13" Ultrabook s FHD do 1300€

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
Bird
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 15. Aug, 2009, 22:39

Re: 13" Ultrabook s FHD do 1300€

Príspevok od používateľa Bird »

pala napísal:Bird mas pravdu, tie tlacidla co pouzili v t440 alebo l440 su uplne tragicke, neda sa s nimi dobre klikat. Od 450 alebo novy carbon co mam ja uz davaju klasicke, takze uplne v pohode a aj dovtedy pouzivali klasicke tlacidla.
ja myslím aj tie staré/nové tlačidlá. vadí mi, že musím klikať buď iným prstom, alebo presunúť ten ktorým pohybujem.
ale tak ako píšeš, 100 ludí 100 chutí :)
MacBook Pro 13 (2016) + iPhone 12 mini
PS5 Slim
zedolsi
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 25. Jún, 2014, 13:24

Príspevok od používateľa zedolsi »

trackpoint som skúšal na bossovom notebooku (nejaké Lenovo) a nejako mi to nesedelo, myš na notebooku nepoužívam, len výnimočne som použil dávnejšie magicmouse ale inak vôbec, na macu využívam snáď všetky gesta ktoré sa dajú, či už pri prehliadaní netu, prepínaní obrazoviek, zväčšovanie otáčanie obrázkov, "vstup" do aplikácií...

kúpil som tento plus tento klúč na filmy keď pôjdem na dlhšie preč že budem potrebovať zásobu :)
NTB ASUS Vivobook M3504YA AMD Ryzen 7 7730U, RAM 16GB, 1TB PHONE iPhone 13 PRO - 256GB Watch Series 7 (45mm)
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa quicky »

velmi dobra volba:)) like it man :))

inak co hovoris na tie nove macbooky?
urcite si ich checkoval ked si tento vyberal,vies dat nejake zhrnutie pre a proti ? :)
zedolsi
Používateľ
Používateľ

pravdu povedať, nejako extra som to neštudoval, ako som písal vyššie nevedel som ani že tieto novšie majú HDMI a nemajú kontrolku nabitia batérie :D ono by som kúpil aj s i7 a 16GB RAM ale nakoľko iOS je tak vyladený ako je, určite mi i5 s 8GB RAM bude stačiť na veeeeeeľmi dlho :) za ten príplatok mi to nejako nestojí, na renderovanie videa a podobné zložitejšie veci mám stolný PC, notebook mam skôr na cesty, filmy, net, web.... :)
NTB ASUS Vivobook M3504YA AMD Ryzen 7 7730U, RAM 16GB, 1TB PHONE iPhone 13 PRO - 256GB Watch Series 7 (45mm)
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

ja mam to air i5+4gb+ssd a teda nestalo sa mi ,ze by sa mi zadrhlo (kedze to neni na hry,tak mi bohato staci 4gb pamet:)...

ja nemam hdmi len tb2/tj minidisplay na hdmi redukciu.
ANONYM_a7

Príspevok od používateľa ANONYM_a7 »

hlavná výhoda 2015 modelov je určite touchpad. Niekto sa tu pýtal načo sa to používa v praxi, no takto. Na wine pokiaľ nemáš 10nu tak na nič :D Ak máš prehadzuješ plochy/aplikácie navigácia vo filesystéme (back, forward) ako aj v browseri. je to nechutne efektívne aj oproti myške ak to vymastruješ.

V OSX je na touchpad nabindovný celý OS čiže tým ovládaš kompletne všekto gestami. A keďže je ten touchpad super - tie gestá sa dajú robiť prirodzene. Fakt to treba skúsiť to je všetko, inak si reálny názor nespravíš.

Zedolsi - vedel si že ten tvoj touchpad vôbec neprodukuje fyzický klik a že je to len pocitový ojęb? :D mna to celkom vymindfuckovalo popravde lebo je to neskutočne realistické :D
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

s tym touchpadom je to len pri pro alebo aj air? :D
ANONYM_a7

Force Touch trackpad má myslím len pro rada ale nedám za to ruku do ohna. Nakolko to však nenájde google predpokladám že ho skutočne nemá zatiaľ implementovaný
zedolsi
Používateľ
Používateľ

Broslowski napísal: Zedolsi - vedel si že ten tvoj touchpad vôbec neprodukuje fyzický klik a že je to len pocitový ojęb? :D mna to celkom vymindfuckovalo popravde lebo je to neskutočne realistické :D
whaaaaat? :D vážne? to som fakt netušil, akurát som ostal prekvapený aký je fajn jemný a tichý oproti tomu čo som mal :)
ANONYM_a7

Úplne vážne je to len haptticky feedback . Klasický touchpad napr vôbec nefungoval vo vrchnej časti teraz to klika rov ako z každého bodu a napr vo vypnutom stave samozrejme neklika nič keďže tam ziaden fyzikálny spínač nie je.
zedolsi
Používateľ
Používateľ

dobre to vymysleli, pár krát som nadával že hore nemôžem kliknúť na starom macu :)
inak aj výdrž batérie sa mi zdá byť vyššia, včera som nastavoval, inštaloval si 4-5 hodín a stále ešte niečo ostalo, dnes ho snáď prvý krát nabijem :-D

Návrat na "Nákupná poradňa"