mam problem s PC : ) Ked stlacim power button, tak monitor nabehne do online rezimu (rozumej svieti kontrolka, ze ma signal ale ostane cierny) Nasledne sa nic nedeje 2-3 minuty. potom zacne bootovat POST a nasledne windows, ktory ma prilis dlhy nabeh na SSD disk. Zmeny som ziadne nerobil, konfiguracia v spoilery mi funguje viac menej stabilne uz nejaky piatok. Po nabehnuti OS su aplikacie zalagovane, dokonca aj file explorer loaduje tak 3 minuty, potom sa rozbehne, casto hadze not responding aj chrome. Pripadne sa neotvoria vobec, teraz napr HD tune. Cize po starte vsetko svieti blika ale nic sa nedeje (wifi adapter, usb kluc, ledka na case aj monitore. PC ma problem aj so shutdown, tiez trva tento ukon neskutocne dlho.
V minulosti (zacalo to niekedy zaciatkom leta+-) som pozoroval, ze sa mi sam budil z hybernacie, niekedy uz po 20 sekundach po vypnuti, inokedy niekedy v noci. V stand-by sa nezobudil ani raz (workaround)
co som vyskusal:
- reset biosu ( upgrade som robil asi 2 mesiace dozadu, ked som instaloval win10 )
- odpojit SPDIF redukciu
- odpojit systemovy disk SSD1, mal som podozrenie, ze zlyhava redukcia, pc sa spravalo rovnako
- odpojit ostatne 2 disky SSD2 a HDD, nechal som len SSD1 a znova to iste
co chcem vyskusat:
- pozriet smart diskov cez hd tune ( nejde otvorit )
- prehodit ramky, nechat len 1 ( tazko dostupne v malej bedni, necham na zajtra )
- zbehnut mem test
- nakolko je to uplne mimo startu windowsu, blbne to uz pred POSTOm, neviem, ci ma zmysel preinstalovat windows
V suvislosti s problemami pri hybernacii mi nejako ostava uz len doska, nemam speaker, cize ak pipa, tak nic nepocujem je v zaruke, rozmyslam ako to reklamovat, kedze teraz na tom pc pisem a vsetko ok, aj ked pozeram filmy/serialy vsetko ok.
any ideas? dikes
Spoiler: ukázať