Monitor pre Miňa... cca 600 €
Re: Monitor pre Miňa... cca 600 €
A co tento eizo? https://www.alza.sk/27-eizo-ev2750-bk-d ... d=18842948
i ked neni prave velmi hodiaci sa do tvojho rozpoctu (mozno bez dph?).
i ked neni prave velmi hodiaci sa do tvojho rozpoctu (mozno bez dph?).
.
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Do tohto som sa zamiloval na prvý pohľad už dávnejšie , ale nad 650 € by ma vymotivoval ísť len ultrawide panel, za 27-čku 750 € nedám, aj keď táto vyzerá luxusne, bez debaty.
Spoiler: ukázať
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
najskor si kup opticku sondu, potom monitor vyssej kategorie
x-rite colormunki smile, colormunki display, i1
x-rite colormunki smile, colormunki display, i1
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
- mino_85
- Pokročilý používateľ
Ja to beriem naopak, kalibrovať sa dá hocikedy, ale backlight bleeding neopravím.
Teda či radšej neoželieť plochu v prospech celkovo lepšej kvality. Päť rokov záruky tiež nie je na škodu.
Teda či radšej neoželieť plochu v prospech celkovo lepšej kvality. Päť rokov záruky tiež nie je na škodu.
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
co keby si jedno lg um95 zobral na vyskusanie? nech mas aspon predstavu
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
- mino_85
- Pokročilý používateľ
Dalo by sa, aj keď nemám v povahe si zo shopov "požičiavať" tak drahé veci. Nič zatiaľ nevylučujem, chcem si ale vytriediť pár možností s rôznymi pre a proti a medzi nimi sa potom budem rozhodovať.
z tych 27" monitorov je dell u2715h slaby, ci zhanas predsa este nieco lepsie?
nemá automatický jas...Rado.R napísal:z tych 27" monitorov je dell u2715h slaby, ci zhanas predsa este nieco lepsie?
- mino_85
- Pokročilý používateľ
Tak tak, to už radšej ešte o stovku lacnejší Benq so senzorom a podporou 24 Hz. V princípe chcem ale využiť rozpočet na maximum.
Bazár neriešme, ale je podozrivé predávať 2 týždne starý moňas a prerobiť na ňom 250 €, smrdí mi to nejakým problémom.
Bazár neriešme, ale je podozrivé predávať 2 týždne starý moňas a prerobiť na ňom 250 €, smrdí mi to nejakým problémom.
- mino_85
- Pokročilý používateľ
Jak hútam, tak hútam, vychádza mi z toho zatiaľ práve LG 34UC87C - stojan, oblúk, 10 bit, celkom slušne predkalibrovaný. Stovku nad rozpočet už nejak prekusnem. Otázka je len tá odozva, neviem sa dopátrať k žiadnym číslam, ale asi to risknem. Evidentne nemá zmysel pripácať za Dell, keď je to prakticky to isté a priesvitanie môže byť rovnako dobré/blbé na jednom aj druhom.
- mino_85
- Pokročilý používateľ
Exhumujem tému.
Z čistej frustrácie som už aj prestal sledovať novinky... chystá sa niečo nové na trhu? Cena do 800 €.
V podstate už riešim len 34" 1440p IPS ultrawide, jedno či plochý alebo zahnutý, ale v kurze sú oblúky, takže iné už asi nebude.
Sumár je taký, že to čo je teraz na trhu je bieda, ploché panely sú všetky na báze pôvodného prvého LG, čiže všetko trpí na silné priesvitanie /videl som, sedel som pred tým, nechcem/.
Jediné čo ešte zvažujem je LG 34UC88 http://www.lg.com/us/monitors/lg-34UC88 ... de-monitor , ten ale trpí na image retention, čo sa mi teda na prácu s grafikou nehodí vôbec. Prelúskal som čo sa dalo, niekto vraví, že to robí len v Game mode profile, niekto, že všade, niekomu pomôže sa pohrať s jasom a kontrastom, ale zaručené riešenie asi neexistuje. Buď to risknem z alzy a budem im to chodiť vracať, alebo neviem... ale nechce sa mi veľmi do toho.
Čakal som čo na to Dell s 3417W, ale nechce sa mi za rovnaký panel doplácať 2 stovky a navyše to vyzerá, že LG tam posúva kusy čo trpia na horšie priesvitanie a nie je istota, že tam image retention nebude problém tiež, čiže?
Po VA sa mi veľmi obzerať nechce, aj keď pri úrovni tých IPS už fakt neviem...
Z čistej frustrácie som už aj prestal sledovať novinky... chystá sa niečo nové na trhu? Cena do 800 €.
V podstate už riešim len 34" 1440p IPS ultrawide, jedno či plochý alebo zahnutý, ale v kurze sú oblúky, takže iné už asi nebude.
Sumár je taký, že to čo je teraz na trhu je bieda, ploché panely sú všetky na báze pôvodného prvého LG, čiže všetko trpí na silné priesvitanie /videl som, sedel som pred tým, nechcem/.
Jediné čo ešte zvažujem je LG 34UC88 http://www.lg.com/us/monitors/lg-34UC88 ... de-monitor , ten ale trpí na image retention, čo sa mi teda na prácu s grafikou nehodí vôbec. Prelúskal som čo sa dalo, niekto vraví, že to robí len v Game mode profile, niekto, že všade, niekomu pomôže sa pohrať s jasom a kontrastom, ale zaručené riešenie asi neexistuje. Buď to risknem z alzy a budem im to chodiť vracať, alebo neviem... ale nechce sa mi veľmi do toho.
Čakal som čo na to Dell s 3417W, ale nechce sa mi za rovnaký panel doplácať 2 stovky a navyše to vyzerá, že LG tam posúva kusy čo trpia na horšie priesvitanie a nie je istota, že tam image retention nebude problém tiež, čiže?
Po VA sa mi veľmi obzerať nechce, aj keď pri úrovni tých IPS už fakt neviem...
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Nepremýšľal si nad prechodom na temnú stranu 40 palcákov?
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
- mino_85
- Pokročilý používateľ
Neláka ma to príliš. Síce väčšia plocha, ale nemám pocit, že pre mňa lepšie využiteľná. Ultrawide je super v tom, že máš bežné 16:9 okno a vedľa toho miesto pre povedzme A4 textu. Toto isté sprav na 16:9 obrazovke (aj keď je to 4K) a máš v podstate dva "stĺpce" vedľa seba. Pri tom s akými proporciami dokumentov väčšinou pracujem by som tam mal kopec mŕtvej plochy. Aj keď pozeral som nejaký 43" Phillips a určite to láka, hlavne keď porovnám ceny. Ale držme sa zatiaľ ultrawide formátu. Len mám tušák, že tá debata aj veľmi rýchlo skončí.
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Ja mám tiež ten pocit...neviem prečo, ale akosi mám pocit, že ten segment akosi spí (ale ak mám byť úprimný, cítim taký závan v každej kategórii).
Inak na takej ploche si vieš usporiadať okná ako si len praješ. Nehovoriac o tom, že 40-43" bude +- rovnako široký (či ešte širší) ako 34" a k tomu ešte máš navyše riadne veľa pixelov na výšku navyše.
Ja osobne ako som už niekoľkokrát písal...ja by som už fakt nechcel nič menšie, je to veľmi komfortné (často fungujem v "režime" 4 okien v každej štvrtine (foobar, chrome, word, pdf).
Inak na takej ploche si vieš usporiadať okná ako si len praješ. Nehovoriac o tom, že 40-43" bude +- rovnako široký (či ešte širší) ako 34" a k tomu ešte máš navyše riadne veľa pixelov na výšku navyše.
Ja osobne ako som už niekoľkokrát písal...ja by som už fakt nechcel nič menšie, je to veľmi komfortné (často fungujem v "režime" 4 okien v každej štvrtine (foobar, chrome, word, pdf).
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305