HDD ~3TB sekundarny do PC k SSD
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
HDD ~3TB sekundarny do PC k SSD
hoj, ake su teraz dobre 3-4TB disky?
prestava mi stacit 1TB a pozeram ze uz 3-4TB niesu ani nejak katastrofalne drahe...
bude to primarne cisto na data, vacsinu podstatnych veci mam na 240GB SSD, ale budu na tom aj steam hry atd. takze nech to ma rozumne prenosove rychlosti a spolahlivost... a este nizku hlucnost / vibracie idealne
disky uz dost dlho neledujem, tak som zvedavy ze co je teraz take naj
za normalnych okolnosti by som tam praskol najlacnejsi seagate, ale nemam predstavu jak su na tom teraz - napr.:
https://www.alza.sk/seagate-barracuda-7 ... d=18849714
prestava mi stacit 1TB a pozeram ze uz 3-4TB niesu ani nejak katastrofalne drahe...
bude to primarne cisto na data, vacsinu podstatnych veci mam na 240GB SSD, ale budu na tom aj steam hry atd. takze nech to ma rozumne prenosove rychlosti a spolahlivost... a este nizku hlucnost / vibracie idealne
disky uz dost dlho neledujem, tak som zvedavy ze co je teraz take naj
za normalnych okolnosti by som tam praskol najlacnejsi seagate, ale nemam predstavu jak su na tom teraz - napr.:
https://www.alza.sk/seagate-barracuda-7 ... d=18849714
Steam: michalsveto
Spoiler: ukázať
- warrior606
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 20. Aug, 2013, 17:55
Re: HDD ~3TB sekundarny do PC k SSD
Tu barracudu mam doma. Nie je zla ale hlucna. Isiel by som do WD Red
https://www.alza.sk/wd-red-3000gb-64mb- ... 342212.htm
https://www.alza.sk/wd-red-3000gb-64mb- ... 342212.htm
- landrower
- Pokročilý používateľ
pokial viem red-ka maju predurcenie do NAS, akurat je otazka co to presne znamena, ale kedze maju nizsie otacky a spotrebu tipujem ze aj prenosove rychlosti nebudu bohvie co
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 05. Jan, 2008, 14:00
Síce vlastním 1TB verziu WD RED ale mal som hu možnosť porovnať z BLACK verziou a pre bežné veci ako inštalovanie hier,programov, kopírovanie na externý HDD cez USB 3.0, spúšťanie hier. V týchto prípadoch som tam nevidel rozdiel. Jedine v kopírovaní ale inak nie.
Ja odporúčam RED stojí za to. Inak popozeraj sa aj po novej verzii Toshiby tá je jedna z najrýchlejších diskov.
Ja odporúčam RED stojí za to. Inak popozeraj sa aj po novej verzii Toshiby tá je jedna z najrýchlejších diskov.
3TB od seagate určite nebrať... s tými diskami bolo toľko prúserov, že sa tomu radšej vyhnúť. Napr. http://www.myce.com/news/large-amount-o ... ive-72795/
6TB WD Red mám v NASku 2 kusy a bežia ako hodinky - 110MB/s prenosová rýchlosť po kábli. Black podľa mňa zbytočne ako sekundárny disk. Ja mám v kompe k SSDčku Green, na ktorom som upravil čas kedy sa parkuje hlava a ide to tichúčko a rýchlo. Red(iba prezlečený Green) má o rok dlhšiu záruku, tak by som volil 4TB Red. Prípadne 2x2TB do RAID1, ak chceš mať aspoň akú takú zálohu. Samozrejme zálohu musíš robiť aj externe, ale stále lepšie mať pole ako jeden disk, ktorý keď ti prdne, tak si skončil. Ak ale budeš mať fakt nedôležité údaje na disku, tak 4TB + nejaká externá záloha dôležitých častí.
6TB WD Red mám v NASku 2 kusy a bežia ako hodinky - 110MB/s prenosová rýchlosť po kábli. Black podľa mňa zbytočne ako sekundárny disk. Ja mám v kompe k SSDčku Green, na ktorom som upravil čas kedy sa parkuje hlava a ide to tichúčko a rýchlo. Red(iba prezlečený Green) má o rok dlhšiu záruku, tak by som volil 4TB Red. Prípadne 2x2TB do RAID1, ak chceš mať aspoň akú takú zálohu. Samozrejme zálohu musíš robiť aj externe, ale stále lepšie mať pole ako jeden disk, ktorý keď ti prdne, tak si skončil. Ak ale budeš mať fakt nedôležité údaje na disku, tak 4TB + nejaká externá záloha dôležitých častí.
Pokojne zober 3TB RED, mam dva a co sa tyka aj hlucnosti aj prenosovej rychlosti to je uplne v pohode. Zda sa mi, ze BLUE vibruje a je pocutelnejsi viac.
CPU: R9-5900X Cooler: Kraken X62 MB: x570 TUF PRO (Wi-Fi) GPU: RTX 3080 Ti Suprim X
RAM: GSkill 64GB 3600CL16 SSD OS: Corsair MP600 PRO XT 2TB
SSD: Micron 7400 PRO 3840BG, PNY CS3040 2TB, Kingston KC600 1TB PSU: Corsair HX1000 CASE: Fractal Torrent
RAM: GSkill 64GB 3600CL16 SSD OS: Corsair MP600 PRO XT 2TB
SSD: Micron 7400 PRO 3840BG, PNY CS3040 2TB, Kingston KC600 1TB PSU: Corsair HX1000 CASE: Fractal Torrent
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Akurát som tu chcel dať info o Seagate
Tu sú aj tabuľky s číslami konkrétnych modelov
https://www.backblaze.com/blog/what-har ... uld-i-buy/
Tu sú aj tabuľky s číslami konkrétnych modelov
https://www.backblaze.com/blog/what-har ... uld-i-buy/
-
- Používateľ
Ja som čítal problémy Seagate SV35 to sú že riadne s***y disky, síce sú rýchle ale kazové.
Z vlastnej skúsenosti viem, že nebrať SAMSUNG, aj keď mám jeden v PC 1TB ale už beží 2rok bez problémov.
Z vlastnej skúsenosti viem, že nebrať SAMSUNG, aj keď mám jeden v PC 1TB ale už beží 2rok bez problémov.
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Tak mne beží zrovna kazová 3TB Barracuda už asi štvrtý rok v pohode, ale čísla sú čísla.
Používam disky Seagate SV35 a doteraz žiadný problém a doteraz som žiadný disk z tejto série nemusel reklamovať.A kazí sa všetko čo sa môže pokaziť.
-
- Používateľ
To je pravda. Je to kus od kusu. Ale s kvality samsung diskov som sklamany pretoze v NTB som musel menit asi uz 10ks diskov samsung ld 160gb az po 1tb. Mali zle sektory vsetky a nie len urcity usek ale roztrusene v celej kapacite disku. Je pravda ze som menil par krat uz aj WD ale jeden mal nabehane 7rokov a druhy cez 3 roky.
Co som spominal tie TOSHIBA hdd niekto ich nahodou nevyskusal ??
Co som spominal tie TOSHIBA hdd niekto ich nahodou nevyskusal ??
tak to mozes na barracudy a blacky zabudnut.landrower napísal:a este nizku hlucnost / vibracie idealne
.
V NTB používam iba Seagate alebo WD.To isté aj v PC a radšej si doplatím tých pár € naviac za 3ročnú záruku pri diskoch do PC.
Možno aj kvôli kazivosti.
Možno aj kvôli kazivosti.
- landrower
- Pokročilý používateľ
akoze, mam 1TB seagate barracudu a ten je v poho tichy (teda, v unosnej miere, zatial vacsina hdd co som mal bola o dost hlucnejsia)
kazdopadne, ak su momentalne poruchove tak tomu sa radsej vyhnem, presne take info hladam
kazdopadne, ak su momentalne poruchove tak tomu sa radsej vyhnem, presne take info hladam
Presne tak, kúp si niečo menej kazivé a budeš to práve Ty, komu sa to pokazí.