Zdravím,
zostava z popisu, všetko beží dobre, ale poslednú dobu som si všimol, že sa mi sem-tam objavuje také akoby puknutie/prasknutie zo skrinky. Niečo ako zvuk, ktorý vydáva zdroj, keď sa PC zapína/vypína. Niekedy to nepočujem celý deň, inokedy aj 3x za pol hodinu. Vôbec netuším, odkiaľ to môže ísť, ani čo takéto zvuky vydáva. (elektrotechniky som dutý ) Skúsim to nahrať, ale ťažko, keď to sú random prasknutia.
mne to vydava tiez,pride mi to ,ze sa vyhreje skrinka a potom zacina rodeo ale zas je to tak raz za hodinu mozno,aj to nie vzdy zaregistrujem,neni to nic strasne
Pri zapínaní a vypínaní v týchto zdrojoch "praská" relátko = vlastnosť nie chyba. Presne takto to robí aj zvukovka ASUS (u mňa Essence STX STXII) teda ako píše vyššie STIV. To je špecifický zvuk niečo ako PUK/PUK za sebou a potom už ok. Ostatné môže byť teplom sa rozťahujúci sa plast.
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
tak ja tu zmeny teploty nemám žiadne keď som 3hodiny len na webe+terminál+hudba, tak sa to tu veľmi nenahrieva... a aby som upresnil, tak ten zvuk ide niekde z vnútra skrinky, len neviem konkrétne od ktorého komponentu... ale keď vravíte, že to nič nie je, tak dám komp na zem a snáď to nebudem počuť... úplne mi to pripomína to spínanie zdroja
no silne pochybujem... teraz som vyvetral tak, že asi bundu idem obliekať a ticho jak v hrobe tu je... večer napr. už nevetrám(až pred spaním) a kľudne to počujem aj viackrát to "spínanie/pukanie"
Edit: no ta presklená bočnica to môže robiť... raz keď som niečo riešil v kompe, tak som si ju položil za seba na stoličku a keď bolo hotovo, tak som nedal naspäť bočnicu, ale sadol som si ohla sa luxusne aj to "sklo" ale ohol som to rukou v pohode naspäť - aspoň približne... trošku ťažšie sa zasúva (rozumej treba použiť kladivo), ale inak v pohode... nevidieť ani na "skle" ani na bočnici, že bola ohnutá