SAT HD prijímač na Skylink cca 70 €
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
SAT HD prijímač na Skylink cca 70 €
Čaute,
poraďte nejaký HD prijímač na Skylink.
Cena cca 70 eur, +/- 5
Požiadavky:
- spoľahlivosť
- prehľadné uživateľské rozhranie /je to pre rodičov, takže jednoduchosť je plus/
- fast scan, automatický update nových programov a možnosť nahrávania na USB poteší
Zatiaľ mám vyhliadnuté https://www.alza.sk/synaps-zr-3000-skyl ... 926946.htm , ale vôbec sa v tom neorientujem, takže hľadám usmernenie.
Dík.
poraďte nejaký HD prijímač na Skylink.
Cena cca 70 eur, +/- 5
Požiadavky:
- spoľahlivosť
- prehľadné uživateľské rozhranie /je to pre rodičov, takže jednoduchosť je plus/
- fast scan, automatický update nových programov a možnosť nahrávania na USB poteší
Zatiaľ mám vyhliadnuté https://www.alza.sk/synaps-zr-3000-skyl ... 926946.htm , ale vôbec sa v tom neorientujem, takže hľadám usmernenie.
Dík.
Spoiler: ukázať
Re: SAT HD prijímač na Skylink cca 70 €
skus pozret cryptobox 600,650.....
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 05. Jan, 2008, 14:00
Ešte by bolo dobre vedieť či potrebuješ na novú kartu M7. Alebo na starú Irdeto.
Ako ti poradil miroh tak cryptobox 600vka je bez CI šachty takže podporuje len Irdeto, tie staršie karty a cryptobox 650ka má už tú šachtu a dá sa do nej kúpiť čítačka, ktorá tie nové karty dekoduje. Tá čítačka stojí cca 25€ tuším.
Ako ti poradil miroh tak cryptobox 600vka je bez CI šachty takže podporuje len Irdeto, tie staršie karty a cryptobox 650ka má už tú šachtu a dá sa do nej kúpiť čítačka, ktorá tie nové karty dekoduje. Tá čítačka stojí cca 25€ tuším.
- scpeter1
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 13. Aug, 2006, 02:00
zalezi aku mas kartu.Ak mas ICE kartu tak Cryptobox 650HD,ak mas M7 tak su kup licencovany prijimac od Skylinku.
Lenovo IdeaPad y560,120GB Samsung 840 SSD,VU+Uno 4K SE,Samsung Galaxy Note 4,root,UPC Fiber Power 130/10
- mino_85
- Pokročilý používateľ
Zistím a dám vedieť jak s kartou, ale mala by to byť Irdeto. Viem že sa tam pred časom menila karta kvôli tomu, že končil CryptoWorks či čo... každopádne overím. Dík za tipy.
- scpeter1
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 13. Aug, 2006, 02:00
ak mas irdeto,chod do licencovaneho prijimaca Skylinku,alebo pories to inak......
Lenovo IdeaPad y560,120GB Samsung 840 SSD,VU+Uno 4K SE,Samsung Galaxy Note 4,root,UPC Fiber Power 130/10
-
- Používateľ
Prečo by mal ísť do licencovaného, keď mu to pojde aj v tej 650ke
- mino_85
- Pokročilý používateľ
OK, takže karta je teda Irdeto.
Čo to znamená s ohľadom na tieto Cryptoboxy? Treba tam dokúpiť čítačku, alebo je to už v balíku?
Čo to znamená s ohľadom na tieto Cryptoboxy? Treba tam dokúpiť čítačku, alebo je to už v balíku?
-
- Používateľ
Na irdeto netreba, iba v prípade prechodu na M7 (to je tá nová karta). Ak si zakúpiš z niektorého eshopu zaoberajúcimi sa satelitnou technikou tak ti vedia naladiť všetky kanaly na skylink pred odoslaním, takže len zapojíš dáš kartu a pozeráš.
- mino_85
- Pokročilý používateľ
Dík. Pre istotu ešte foto karty, nech niečo nepokašlem.
Rozdiel medzi 600 a 650 je teda len slot pre čítačku M7, ak som dobre prelúskal špecifikácie. Má to nejakú pridanú hodnotu? Resp. je reálne, že to budem do budúcna potrebovať?
Ide o to, že momentálne je tam nonHD prijímač, ktorý dožíva, problémy s diaľkovým ovládaním a pod.., takže namiesto toho aby som do toho vrážal ďalšie peniaze radšej poriešim novú mašinu, len si chcem byť istý, že tam nebude nejaké technické obmedzenie čo ma to donúti o 2-3 roky zas meniť. Chápem, že nikto dopredu nevie Skylink politiku /no comment k tomu/, ja len či je ešte niečo na čo treba myslieť.
Rozdiel medzi 600 a 650 je teda len slot pre čítačku M7, ak som dobre prelúskal špecifikácie. Má to nejakú pridanú hodnotu? Resp. je reálne, že to budem do budúcna potrebovať?
Ide o to, že momentálne je tam nonHD prijímač, ktorý dožíva, problémy s diaľkovým ovládaním a pod.., takže namiesto toho aby som do toho vrážal ďalšie peniaze radšej poriešim novú mašinu, len si chcem byť istý, že tam nebude nejaké technické obmedzenie čo ma to donúti o 2-3 roky zas meniť. Chápem, že nikto dopredu nevie Skylink politiku /no comment k tomu/, ja len či je ešte niečo na čo treba myslieť.
- pepkopav
- Notebook expert
- Dátum registrácie: Ne 19. Feb, 2012, 19:05
https://satelity.ellano.sk/32186/mascom ... eady).html
ja mam presne takyto cesky zazrak,som s nim spokojny,ma predinstalovane programy,lahke ovladanie...je presne na tieto karty,tiez mam taku...tuner som tiez menil kvoli HD vysielaniu,stary to nemal...
ja mam presne takyto cesky zazrak,som s nim spokojny,ma predinstalovane programy,lahke ovladanie...je presne na tieto karty,tiez mam taku...tuner som tiez menil kvoli HD vysielaniu,stary to nemal...
ASUS ROG Strix G18 Intel Core i9 14900HX,RAM 32GB DDR5,NVIDIA GeForce RTX 4060,SSD 2000Gb,IPS 2560X1600,Windows 11...
-
- Používateľ
Ja osobne mám už asi 4rok AB Cryptobox 450HD a nemám s ním problém, používal som v nom takú istú kartu ako máš ty, lenže po tom ako začal Skylink zvyšovať ceny, tak som prešiel na card sharing cez NET.
Za mňa odporúčim tú 650ku. Jednu som kupoval známemu a neni problém.
Za mňa odporúčim tú 650ku. Jednu som kupoval známemu a neni problém.
- mino_85
- Pokročilý používateľ
OK, pôjdem do 650. Vďaka ti za radu, aj ostatným.
- pepkopav
- Notebook expert
- Dátum registrácie: Ne 19. Feb, 2012, 19:05
ten Cryptobox 650HD nema certifikaciu Irdeto...radsej si over ci ti tam karta naisto pojde...
ASUS ROG Strix G18 Intel Core i9 14900HX,RAM 32GB DDR5,NVIDIA GeForce RTX 4060,SSD 2000Gb,IPS 2560X1600,Windows 11...