HDD ~3TB sekundarny do PC k SSD
Re: HDD ~3TB sekundarny do PC k SSD
Áno, tak radšej nech kúpi niečo, čo je štatisticky podložené, že je kazivé a nech sa modlí, že jemu sa to nepokazí.
To jak keby si hovoril, že sa oplatí kúpiť 1.2TSI z prvých rokov výroby s tou retiazkou, lebo veď aj 3,6FSI sa ti môže pokaziť. Jasné, že všetko sa ti môže pokaziť, ale predsa nepôjdeš do niečoho, čo už dopredu vieš, že má vysoké percento kazivosti.
To jak keby si hovoril, že sa oplatí kúpiť 1.2TSI z prvých rokov výroby s tou retiazkou, lebo veď aj 3,6FSI sa ti môže pokaziť. Jasné, že všetko sa ti môže pokaziť, ale predsa nepôjdeš do niečoho, čo už dopredu vieš, že má vysoké percento kazivosti.
Spoiler: ukázať
Používam to, čo mám sám overené.Nesledujem to strašenie s kazivosťou.Ako som už napísal v tom malom percente kazivosti môže byť práve on s novým diskom , ktorý je menej kazivý.Takže pozor pri kúpe disku.Bu bu bu ...
Naposledy upravil/-a 4040 v Ne 15. Nov, 2015, 18:45, upravené celkom 1 krát.
Mal si tých diskov 100+? Lebo keď si mal jeden, tak to nie je "overené", ale náhoda a nič nehovoriaci údaj.
Seagate SV35 používam už dosť dlho nato aby som im veril.Nielen pre seba.Teraz mám aj WD Red, Purple ... ktoré pred 10 rokmi neboli.
Ale mne je to jedno čo si kúpi.Kúpil som aj SSD , ktoré vydržalo 3 hodiny , takže tak.
Aby som nezabudol , používam 3TB Seagate SV35.Zatiaľ beží , záruka 3 roky.
Ale mne je to jedno čo si kúpi.Kúpil som aj SSD , ktoré vydržalo 3 hodiny , takže tak.
Aby som nezabudol , používam 3TB Seagate SV35.Zatiaľ beží , záruka 3 roky.
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
fakt tu netuzim sledovat spekulacie dotahovanie sa a dristy uzivatelov ktorych ani nepoznam ,
ak nemate nieco k veci chodte sa hadat volakde do krcmy
ja tiez mozem vychadzat zo svojej statistiky co tych par desiatok diskov co som mal jediny co sa pokazil kedy bol WD (ostatne skor moralne zastarali), tak si nikdy nekupit wd.
kym cloveku neprejde niekolko tisic kusov rukami, moze vediet velke kulove.
a to vacsinou teda vie len vyrobca, alebo vyznamni velkoobchodnici. a sem tam take info leaknu. a niekto sa k nim dostane. a kedze sa mi nechce tolko hladat, ak niekto taku statistiku aktualne pozna, to ma zaujima. nie ze ja som mal jeden, dva, tri kusy a su OK. btw, casto ma jeden model rozne revizie a chyba sa opravi alebo zhorsi medzi jednotlivymi...
cize este raz: nerelevantne dotahovanie sa bokom, kazdy moze povedat s cim ma dobru skusenost ale fakt nevidim zmysel sa tu okolo toho motat. este jeden taky OT a nahlasujem to.
ak nemate nieco k veci chodte sa hadat volakde do krcmy
ja tiez mozem vychadzat zo svojej statistiky co tych par desiatok diskov co som mal jediny co sa pokazil kedy bol WD (ostatne skor moralne zastarali), tak si nikdy nekupit wd.
kym cloveku neprejde niekolko tisic kusov rukami, moze vediet velke kulove.
a to vacsinou teda vie len vyrobca, alebo vyznamni velkoobchodnici. a sem tam take info leaknu. a niekto sa k nim dostane. a kedze sa mi nechce tolko hladat, ak niekto taku statistiku aktualne pozna, to ma zaujima. nie ze ja som mal jeden, dva, tri kusy a su OK. btw, casto ma jeden model rozne revizie a chyba sa opravi alebo zhorsi medzi jednotlivymi...
cize este raz: nerelevantne dotahovanie sa bokom, kazdy moze povedat s cim ma dobru skusenost ale fakt nevidim zmysel sa tu okolo toho motat. este jeden taky OT a nahlasujem to.
Steam: michalsveto
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
SV35 su určene na 24/7 video streamy .. maju na to optimalizovane firmware a aj algoritmy na opravu chyb ....
Je na kazdeho uvazeny a rozume ci ho pouzije alebo nie
datasheet
osobne by som isiel na data do red-u ... tam neni co pokazit
Je na kazdeho uvazeny a rozume ci ho pouzije alebo nie
datasheet
osobne by som isiel na data do red-u ... tam neni co pokazit
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345
Tuna turbo pisal nieco malo o tych SV diskoch.. http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopi ... 3#p1196743
.
vyhni sa prosto Seagatu a mal by si mať solídnu šancu na úspech, podľa toho čo som postol ja a mino_85... ak chceš rýchly disk/hlučnejší tak Black, ak oželieš trošku menšiu rýchlosť(rádovo 20-50MB/s) a chceš tichší, tak Red. Osobne by som k SSD doporučoval Red, kvôli tichosti a myslím si, že keď máš SSD, tak HDD ti nejak extrémne rýchle netreba, ale to už ty musíš vedieť, či tú vyššiu rýchlosť využiješ.
stiv: po tvojom linku už rozumiem, prečo 4040 tak bráni tie Seagaty...
stiv: po tvojom linku už rozumiem, prečo 4040 tak bráni tie Seagaty...
Ešte by som aj zvážil RED PRO https://www.alza.sk/wd-red-pre-3000gb-6 ... d=18852387.
7200 RPM a 5 ročná záruka.
7200 RPM a 5 ročná záruka.
- landrower
- Pokročilý používateľ
raid neplanujem, a je to prevazne na filmy /hudbu / steam kniznicu,
myslim ze prekusnem o par sekund (ak vobec) dlhsie nacitavanie hry a pojdem do wd red,
uvidime co to da dlhodobo, kazdopadne ticho mi je trochu prednejsie jak rychlost takze dufam ze nebude citit nejaky rozdiel ale vacsinu casu asi ne, ved aj fullHD video je len nejak okolo 35MB/min, co da snad kazdy disk dnes
tak bude tento tu>
https://www.alza.sk/wd-red-3000gb-64mb- ... d=18849714
myslim ze prekusnem o par sekund (ak vobec) dlhsie nacitavanie hry a pojdem do wd red,
uvidime co to da dlhodobo, kazdopadne ticho mi je trochu prednejsie jak rychlost takze dufam ze nebude citit nejaky rozdiel ale vacsinu casu asi ne, ved aj fullHD video je len nejak okolo 35MB/min, co da snad kazdy disk dnes
tak bude tento tu>
https://www.alza.sk/wd-red-3000gb-64mb- ... d=18849714
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
ty wogo a fakt, Blacky su dokonca o 10eur lacnejsie nez Red Pro tam kde som pozeral.
WD stale marketuje Blacky ako DESKTOP disky, kdezto Red Pro maju destinaciu 24x7 NAS.
Chcem len povedat ze WD Red v ziadnom pripade nie je "len napimpovany" WD Green.
WD stale marketuje Blacky ako DESKTOP disky, kdezto Red Pro maju destinaciu 24x7 NAS.
Chcem len povedat ze WD Red v ziadnom pripade nie je "len napimpovany" WD Green.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- landrower
- Pokročilý používateľ
neviem co tym chces povedat uplne, kazdopadne chapem zaradeniu.
verim ze v tomto pripade nebude problem pouzit red ako desktop, obzvlast ked to neni systemovy disk
verim ze v tomto pripade nebude problem pouzit red ako desktop, obzvlast ked to neni systemovy disk
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
samozrejme ze nebude, veselo do toho.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Od 1994 mi preslo rukami asi 40-50 diskov roznych znaciek a velkosti. Okrem prveho, ktory bol vady uz asi z vyroby, lebo ked sa zahrial na na leziaka vykazoval divne zvuky a zastavoval sa (polozeny na bok nebol najmensi problem) som nemal ani jeden problem.
To, ze mi disk spadol na zem, ked som ho vyberal z kompu a uz nesiel sa neda povazovat za chybu disku.
Na druhej strane som mal kolegu, ktoremu horeli disky pod rukami. Asi ich mal pohlavne, t.j. d***e sa vsetko na co sahnu.
Su serie, ktore sa kazia castejsie ako obycajne. Napr. verzia 160GB IBM z Madarska - ale mne fungoval cca 10 rokov v HDD prehravaci(nahrada set top boxu v minulosti). Mozno ide aj teraz, ale uz nic nenahravam z telky...
Vybrat hocijaky disk, oproti SSD aj tak to bude kua pomale. Precitat recenzie, ak ich je po sebe vela negativnych = pockat alebo vybrat iny typ. S oznacenim AV by som si herny disk asi nevyberal, ale inak je volba podla mna len na pocite a penazenke.
To, ze mi disk spadol na zem, ked som ho vyberal z kompu a uz nesiel sa neda povazovat za chybu disku.
Na druhej strane som mal kolegu, ktoremu horeli disky pod rukami. Asi ich mal pohlavne, t.j. d***e sa vsetko na co sahnu.
Su serie, ktore sa kazia castejsie ako obycajne. Napr. verzia 160GB IBM z Madarska - ale mne fungoval cca 10 rokov v HDD prehravaci(nahrada set top boxu v minulosti). Mozno ide aj teraz, ale uz nic nenahravam z telky...
Vybrat hocijaky disk, oproti SSD aj tak to bude kua pomale. Precitat recenzie, ak ich je po sebe vela negativnych = pockat alebo vybrat iny typ. S oznacenim AV by som si herny disk asi nevyberal, ale inak je volba podla mna len na pocite a penazenke.
i3570K, Asus Maximus V Formula, 4x8GB DDR3 1600MHz Crucial Ballistix Tactical, Nvidia GTX980, Samsung 850Pro 256GB + 7TB HDD, watercooled, Seasonic 1kW Platinum, LCD Philips 240PW
D3 battletag: LubikKiller#2504
D3 battletag: LubikKiller#2504