Využitie:
- všehochuť... práca /vektorová aj bitmapová grafika, väčšinou tlačoviny/, net, filmy, hry. Pomer všetkého zhruba rovnako, raz viac práce, raz zábavy.
Čo chcem:
- dobrá polohovateľnosť, to by mal byť asi štandard v tej cene
- senzor okolitého osvetlenia, teda automatická zmena jasu, hádam tiež štandard v tej cene /mám to už teraz na TN-ku a bez toho už moňas nechcem/
- flicker free
- pokiaľ možno bez backlight bleeding /viem, že je to o náhode, ale.../
- čo najpresnejšie farby out of the box potešia
- slušná odozva a input lag potešia. Nie som žiadny turnajový hráč, takže len v rámci normálu, maximálne nároky na odozvu u mňa sú racingy a FPS singláče, čiže nič tak extra. Proste len nech to nie je nechutne pomalé.
- nesmie pískať preboha!

Čo nechcem:
- 4K

Čo ignorujem:
- freesync, g-sync, vyššie frekvencie. Na vysoký framerate nemám HW a radšej investujem do kvalitnejšieho panelu než do týchto blbostí. Nie že by som nevedel, že na to nemám rozpočet aj tak, ale pre info, toto ma nezaujíma.
Mám dilemu z uhlpriečky, resp. pomeru strán, láka ma 21:9 na filmy a hry, ale 29" a 1080 px na výšku sa mi vôbec nepozdáva na prácu a 34" 1440p sú nechutne drahé.
Každopádne som ich ešte úplne nevylúčil, takže by ma zaujímalo porovnanie Samsung S34E790C vs. Dell U3415W. Z toho čo som načítal je Samsung rýchlejší, prakticky nulový backlight bleeding + lepší kontrast a tmavšia čierna /to všetko ma berie/. Dell zrejme presnejšie farby, ale inak je na tom vo všetkých ohľadoch asi horšie...?
Z klasických 27" asi ani nič nelinkujem, tam je toho kopec, takže si počkám na tipy.
Dík za rady, kľudne sa vykecajte, čím viac infa, tým lepšie, mám na to čas.