Fractal Define S - voda miniprojekt
Re: Fractal Define S - voda miniprojekt // FOTO pt.1
Odporúčam kúpiť od Gaba magneticky jemný filter na 140 vetrone, fakt je super ja mám zadny vetron ako intake a na ňom ten filter a minimum prachu v Case.
Inak som zvedavý na pokrok a testy, co som pozeral aj Gabo vždy dáva radiátory ako outtake.
Inak som zvedavý na pokrok a testy, co som pozeral aj Gabo vždy dáva radiátory ako outtake.
no maly update, kedze velmi nestiham to uplne dokoncit a cakam na zopar malickosti stale
tu je zopar fotiek z prveho zapojenia a plnenia okruhu (sorry ked je balance bielej trosku off, mal som druhy fotak):
Takze problem s fittingami a hadicami som vyriesil kupov novych 16/11 hadic a potom uz vsetko islo OK. Po zapojeni vsetkeho som tam nalial destilku a leak testoval -> ani nebolo treba, ziadne kvapky a system sa odvzdusnil v priebehu par minut. Mam aj kratke video ako som to plnil ale nvm ci to ma zmysel uploadovat . Potom vo finale ked to naplnim modrou vodou tak to skusim zachytit...
Momentalne riesenie s pumpou priamo na expe idem zmenit, kedze takto je pumpa dost hlucna a prenasa vibracie cez expu... ked to cele chytim do ruky je to tiche, ked to dam do skrinky tak to huci (shoggy nepomaha). Zapojim to normalne asi kratkou hadicou medzi oba a bude to tichsie si myslim. Skoda ze uz nemam dalsie monsoon fittingy, tak snad klasicke bits mini to zvladnu bez leakov
Nasiel som dobre ponuky na bazosi na Noctuy industrial 2000rpm pwm tak som sa rozhodol vsetky ventilatory vymenit ... dopredu pojdu 3x12 a do zadu aj 14 2000rpm verzia. Cele to napojim na PWM cpu fan a dufam ze sa mi podari nastavit taku krivku ze v idle pojdu na 350 a v loade nie viac ako 1000.
Takze veci na ktore cakam:
-Noctua ventilatory
-24 pin nanoxia sleevnuta predlzovacka
-Led pasiky na osvetlenie
Zoznam veci ktore treba este spravit:
-Single sleeve flexo na zdroji (na fotkach vidno ze mam este dost mdpc v zalohe, len sa k tomu dostat)
hlavne treba spravit 6+8 pin gpu, 8 pin cpu, kable od pumpy.
-cablemanagement vzadu
-spravit pumpu
-rozmyslam ze vyrobim kryt na zdroj, len neviem ako na to
-dat modru vodu (inak zda sa mi ze 1L mi bude malo... da sa v pohode ta Mayhems voda riedit destilkou?)
-finalne fotky
tu je zopar fotiek z prveho zapojenia a plnenia okruhu (sorry ked je balance bielej trosku off, mal som druhy fotak):
Takze problem s fittingami a hadicami som vyriesil kupov novych 16/11 hadic a potom uz vsetko islo OK. Po zapojeni vsetkeho som tam nalial destilku a leak testoval -> ani nebolo treba, ziadne kvapky a system sa odvzdusnil v priebehu par minut. Mam aj kratke video ako som to plnil ale nvm ci to ma zmysel uploadovat . Potom vo finale ked to naplnim modrou vodou tak to skusim zachytit...
Momentalne riesenie s pumpou priamo na expe idem zmenit, kedze takto je pumpa dost hlucna a prenasa vibracie cez expu... ked to cele chytim do ruky je to tiche, ked to dam do skrinky tak to huci (shoggy nepomaha). Zapojim to normalne asi kratkou hadicou medzi oba a bude to tichsie si myslim. Skoda ze uz nemam dalsie monsoon fittingy, tak snad klasicke bits mini to zvladnu bez leakov
Nasiel som dobre ponuky na bazosi na Noctuy industrial 2000rpm pwm tak som sa rozhodol vsetky ventilatory vymenit ... dopredu pojdu 3x12 a do zadu aj 14 2000rpm verzia. Cele to napojim na PWM cpu fan a dufam ze sa mi podari nastavit taku krivku ze v idle pojdu na 350 a v loade nie viac ako 1000.
Takze veci na ktore cakam:
-Noctua ventilatory
-24 pin nanoxia sleevnuta predlzovacka
-Led pasiky na osvetlenie
Zoznam veci ktore treba este spravit:
-Single sleeve flexo na zdroji (na fotkach vidno ze mam este dost mdpc v zalohe, len sa k tomu dostat)
hlavne treba spravit 6+8 pin gpu, 8 pin cpu, kable od pumpy.
-cablemanagement vzadu
-spravit pumpu
-rozmyslam ze vyrobim kryt na zdroj, len neviem ako na to
-dat modru vodu (inak zda sa mi ze 1L mi bude malo... da sa v pohode ta Mayhems voda riedit destilkou?)
-finalne fotky
Super zatiaľ, len zaujímavé tie vibrácie s tou pumpou / expou. Inak Mayhems neriediť stráca na vlastnostiach..
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
Re: Fractal Define S - voda miniprojekt // FOTO pt.2
je to uz starsia pumpa tak mozno preto kus viac vibruje... neviem to velmi otestovat ani s cim porovnat - ale ked je PC uplne tiche tak pocujem len ju
kk tak asi budem musiet objednat este jednu vodu potom, ked chcem mat expu do plna ..
kk tak asi budem musiet objednat este jednu vodu potom, ked chcem mat expu do plna ..
Inak čo sa týka toho kritu na zdroj ja som to urobil takto. Plexi mi rezal Le_Frog ma nato masinu super robota.
http://m.imgur.com/a/bxVUX
http://m.imgur.com/a/bxVUX
super, dobre to vyzera . tiez momentalne rozmyslam ze tam kryt na celu sirku, ale s tym ze u mna by pumpa zostala dole pod nim skryta, a spravil by som si diery na hadice a kable pre gpu nech mi vychadzaju zo spodu. To by som asi zvladol aj svojpomocne, ale no skusim mu napisat, asi to vie spravit profesionalnejsie. Tebe to len rezal alebo aj ohybal do vysledneho tvaru a striekal na cierno?
Nie použil leskle čierne plexi sklo, ohibat som to neohibal len som to položil na seba a upevnil obojstranov paskov. Horný krit sa skladá z dvoch tuším 3mm hrubých plexi jedno sa prehybalo ako plus dokáže ti tam spraviť vigravirovat či vyrezat hoc aké logo fakt super práca všetko sa reze na masine cize úplne presne. Odporúčam kontaktovať super prístup a rýchlosť stačí mi povedať miery a kde chceš mať otvory a už reze doma to nikdy tak pekné nespravis.
Ohýbať sa dá ak sa vyrobí vlastná ohýbačka potom to ide veľmi krásne...inak ale je ohýbanie bez takého niečoho naozaj nevydarené a nepekné.
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
Gabo mas taku?
Ze by som u Le_Froga vyrezal a u teba ohol ?
Ze by som u Le_Froga vyrezal a u teba ohol ?
Zatiaľ nie, ale plánujeme so známym vyrobiť (ale vzhľadom na čas ... je to budúci rok).
Skusal som ohybat na laseri, ale ide to tak do 2mm hrubky, potom je to uz moc hrube a teplo nestaci prechadzat do materialu. Ohybacku maju vsak skoro v kazdej reklamke, ohnu ti to aj na pockanie pre pekne oci za par eur. Tu vedla mna je tiez jedna firma.
Nova zakladna ohybacka (len stol s drotom) stoji cca 350€, cinska len lista cca 130€. Ano, najlepsia cesta je si vyrobit vlastnu, do 100€ by sa to malo zmestit... Netrufa si niekto? Potrebujem len elektricku cast .
Nova zakladna ohybacka (len stol s drotom) stoji cca 350€, cinska len lista cca 130€. Ano, najlepsia cesta je si vyrobit vlastnu, do 100€ by sa to malo zmestit... Netrufa si niekto? Potrebujem len elektricku cast .
ok konecne mam vsetky Noctuy a mozem to cele rozobrat a vymenit . Takisto som kupil nejaku lacnu teplovzdusnu pistol aby som sa pohol aj s tym sleevovanim... Plus dosli aj led pasiky z ciny, na 12V svietia mega silno, snad ich budem vediet zregulovat (mam biele a modre, uvidime ci a ako ich pouzijem).
ked to prerobim tak ako to uz bude final tak vyrobim nejaky model na ten psu kryt ... este vymyslim ci tam dam nejake logo, ked uz mi to reze Le_Frog na masine tak nech to dobre vyzera .
ventilatory budem regulovat cez PWM / speedfan / akasa 5x 4pin redukcia+molex 12V. Na 350rpm (co je minimum) su nepocutelne, tak do 650 su velmi tiche. Snad sa mi podari nastavit krivku tak ze v zatazi nepojdu cez 800 - co je este v pohode hlukova zona. Aj pri tych otazkach tlacia prekvapivo vela vzduchu.
ked to prerobim tak ako to uz bude final tak vyrobim nejaky model na ten psu kryt ... este vymyslim ci tam dam nejake logo, ked uz mi to reze Le_Frog na masine tak nech to dobre vyzera .
ventilatory budem regulovat cez PWM / speedfan / akasa 5x 4pin redukcia+molex 12V. Na 350rpm (co je minimum) su nepocutelne, tak do 650 su velmi tiche. Snad sa mi podari nastavit krivku tak ze v zatazi nepojdu cez 800 - co je este v pohode hlukova zona. Aj pri tych otazkach tlacia prekvapivo vela vzduchu.
Re: Fractal Define S - voda miniprojekt
takze znovu mensi update, uz sa blizime ku koncu len mi este treba:
-Single sleeve flexo na zdroji
-dat modru vodu (asi musim +1L dokupit)
-finalne fotky
Custom plexi kryt na zdroj od Le_Froga dorazil v poriadku postou a uz je dnu, vsetko pekne narezane podla navrhu, kvalitna robota . Ten tvar presne kopiruje krivky skrinky a tie vyrezy boli potrebene aby sa ten kryt dal nasadit bez odpajania hadic ani ziadnych kablov. Tu je zopar fotiek ako som to tam daval, sorry ale cierne (a k tomu leskle) veci sa velmi tazko fotia. nazivo to vyzera lepsie, a ta hrana nie je vobec vyrazna. nakoniec som volil taketo riesenie kde je vrchny diel len polozeny na tych Lkach - sadlo to pekne a je to lahko rozoberatelne ked sa potrebujem dostat ku kablom.
Inak mate nejake tipy ako zabranit zbieraniu prachu na tej plexi bocnici?
-Single sleeve flexo na zdroji
-dat modru vodu (asi musim +1L dokupit)
-finalne fotky
Custom plexi kryt na zdroj od Le_Froga dorazil v poriadku postou a uz je dnu, vsetko pekne narezane podla navrhu, kvalitna robota . Ten tvar presne kopiruje krivky skrinky a tie vyrezy boli potrebene aby sa ten kryt dal nasadit bez odpajania hadic ani ziadnych kablov. Tu je zopar fotiek ako som to tam daval, sorry ale cierne (a k tomu leskle) veci sa velmi tazko fotia. nazivo to vyzera lepsie, a ta hrana nie je vobec vyrazna. nakoniec som volil taketo riesenie kde je vrchny diel len polozeny na tych Lkach - sadlo to pekne a je to lahko rozoberatelne ked sa potrebujem dostat ku kablom.
Inak mate nejake tipy ako zabranit zbieraniu prachu na tej plexi bocnici?