "Nákupná poradňa"