Ďakujem za radu hneď ako som napísal, že je to pre súkromnú osobu. Prišiel mi mail, že doklady predložia na colnicu.Papek napísal:Ak sa nejedna o firemnu zasielku, tak netreba splnomocnenie ani JCD. Treba im zdoraznit, ze je to zasielka pre sukromne ucely a dolozit screeny z paypalu. Mna takto tiez natahovali, lebo dorucovacia adresa bola na firmu, kedze sa tu zdrziavam cely den. Po mensom pingpongovani cez emaily to pochopili.
Ako na preclenie zasielky?
Re: Ako na preclenie zasielky?
CPU: i7-9700k MB: GIGABYTE AORUS Z390 PRO GPU: Gainward GeForce® GTX 1080 Ti Phoenix RAM: G.SKILL Aegis 16GB KIT DDR4 3000MHz PSU: Corsair RM650W SSD: Samsung 980 1TB Case: NZXT H700 Monitor: Dell AW2721D
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
mate niekto nejake tusenie kde sa moze nachadzat tato zasielka?
objednavala moja zena, ktora samozrejme netusila ze nejaky tracking existuje a zacala to riesit az teraz a ked som sa na to pozrel tak vidim ze balik by mal byt uz 2 mesiace na slovensku. ziadne oznamenie o nom ale neprislo... na poste o tom samozrejme nic netusia, da sa v takychto pripadoch kontaktovat colnica? ak ano akym spsobom?
Kód: Vybrať všetko
Electronic information,receive--18-Sep-2015 07:02 PM
Small package Center, receive--18-Sep-2015 09:02 PM
Parcel centre,sealing--19-Sep-2015 12:02 AM
Small package Center, left--19-Sep-2015 01:35 AM
Exchange Bureau, have been exported to open--20-Sep-2015 09:35 AM
Exchange Bureau, have been exported directly--21-Sep-2015 03:39 AM
Transit Center,left hand navigation--21-Sep-2015 09:12 AM
SLOVAKIA, Arrived --21-Sep-2015 06:12 PM
SLOVAKIA, the transfer of customs-- 21-Sep-2015 09:52 PM
Spoiler: ukázať
- MaxMan
- Redaktor
- Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00
https://www.financnasprava.sk/sk/kontak ... y-na-urady
Nájdi si prislúchajúci colný úrad k Tvojmu bydlisku. Tam nájdeš tel. číslo a zavoláš.
Nájdi si prislúchajúci colný úrad k Tvojmu bydlisku. Tam nájdeš tel. číslo a zavoláš.
Ani srnky netušia čo som mal/mám...
Koľko vám chodia tak priemerné zásielky s US, prvého decembra som objednaval cez DHL pre brata veci na RC Model je tu šanca ze mu to stihnem dať vôbec na vianoce ako darček? A ako tu píšete stačí si teda nachistat iba Fakturu, PayPal a Výpis s účtu DHL sa už o to postará? Všimol som si že na stránke odkial som objednaval už stihli paru cien poupravovat cize ceny na eshope sa mi vôbec nebudú zhodovat s cenou na Faktúre nemal by to byť problém nie?
DHL, resp. colnikov zaujima co je na vypise z PayPalu pripadne z vypisu z banky. Nezaujima ich faktura ani ziadny iny vypis, hoci by bol aj z Bieleho domu a podpisal by ho samotny Obama. Nezaujima ich dokonca aj ked si platil iba polovicu PayPalom, lebo si mal u predajcu nejaky kredit z minula ... Co je na PayPale to je pre nich svate
Najvacsia sranda prichadza vtedy, ked tovar neplatite vy, nebodaj vam to kupil znamy v US za cash, takze vam nevie dat o tom ziadny screen, vypis ani nic podobne. To vas colnici nechaju vytrapit do posledneho dna a vehementne budu tvrdit, ze doklad musite mat. Ked vidia, ze neustupite, tak sa ku koncu lehoty pozru na fakturu a pridu dve moznosti:
- cestne prehlasenie, ze je to naozaj gift a jeho hodnota je zanedbatelna, takze nebudu vyzadovat DPHcku
- cestne prehlasenie, ze ta faktura v baliku, blok alebo email, v ktorom vas americky znamy udava hodnotu je naozaj ale urcite naozaj pravdiva a posledny krat vam to takto preclia
Proste je to bordel, ak spravite nieco mimo ich zauzivane postupy...
A inak DHL by mala zasielku vybavit v priebehu par dni. Vacsinou 2-3 dni kym to prefrci cez atlantik do slovenskeho skladu a potom par dni, kym sa toho ujme nejaka dobra dusa a zacne od teba pytat popis tovaru, vypis z paypalu a splnomocnenia na zastupovanie. Dalej si priprav min. 12 € za ich colnu zabezpeku + DPH + pripadne clo, ak je hodnota tovaru nad urcitu hranicu.
Najvacsia sranda prichadza vtedy, ked tovar neplatite vy, nebodaj vam to kupil znamy v US za cash, takze vam nevie dat o tom ziadny screen, vypis ani nic podobne. To vas colnici nechaju vytrapit do posledneho dna a vehementne budu tvrdit, ze doklad musite mat. Ked vidia, ze neustupite, tak sa ku koncu lehoty pozru na fakturu a pridu dve moznosti:
- cestne prehlasenie, ze je to naozaj gift a jeho hodnota je zanedbatelna, takze nebudu vyzadovat DPHcku
- cestne prehlasenie, ze ta faktura v baliku, blok alebo email, v ktorom vas americky znamy udava hodnotu je naozaj ale urcite naozaj pravdiva a posledny krat vam to takto preclia
Proste je to bordel, ak spravite nieco mimo ich zauzivane postupy...
A inak DHL by mala zasielku vybavit v priebehu par dni. Vacsinou 2-3 dni kym to prefrci cez atlantik do slovenskeho skladu a potom par dni, kym sa toho ujme nejaka dobra dusa a zacne od teba pytat popis tovaru, vypis z paypalu a splnomocnenia na zastupovanie. Dalej si priprav min. 12 € za ich colnu zabezpeku + DPH + pripadne clo, ak je hodnota tovaru nad urcitu hranicu.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Chalani, mam taku otazku...
Ak sa objednava elektronika z EU, tak by sa nemalo platit DPH ani CLO, ak sa nemylim, vsak? (tusim do 150€)
Zadrzat to mozu, ked sa im to zda byt luxusne a drahe, ale po dokazani, ze to je pod 150€ by to mali pustit bez vsetkeho dalej. Teda aspon take mam informacie, sedi to podla vas?
Ak sa objednava elektronika z EU, tak by sa nemalo platit DPH ani CLO, ak sa nemylim, vsak? (tusim do 150€)
Zadrzat to mozu, ked sa im to zda byt luxusne a drahe, ale po dokazani, ze to je pod 150€ by to mali pustit bez vsetkeho dalej. Teda aspon take mam informacie, sedi to podla vas?
CPU: R9-5900X Cooler: Kraken X62 MB: x570 TUF PRO (Wi-Fi) GPU: RTX 3080 Ti Suprim X
RAM: GSkill 64GB 3600CL16 SSD OS: Corsair MP600 PRO XT 2TB
SSD: Micron 7400 PRO 3840BG, PNY CS3040 2TB, Kingston KC600 1TB PSU: Corsair HX1000 CASE: Fractal Torrent
SSD: Micron 7400 PRO 3840BG, PNY CS3040 2TB, Kingston KC600 1TB PSU: Corsair HX1000 CASE: Fractal Torrent
- Leon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
V EU neplatiš ani DPH nad 150.
Mimo EU na elektroniku neplatíš CLO a na ostatné produkty platíš DPH nad 150 a CLO nad nejakých 25 cca? Opravte ma ak som sa presne netrafil
Mimo EU na elektroniku neplatíš CLO a na ostatné produkty platíš DPH nad 150 a CLO nad nejakých 25 cca? Opravte ma ak som sa presne netrafil
.
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
v ramci EU neplatis nic, keby si platil tak by to trosku negovalo vyznam
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
Chalani, tak ofiko som pisal na colny urad, ta moja zasielka sice je z holandska, ale....
""zásielka môže byť podaná na pošte Holandského výmenného úradu v krajine mimo EÚ (zväčša v Číne) , t.z. že krajina pôvodu tovaru je mimo EÚ , tým pádom je zásielka opatrená nálepkou že tovar v zásielke nespĺňa štatút spoločenstva a musí byť preclená v krajine príjemcu t.j. Slovensko""
Konkretne moj pripad je, ze je to posielane original z holandska, lenze oni odbornici na to nalepili nalepku, ze nech mi to preclia. Ze to nepodlieha nejakemu zakonu a oficialne je krajina vyroby china. Mna uz asi fakt nic neprekvapi.
""zásielka môže byť podaná na pošte Holandského výmenného úradu v krajine mimo EÚ (zväčša v Číne) , t.z. že krajina pôvodu tovaru je mimo EÚ , tým pádom je zásielka opatrená nálepkou že tovar v zásielke nespĺňa štatút spoločenstva a musí byť preclená v krajine príjemcu t.j. Slovensko""
Konkretne moj pripad je, ze je to posielane original z holandska, lenze oni odbornici na to nalepili nalepku, ze nech mi to preclia. Ze to nepodlieha nejakemu zakonu a oficialne je krajina vyroby china. Mna uz asi fakt nic neprekvapi.
CPU: R9-5900X Cooler: Kraken X62 MB: x570 TUF PRO (Wi-Fi) GPU: RTX 3080 Ti Suprim X
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
nebolo to preclene v Holandsku pretoze krajina prijemcu je Slovensko. Cez Holandsko to len preslo pristavom alebo letiskom.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Povodne to bolo posielane z Holandska, nie z Ciny. No je to akoze v SR uz, len tu to podla tej nalepky preclievali proste. Lebo to museli henti nalepit. Ak by to nenalepili mam dojem, ze by to bezproblemovo preslo.
- mirjak
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
...no niektore zásielky z DX chodia momentalne z Holandska, tusim tie eudirect ci ako to volaju... bola to klasicka cinska obalka s cinskym odosielatelom a popisom, ale odoslane z NL. Prislo mi priamo domov/na postu (ale boli tam len drobnosti, gombikove baterie)
Nooo, dalsia zasielka z DHL, oficialne info:
- zásielky do 22 EUR: úplne oslobodenie od cla aj DPH (okrem tovaru podliehajúcemu SPD) - stav ako pred 1.12.2008
- zásielky s hodnotou nad 22 EUR a do 150 EUR: oslobodene od cla, ale s výberom DPH (ak podlieha, aj SPD)
- zásielky nad 150 EUR: výber cla aj DPH (ak podlieha, aj SPD)
* SPD = spotrebná daň
To len keby niekto nahodou hladal, tak tu to ma.
- zásielky do 22 EUR: úplne oslobodenie od cla aj DPH (okrem tovaru podliehajúcemu SPD) - stav ako pred 1.12.2008
- zásielky s hodnotou nad 22 EUR a do 150 EUR: oslobodene od cla, ale s výberom DPH (ak podlieha, aj SPD)
- zásielky nad 150 EUR: výber cla aj DPH (ak podlieha, aj SPD)
* SPD = spotrebná daň
To len keby niekto nahodou hladal, tak tu to ma.
+ treba upresnit ze na tovar ktory je oslobodený od CLA sa samozrejme nevztahuje jeho vyberanie ani na 150€ hodnotu.
Typicky priklad mobilny telefon. Pri nom CLO neplatis nech ma akukolvek hodnotu.
Typicky priklad mobilny telefon. Pri nom CLO neplatis nech ma akukolvek hodnotu.
Mate niekto skusenosti s clenim 3D tlaciarne? Neviem to nikde najst, ake clo sa na ne vztahuje. Predpokladam, ze nebude ziadne, ale pre istotu.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.