Je to naozaj irónia, ak v téme "Skrine - novinky" sa objaví Haf X z 2010...môj názor na CM ?
Štuchnem si do nevymáchanej a predraženej huby CM, ktorá si drzo predávať skrinku z 2010, ktorá cenovo u nás začína na 160€!!! (a aj to z lepších obchodov od cca 180€) a taký newegg ju má od niečo cez 200$ !!, čo by na to povedal taký Phanteks Enthoo Evolv za cca rovnakú cenu ? Elegantná, veľmi pekná a vynikajúca konštrukcia, skvelý cable management, použitie vody, modularita - sranda, HAF-X niektoré z týchto vecí absolútne nemá alebo osekané na minimum
v podstate tento odsek je TL;DR verzia - A takto to je s celým CM pri všetkých produktoch - nic moc zdroje, (mnoho) archaických (zaostalých po každej stránke niekedy aj v porovnaní s lacnejšími modelmi) a konkurencie neschopné skrinky, divné chladiče...jediné jediné, čo sa mi páči sú Silencio ventilátory, nemal som s nimi osobne ešte česť ale určite by som s nimi čo najskôr prišiel do kontaktu a tam to končí...absolútne neschopní konkurencieschopnosti
Prepáč, ak to znie útočne, ja mám osobne svoje veľke výhrady proti celému CM a jeho produkty - sám som začínal takou prvou lepšou skrinkou s Haf 912+ ale bože...bol som tak rád, keď som z toho šiel myslím na Nanoxiu Deep Silence 3 (alebo SilentiumPC Aquarius X90..nie som si istý)
Napríklad ich Silencio skrinky, na prvý pohľad (vonkajší) a pohľad na cenu nevyzerá vôbec špatne ale...napríklad Silencio 550 za niečo cez 80€, takže protivník napríklad Nanoxia Deep Silence a Fractal Define S a vieš, v čom objektívne vyhraje Silencio 550 ? čítačkou kariet...tam to končí - mne sa osobne páči štýl odhlučnovacej hmoty na bočniciach...situácia s 652S ? Rovnaká, tá je už cez stovku a zase je situácia rovnaká, znovu...žiaden cable management, čo je v tej cene neprípustné a čítačka kariet to nezachráni - prítomnosť silencio ventilátorov zbrzdí pád ale zase to zabije implementácia CM-pozitív 200mm pozícií...nakoniec mňa zabili tie cage pre disky
spomenul som niekoľkokrát slovo dizajn, to ber čisto len môj pohľad - každému sa páči niečo iné, takže to súdiť nemôžeme, aj keď je pravda, že ak niekto linkne kašmentke kožmejkera ako
https://www.alza.sk/c-tech-ares-cierno- ... 922941.htm
tak by som sa snažil hneď linkovať kadečo ako nejaké alternatívy, lebo toto je príliš
Každopádne vždy so motvorený novým veciam, pokiaľ by CM prišiel s niečím dobrým, tak nech sa páči, aj keď ďalším klincom do truhly sa stalo ich TPC-600, ktoré tiež vyzeralo pekne a nakoniec, keď ľubo samák sa k nemu dostal z toho vyšlo, čo vyšlo a nazvať to teda kardinálnym průserom, velebnosti nie je dostatočné vyjadrenie situácie
ich skrinky sedia na ten rok...2010 je ich životnosť, tam aj skončila, akurát si CM neuvedomilo, že treba aj proggresovať a jediný pokus bol s MasterCase, ktorý podľa mňa je pokusom na refresh a ožitie ale...chýba tomu ešte nejedna vec, aby sa aj presadili a nebol zase len chvíľkový hype, ktorý odznie
ospravedlňujem sa za román.