Zdravim.
Idem kupovat novy komp a tak este chcem stary poskusat co to da 8)
Mam celerona 1,7, v biose sa mi neda nastavovat ani zbernica, ani ultiplikator ani napatie. No pouzil som coolcpu, nasiel som tam presne parametre na moju dosku a zacal som taktovat. Vsetko islo v pohode ale ako som sa dostal na 1,95Ghz (fsb niekde 115, neviem presne), z reproduktorov sa ozvalo kratke zasumenie. Neprikladal som tomu pozornost a siel som dalej. Prisiel som na 2,2Ghz a zistil som ze nejde zvukova karta. A akonahle sa dostanem nad 1,95 vzdy najskor zasumi a potom az do resetu nejde zvukovka.
Moja otazka: Da sa tomu nejako predist???
PS: Nechcem radu kup si novu dosku, to bude s novym kompom
Celeron 1,7Ghz a zvuk
vyskusaj ClockGen.da sa tam nastavit aj frekvencia PCI...
MB: MSI K8N Neo3 ,CPU: AMD Sempron64 2800+ (2240MHz@280x8 ) ,RAM: DDR 400@466 512MB PQI (2,5-4-4-8 2T) ,VGA:Gainward 7600GS Golden Sample(450/500@530/750) ,PSU: FORTRON 350W 12PNF......3DMark05:5818
Ale ta je tiez zapojena cez pci rozhranie, aj ked je priamo na doskejergus napísal:Sakra zabudol som napisat ze to audio je zabudovane na doske
A inak ke dnemas pic/apg lock, tak to ho vela z toho nedostanes. Mozes este vypnut zvukovku, ale vysoky takt pci robi zle diskom a vysoky takt apg grafikam.
I found paradise, it`s Ibiza.
I found heaven at Decibel Outdoor festival - Beekse Bergen , ilvarenbeek, Netherland
I found heaven at Decibel Outdoor festival - Beekse Bergen , ilvarenbeek, Netherland
mozes este skusit priamo supnut 133fsb. Vtedy by sa ti mala automaticky nastavit delicka AGP/PCI na 66/33 cize FSB/AGP/PCI = 133/66/33
Ak to nezvladne, mozes este skusit zohnat nejaku PCI zvukovku a nastavit tam tych 2,2Ghz a z externej zvukovky by ti mal ist normalne zvuk. Externe sa vecsinou vysporiadaju s vysokymi PCI freq.
Ak to nezvladne, mozes este skusit zohnat nejaku PCI zvukovku a nastavit tam tych 2,2Ghz a z externej zvukovky by ti mal ist normalne zvuk. Externe sa vecsinou vysporiadaju s vysokymi PCI freq.
Spoiler: ukázať